Şimdi Ara

20' WS LCD seçimi (oynatmaya az kaldı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta emektar 17"CRT monitörüm bozulunca,LCD arayışına başladım.
    1 haftadır karar verebildiğim tek şey bir 20" WS almak.
    Ne amaçla kullanacağıma gelirsek,
    *Oyun:Oyun performansı olabileceklerin en iyisi olması lazım.CRT'yi aratmamalı.
    *Film:Vakit bulamadığım için fazla izleyemesem de,o kadar para verdikten sonra görüntüde bozulmalar farkedersem kafayı yerim herhalde.
    *Sanırım en önemlisi bu:Yazılımla uğraştığım için sürekli kod yazıyorum,örneğin .NET studio açık,kod yazdığım saatler içerisinde ekranın önemli bir kısmındaki görüntü hiç değişmiyor ve sabit kalıyor.Bunun zararlarıyla ilgili bir makale okumuştum.Bu şekildeki sabit görüntülerin zamanla ekranda iz bıraktığı söyleniyordu.Konuyla ilgili bilgisi olan var mı,ya da benzer bir sorun yaşamış olan?

800YTL civarında bir para ayırdım bu iş için.
    Tek istediğim çok başarılı film/oyun performansı.Öyle görüş açısı falan önemli değil,çünkü sürekli tam karşısından bakacağım.Görüntü kalitesi tabi ki çok önemli ancak profesyonel grafiker olmadığım için bu konuda da çok ısrarcı değilim.

Aklımdaki modeller ve kafama takılanlar (1 haftadır nette karşıma çıkan görüşlerden aklımda kalanlar)

Samsung 205 : Görüntü kalitesinin çok da başarılı olmadığı ve düşük çözünürlükte oyun oynandığında bulanıklaşma olduğu.HDTV'ye hazır ve HDCP desteği.

Philips 200W6CS : En çok ilgimi çeken model buydu.Yalnız oyun performansı konusunda şüphelerim var.İncelemeler oyun performansının kabul edilebilir olduğu yazıyor;ancak bu çok göreceli bir kavram.

Benq FP202W : Görüntü kalitesinin samsung 205'den daha iyi olduğu söyleniyor.Alıp da beğenmeyene rastlamadım.Hem oyun hem film performansı iyi deniyor ancak nedense bazı sitelerde çok düşük notlar almış.

Bildiğim kadarıyla philips ve benq'da HDTV ve HDCP olayları yok.HDTV benim için - tercih sebebi olmasa da- önemli sayılır;çünkü televizyon da seyredeceğim.Bazı kanalların HDTV test yayınına başladığını düşünürsek,bir kaç sene sonra bu özellik işime yarayabilir.Ama dediğim gibi olsa güzel olur,yoksa da sorun etmem.Yalnız televizyon seyretmek dışında bir kullanım alanı var mı bu işin?Özellikle DVD'ler de durum nedir merak ediyorum.

Biraz uzun oldu sanırım;ancak konu hakkında bilgisi olan ve bahsi geçen monitörleri kullanan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa,yeni monitör alacak arkadaşlar için de çok faydalı bir başlık olacaktır.
    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler...

• Arkadaşım 205BW'yi o kadar yabana atma bence. Fiyatına göre oldukça ii bi mönitör.
    trgamer da incelemesi vardı. Görüntü kalitesi ve oyunlar konusunda yeterli olduğu söyleniyor
  • o paraya bilgisayar topla bence kardeşin fln varsa sevindirirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: alprens

o paraya bilgisayar topla bence kardeşin fln varsa sevindirirsin

Sonuçta bir monitör almak zorundayım,evdeki bozulduğu için.E bu zamandan sonra mecbur LCD alacağız.Gözler daha az yorulur,radyasyon vs.
    Makine de oyun makinesi.Oyunları hakkıyla oynamak için alacağın monitör de yine bir 400-500 olacak en az.2 senede bir monitör değiştiremeyeceğimize göre de almışken,alabileceklerim içinden en iyisini almaya bakıyorum.Kardeş de sever 20" WS'yi hem

• quote:

Orjinalden alıntı: dark-knight

Arkadaşım 205BW'yi o kadar yabana atma bence. Fiyatına göre oldukça ii bi mönitör.
    trgamer da incelemesi vardı. Görüntü kalitesi ve oyunlar konusunda yeterli olduğu söyleniyor

Peki sende 205bw varsa (var diye aklımda kalmış),düşük çözünürlükteki oyun performansını sorabilir miyim?Var mı görüntüde bozulma.Bu arada düşük çözünürlük derken 1600x1050 değil de mesela 1400x900 gibi.Basık olmasını kastetmiyorum yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drizzt DoUrden -- 26 Ekim 2006; 12:04:06 >
  • Aşağıdaki topicte sorunun cevabını bulabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_9941770/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: turquanz

