Şimdi Ara

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
8
Favori
21.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu arada bujiden bahsetmişken şunu da belirteyim. 8v - 16v motorların bujileri farklıdır. Alırken özellikle dikkat etmelisiniz.

Fark ise sadece elektrot aralığından ibarettir.

8v için 1.00 mm iken 16v buji elektrot aralığı 1.1 mm'dir.

8v bujinin ambalajında sol üst tarafta "C8-МИ" ibaresi bulunur.

Bujiler için yazmıştım konu önemli çünkü ustalar fark etmez deyip karbüratörlü lada bujisi bile takmaya veya alacaksanız satmaya kalkışıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

En son karter contası değişiminde kullandığım conta budur. Mantar contanın sadece alt kısımına hafif sürülerek ugulandı. Karterde yağ terleme oluyor fakat damlama yok.
    Karter tapasından da sızıdırıyor olabilir büyük ihtimalle. Onun için de mavi loctite öneririm. En azından damlatma sızıntı gibi sorunların önüne geçilecdktir.

• motograter M kullanıcısına yanıt
    Tapadan değil de contanın olduğu yerden geliyor gibi bir daha görürecem sıvı contayla damlatmaz bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Contayı kaliteli seçmeniz gerekiyor. Benim atmış olduğum görseldeki markadan memnunum veya würth gibi markalar da olabilir.

@Civata Beyi

Hocam sana bir soru sorayım ya da fikrini alayim. Imkanın olsa Veganı değiştirir miydin ? Ama arabanda da sorun falan yok. Değiştirsen ortalama 2010 model orta halli b veya c segment araç alabiliyorsun diyelim. Nedir fikrin ?

Hocam ben Vega'yı alırken bütçem 2005 model üstü VW-Ford vs. C segmentlere ve 2015 model civarı B segmentlere kadar yetiyordu mesela Polo 1.0 Trendline vs.

Bundan önce de 0 km Polo 1.0 TSi, Golf Plus, Skoda Felicia, Citroën C4 B7 kasa vs. kullandım.

Bu arabalar bizim ülkede çok yoruldu. Zaten Türkiye'de arabalar çok yoruluyor fakat, bu arabalara bir de talep çok olduğu için çok el değiştirdiler. Hemde yumurta kasa arabaların hepsi sorunlu hocam. Megane 2, Focus 2, Golf 5 vs. hepsinin ciddi kronik sorunları var. Mesela Golf 5'te klima kompresörü kronik sorundur, kilitler, çapak atar, maliyeti şu an en az 20-25 bin.

Birkaç sene evvel 2000 model Skoda Felicia'yı satıp üste 50 bin ekleyip 2008 Golf Plus almıştım. İlk şoku yedek parçacıda yaşamıştım. Her şey en az 7-8 kat pahalıydı. Araba da bir türlü düzen tutturamadık. Motor BSE kodlu sorunsuz yapıda, %95 güçte ve 130 binde olmasına rağmen LPG, yakıt pompası, ıvırt zıvırt sensör derken elden zarar edip çıkardım. Tavan döşemesi sarkar, kapıdaki döşemeler şişer vs. valla Vega'dan daha memnunum. (Yazlar hariçLada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl )

Mesela videoda 20 yaşında 230 binde Golf Plus var hocam, Polonya galiba ülke. Araba da çizik yok, direksiyon koltuk vs tertemiz. Bizde 2005 araba bakıyorsun km aynı bile olsa boyalar dökülmüş iç trimler parçalanmış vs. motorun da içine ediyorlar.

Benim Golf motor hariç tıpatıp aynısıydı.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl#GearUpyoutube
    1st generation of VW Golf Plus based on Golf V Engine Power: 115HP Engine Size (cc): 1599 Petrol No of cylinders: 4 Weight: 1318kg Torque: 155Nm Gearbox/ Transmission: 6g manual/ fwd Acceleration: 0-100km/h in 12.40sec Fuel Consumption: 9.5 L/ 100km (in test) real measured by #GearUp Top Speed: 189km/h (manufacturer spec) Colour: Orange 0:00 Episode trailer 0:16 Channel intro 0:20 Walkaround, car specs, test results, interior, price 2:07 Car start up 2:41 Urban test drive 8:16 Motorway test drive 8:55 Acceleration test 9:17 Performance report Go pro 9 camera 4K quality POV test Slippy roads test Driving experience Urban test drive Motorway test drive Acceleration test Price range Interior and exterior presentation Interior illumination Drago acceleration tester Car description Every single video has been done by #gear up crew recording in 4K with camera go pro 9 black 60m/s as a so called first person perspective (POV) without narration so far. I'm trying to focus your attention simply on a car without being disrupted by anything else around. Just that's how I like it, hoping that you enjoy too. Thanks for watching, Let me know in comments if you enjoyed, Please subscribe my channel for more videos... All the best...
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=1Dr57ThrhtU

Eğer bütçende üst sınır belirtirsen cesaret edip etmemen gerektiğini söyleyebilirim hocam.

