Şimdi Ara

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
8
Favori
21.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kontak kapalıyken ibreler böyle ayarsız duruyor. Bir de benzin göstergesi de çok dalgalanıyor araç sağa sola yatınca hemen değişiyor :)
    İbreler ve benzin gösterge dalgalanması normal mi düzeltilebilir mi?

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet, benzin göstergesi eğime göre değişebiliyor. Hızda 10dan başlar. 2001den sonra göstergeler dijital olmuştur. Isterseniz veya arızalanırsa alıp değiştirebilirsiniz. Dijitalde bahsettiğim durumlar olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Benzin göstergesinin ibrenin çizgiden aşağıda durması da mı normal

• Fikretsulu F kullanıcısına yanıt

Değil. Kontak açınca yerinden kıpırdamıyorsa gösterge ya da şamandrada sorun vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 20 Nisan 2024; 18:30:52 >
    Kontak açınca kıpırdıyor hocam. Ben benzini takip etmek için kırmızıdan daha geride olan noktayı mı baz alacam onu bilmiyorum

Evet hocam kırmızı alan tehlikedir. En az çeyrek depo benzin bulundurun ki pompa yanmasın.

• Ben de bitiş noktasını kontak kapalıyken durduğu yer olarak baz aldım geçenlerde yolda kaldım daha oraya gelmeden yakıt bitmiş :)

Yok hocam aman diyim sürekoi az benzinde kullanıldıysa o pompa yanmış bile olabilir.

• Hiç benzinde kullanmadığım halde yine de benzin eksiliyor sıralı sistem lpg var sadece çalıştırmayla o kadar eksilir mi bilmiyorum

• 600 tl benzin aldım ibre buradaydı. 100 km sadece lpg de kullandım şuan benzin ışığı yanmaya başladı

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

• Yani eksiltebilir araç lpg ye gecene kadar fazla yüklenmemek lazım. 600 tl 13 lt. Kadar ediyor. Tam depoda çeyrek kadar yapar. Eğer hiç benzin yoktuysa normal göstermiş bence.

• Eksiltmesi fazla gibi geldi bana hocam bilemiyorum acemisiyim ladanın

Depodan buharlaşma ile eksilebilir belki. Depo kilit kapağı problemli değildir umatım. Buhun dışında günde bir kaç kez marş basıyorsanız yine eksilecektir. Mesela ben bugün 8 kere marş bastım. Haliyle ibre düşüyor benim araçta olması gerektiği gibi. Yalnız geçiş ısısı 35 derecede onu 30a düşürmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 20 Nisan 2024; 21:20:45 >
    124 km sadece lpg ile ibre buraya geldi. Kapak sağlam hocam hatta zor açmıştık gevşeklik yok yani. Gün içinde çok fazla kullanmıyorum marş basmıyorum yani yine de bana fazla geldi bu kayıp belki de ben yanılıyorumdur.

• Benzin kırmızıya geldikçe araç lpg de öksürmeye teklemeye başladı çekmiyor. Benzine geçince sorun yok ama lpg de tekleyerek gidiyor. bununla mı alakalı çözemedim. Önceden de aynı sorun vardı yolda kaldığımda 600 tl benzin aldım düzeldi.

Hocam o aracın lpg sistemini kontrol ettirmek lazım. Geçen gün anlam veremediğimiz parça bile iptal edlebilir bence.

Birde benzin tüketimini anlamanın en sağlam yolu depoyu pompa atana kadar doldurup 100-200 km sonra yine aynı şekilde dolum yapılmasıdır. Bu uygulanınca benzin tüketimi hakkında net fikir verir. Lada'nın deposunda dalga kıran yok sanırım ondan dolayı göstergede çok oynama oluyor. Dijital göstergede bile burnu dik bir yokuşa park edince depoyu neredeyse full, tam tersi yokuş aşağı bakacak şekilde park ettiğimde yarıma yakın gösteriyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 20 Nisan 2024; 23:30:23 >
    Valla az önce benzin aldım deponun 4/3 doldurdum bir de böyle deneyeyim bakalım öksürme tekleme olacak mı

Motor 90 ve üstüne gelince mi öksürme titreme yapıyordu ?

Öyle bir istatistik çıkaramadım işte hangi durumlarda teklediğini kestiremiyorum bazen çok küçük hız ve devirdeyken de yapıyor bazen 3 bin devirde de yapıyor

Anlık bir teklemeyse bunu LPG'de yapar ama benzinde yapmaz. Bu daha çok ateşleme ile alakalı olabiliyor. Dikkat edin mesela ani olarak hızlanmak istediğinizde yapıyor gibiyse ateşleme kaynalı denebilir. Buji değişince ilk bir kaç bin km neredeyse hiç tekleme silkeleme yapmazken km ilerledikçe ufaktan anlık teklemeler olabilir.

Bu arada bujiden bahsetmişken şunu da belirteyim. 8v - 16v motorların bujileri farklıdır. Alırken özellikle dikkat etmelisiniz.

Fark ise sadece elektrot aralığından ibarettir.

8v için 1.00 mm iken 16v buji elektrot aralığı 1.1 mm'dir.

8v bujinin ambalajında sol üst tarafta "C8-МИ" ibaresi bulunur.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.