Şimdi Ara

20 yıldır linux u öğrenememiştim TCL ile şimdi sistem kuruyorum :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İ3 masaüstü dediğinizi yapıyor bu arada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • loradona kullanıcısına yanıt
    youtube videosuna baktımda çok karanlık görünüyor !

ne görürsen onu alırsın anlamıyla

F menülerinin açıklamasının ekranda sabit olacağı bir ekran hayalim var !

yoksa iş komut bilmek olduktan sonra bu dediğime bile gerek kalmıyor yani !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 28 Mayıs 2019; 13:21:48 >
  • xorg 7.8 XWayland integration :) özelliği ile geleceği için projeyi biraz ağırlaştırmak durumunda kaldım, bu özellikle grafik konusunda tüm linuxlarda yaşanılan olumsuz bir çok sorun tarihe karışacağı için sabretmek mantıklı
  • Yav arkadaş bir tek ben mi anlamıyorum bu adamın Türkçesini, ben mi Türkçeyi unuttum acaba?

Ana diliniz Türkçe mi hocam?
  • şunun şurasında daha temel linux komutlarını bile bilmeyen ben
    bu gün gelmiş kendi linux dağıtımımı yapma sürecindeyim :)
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    linux komutlarını bilenlerin bile yapamadığı linux dağıtımı oluşturma işini

ben bir hafta sonu 2 saat içinde yaptım !

mesele 20 yılını linux kullanarak birinin linux dağıtımı yapması değil

mesele linux kullanmayı tam bilmeyen birinin 2 saat içinde bir linux dağıtımı yapabilecek noktaya gelmesi ! :)

aradaki sözde fark emek verenlerin gerçekte boş işlerle uğraştığı

performansa giden yolun sadece linux kafasıyla olmadığı

ama performans isteyen birinin her türlü ortamda istediği gibi bir işletim sistemi yapabileceği gerçeği
  • TCl güzel birşeye benziyor fakat Raspberry Pi varken çok elzem birşey değil cunku Rasppi 'de de minimalist yaklaşım ve hızlı boot var. Rasppi cihazı almak istemeyenler için de, TCL gibi sadece RAM'den çalışan Knoppix var.

Bende Rasppi'nin ilk modeli var, hangi arkadaş görse hayran kalıyor. Bilgisayarla oyun oynamak ve film seyretmek dışında ilgisi olmayan bir arkadaşım Rasppi'yi görünce Linux 'la ilgilenmeye başladı.
  • Evet zaten şu anda herkes seni konuşuyor forumda ulan bu adam ne kadar büyük bir adam komut bilmeden işletim sistemi yazıyor, adamın amigası bile varmış bee diyorlar.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    evet vardı ne güzel günlerdi o günler ! :)
  • Sistem 30 saniye sonra hazır ve 4GB RAM derken? SSD + 8GB RAM var bende, benim Linux ortalama 3sn içinde boot olup direkt TTY 'a geliyorum, sistemin boşta RAM kullanımı ~200MB, CPU kullanımı ~%0.5. Sadece donanım servisleri çalışıyor. TCL/TK dediğiniz şey zaten birçok dağıtım ile beraber gelen bir paket. TCL programlama dili ile her şey basitleştiriliyor, birçok C ile yazılmış programların içerisinde dependency olarak kullanılıyor neredeyse. Window Manager olmadan nasıl Uygulama açabiliyorsunuz? Sadece kernel yazmışsınız çünkü. Yoksa tam olarak yaptığınız şeyi mi anlayamadım? Biraz daha detay verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrax -- 13 Ekim 2019; 16:42:51 >
  • Dentrax D kullanıcısına yanıt
    bir soru içinde 10 tane soru mu var !?

5n1k kuralına uygun bir şekilde gidelim isterseniz

1. olarak ne işletim sistemi ne kullanıyorsunuz !?

2. olarak neyi soruyorsunuz !?

3. olarak neyi karşılaştırıyorsunuz !?

4. olarak nereye varmak istiyorsunuz sorunun amacı nedir !?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.