Aşağıdaki topicte sorunun cevabını bulabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_9941770/tm.htm

Orayı okumuştum zaten;ancak o viewsonic'ten dvi çıkışı olmadığı için soğudum bir kez.Sağol yine de...
  • Bence samsung 205 BW'den şaşmayın derim...aynen 3-4 hafta kadar önce sizin gibi kafayı yemek üzereyken gittim yurtdışı siteleri,yurtiçi siteleri bilgisayar dükkanlarını gezdim en iyi kararı gözlerimin verdiğine inanıyorum...ekran kartım radeon x800 xl ve tercihimi samsung 205 BW yapmış olmaktan şu ana kadar gayet memnunum...hemen hemen herkes call of duty 2 yi biliyor zaten ama ben size esas oblivion-elder scrolls 4 oyununda farkı farkettim diyeyim...bir defa monitörü aldıktan sonra renk ve ton kalibrasyonu çok önemli..ben üşenmeyip bunları yaptım ve ciddi farketti ve samsungun renk doygunluğu ve görüntü netliği benim çok hoşuma gitti...bence hiç düşünmeden samsun 205 BW 'yu alabilirsiniz..ben 640 YTL peşin paraya aldım ve bu fiyat için oldukça tatminkar...zaten yeni oyunların çoğunda 1680x1050x32 seçeneği bulunuyor ve bu da benim desktop çözünürlüğüm şu anda...görüntü kalitesinde bulanma,düşük çözünürlükte bozulma da göremiyorum ayrıca...belki bunları yaşayanlar ve ya test edenler yeterince iyi kalibrasyon yapmamışlardır...bu arada kalibrasyonu da magic tune 3.6 ile yaptığımı ve driver'ımın catalyst 6.9 olduğunu da söyleyeyim...tüm aradığınız widescreen monitörlerle ilgili olarak widescreengamingforum sitesine bir bakın...orada her modeli detaylıca anlatıyor..saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: cbaycan

Bence samsung 205 BW'den şaşmayın derim...aynen 3-4 hafta kadar önce sizin gibi kafayı yemek üzereyken gittim yurtdışı siteleri,yurtiçi siteleri bilgisayar dükkanlarını gezdim en iyi kararı gözlerimin verdiğine inanıyorum...ekran kartım radeon x800 xl ve tercihimi samsung 205 BW yapmış olmaktan şu ana kadar gayet memnunum...hemen hemen herkes call of duty 2 yi biliyor zaten ama ben size esas oblivion-elder scrolls 4 oyununda farkı farkettim diyeyim...bir defa monitörü aldıktan sonra renk ve ton kalibrasyonu çok önemli..ben üşenmeyip bunları yaptım ve ciddi farketti ve samsungun renk doygunluğu ve görüntü netliği benim çok hoşuma gitti...bence hiç düşünmeden samsun 205 BW 'yu alabilirsiniz..ben 640 YTL peşin paraya aldım ve bu fiyat için oldukça tatminkar...zaten yeni oyunların çoğunda 1680x1050x32 seçeneği bulunuyor ve bu da benim desktop çözünürlüğüm şu anda...görüntü kalitesinde bulanma,düşük çözünürlükte bozulma da göremiyorum ayrıca...belki bunları yaşayanlar ve ya test edenler yeterince iyi kalibrasyon yapmamışlardır...bu arada kalibrasyonu da magic tune 3.6 ile yaptığımı ve driver'ımın catalyst 6.9 olduğunu da söyleyeyim...tüm aradığınız widescreen monitörlerle ilgili olarak widescreengamingforum sitesine bir bakın...orada her modeli detaylıca anlatıyor..saygılarımla

Widescreengaminforum sitesini inceliyorum sürekli,onun dışında yabancı birçok siteden bilgiler aldım.Yalnızca monitörleri gidip bir bilgisayarcıda görmek kaldı,onu da yapınca en sağlıklı kararı verebileceğim sanırım.
    Bu arada benim de kartım x800xlMonitörü alınca bir oblivion denemesi yapacağım mutlaka.E tabi 20"ws,Oblivion'da yeni bir karakter açıp bambaşka bir macera yaşamak için mükemmel bir sebep

• Samsung diyenler ağır basıyor ama ben de kararsızım elimdeki iki ölü pikselli viewsonic i iade edeceğim gibi duruyor daha 5 iş günüm var karar verirsen bana da pm at arkadaşım ben de kararsızım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.