• Fikretsulu F kullanıcısına yanıt

Hocam tam elini motorun altına at eğer karterden kaçırıyorsa orası yağlanır kenarlardan içeriye doğru oyuk formda.

• Dün tekrar götürdüm servise. Usta alttan bakınca hemen anladı yukarılarıda keçe falan bir şeyler söyledi tam anlamadım :) müsait zamanda getir tespit edelim dedi. Olay şu; benim Aracı satın aldığım kişi bu serviste kartel ya da kartel conta değişimi yapmış. Ben aracı almadan önce ustaya götürdüğümde kendisi söyledi yağ damlatma sorununu ben halledecem garantii kapsamında dedi. Geçen seferki conta değişiminden ücret almadı. Dün götürünce artık contadan olmadığı belli oldu bu işlem sizden mi olacak siye sorunca, usta da açıp bakalım ona göre bilgilendiririz dedi

O zaman triger sökülecek oradaki keçeler değişecek hocam ama onlara da sıvı conta sürülmesi lazım.

Keçeler geçen sefer değiştiyse ustadan olması lazım.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

• Benim saatin yanındaki bilgi ekranı çalışmıyor bir kaç deda denedim ama zorlamak istemiyorum nasıl sökebilirim onu

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

• Keçe değişmedi sadece kartel açıldı temizlendi conta takıldı benim gördüğüm bu kadar

• Karter kaçağı dışındaki yağ kaçağı olabilecek muhtemel yerleri söyleyeyim.
    1- krank dış keçesi ( bir kaç damlalık sızıntı bile triger kopartır)
    2- yağ müşürü
    3- karter tapası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 24 Nisan 2024; 15:31:27 >

Önce saati sökün sonrasında daha kolay sökersiniz.

Bu arada benim saatin olduğu yerde yol bilgisayarı var.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 24 Nisan 2024; 15:35:15 >
    Bu şekilde bir sorun olur mu yap eksiltir mi diye sordum kayda değer bir eksilme olmaz haftaya gel bakalım dedi yani panikletecek bir şey söylemedi.

Saati de sökemiyorum işte teyibi denedim onu da beceremedim :)

Radyoyu söküyorsun hocam.

Sonra köşelerden tornavidayla trimleri ezmeden girmen lazım.

Aşağıdan tırnak var mıydı hatırlayamadım.

O parça 500 TL haberin olsun dikkatli ol.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

Ya elektrik gelmiyordur ya da sensörler iptal edilmiştir. Silecek suyu azalınca veya park yanmayınca bende ötüyor.

Ben komple 7" teyp alacaktım ama onun yüzünden vaz geçtim yoksa tüm sensörler boşa çıkacaktı.

Kontrolünü yağ çubuğundan yaparak binmeye devam edebilirsiniz. Yağ seviyesi minimum altında problem olur. Genel olarak min. Ve max arasında olursa problem olmaz. Tabi bu ölçümü düz zeminde ve en az 1 saat beklemiş motorda yapmalısınız.

• Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl Videosu varmış hocam.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasılSanayi Kaşarlarıyoutube
    Sormak istediklerinizi yorum olarak bırakırsanız cevaplayabilirim.. #lada #vega #tamirat #teyp #asmr #asmrsounds #Замена #передних #колодок #Лада #2110
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=ayu3LxKhyRk

Oraya Tam 7 inç multimedya sığıyor trendyol'da satılanlardan da işte bilgisayar şeysi iptal olmasın diye vaz geçtim.

Geri görüş kamerası da takılabilir.

• Hıcam gördüm bu videoyu ama teyibi sökmek için kullandığı parçalar yok bende :)

Ekran içinde bunlar daha mantıklı geliyor bana

http://https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0CCCY81BJ/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A2VTO7N45SPQE1&psc=1

• Kalorifer fan kontrolunde niye 0-a-1-2 yazıyor acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik kalorifer var hocam sol taraftan istediğin sıcaklığı ayarlıyorsun A'ya aldığın zaman o hız kademesini ayarlıyor.

Kalorifer klapesi elektronik kontrollü, yani arabanın içi ısınırsa veya soğursa kendi sıcak soğuk yapabiliyor.

Bunun sensörü tavanda, arka lambanın orada duruyor.

• Kalorifer A "auto" ya alındığında benim araçta seçilen sıcaklık derecesine yaklaşıncasıya kadar fan hızını en yüksekte çalıştırıyor. Istenilen sıcaklıga geldiğinde en sessiz de çalışmaya devam ederek sıcak-soğuğa otomatik geçişler yaparak araç içini istenilen ısı derecesinde tutmaya çalışıyor.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.