Şimdi Ara

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
8
Favori
21.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Su kacağının çözümü problemsiz olur genelde. Çünkü patlamış, yırtılmış parçalar vardır değiştirdikten sonra tamamen kesilir. Yağ kaçaği olayı bambaşka bir şey. Eski yeni çoğu araçta olan bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Bilmediğimden soruyorum devir daimle alakalı bir durum olabilir mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fikretsulu F kullanıcısına yanıt

Olabileceklerden en vahimlerinden birisi devirdaimden kaçırması olur. Ama sizden önceki sahibi değiştirtmemiş miydi ? Ağır bakımdan geçmiş diyordunuz. Genelde triger seti ile beraber değişen bir parçadır.

• Göklerde kartal gibi

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

• Iç aks körüğü yırtılmış gibi duruyor. Rot ayarın bozuk lastiği iç profilden yemiş. Bu arada petlasa benziyor desenden.
    Benim kaput altı komple yalıtım keçesi ile kaplı sizinkisinde neden yok ? Acaba belli bir yıldan sonra iptal mi ettiler ?
    Su eksiltme durumu ne oldu ?

Rot ayarı bozuk hocam araç sağa çekiyor.

Aldığımda böyleydi kaput sormadım kendileri sonradan çıkarmış da olabilirler temiz duruyor iç kısmı.
    Yağ kaçağı şimdilik kesildi damlatma yok.
    Su eksiltmeyi söyledim ama hiç bir yerde su kaçağı birikinti falan yok takip et ona göre bakalım dedi suyu doldurduk tekrar şimdi boş yere parça sökmeyelim masraf olmasın dedi.

Su kaçağı gözükmüyorsa kalorifer patlamış olabilir. Su seviyesini takip edin sürekli. Lpgciye gitmediniz mi ?

Lpg ye gittim pcye bağladı. O kopuk kablolar ısı sensörü gibi bir şey dedi. Benzine geçme durumunu söyledim 30 dereceye ayarlı gözüküyor dedi. 13 hata vermiş 1 numaralı enjektörde. 1ve 2 yi yer değiştirdi bi dolaş gel beyine hata verirse bir daha bağlayalım dedi. Biraz yol yaptım tekrar benzine geçti ışık yandı falan ama beyine kaydolmamış ya da beyin geri silmiş neyse. Bir kaç gün kullanıp öyle götürecem.
    Isı sensörü - fitre değişimi falan işçilik dahil 700 tl
    Ama enjektör falan değişmesi gerekirse 3000 bulur dedi

Isi sensörüyle ne alakası var. O kabloya ısı sensörü diyorsa oradan uzak durun. Enjektör 600-700 tl arası bir şey ve değiştirmesi en fazla 5 dk. Alır o işlem için 3000 tl istemek artık...

Sizin enjektörler hangi tipti acaba motorun fotoğrafı atabilir misiniz tekrar ? Askinda kırmızı lpg enjektorlerinin detaylı fotografı lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 22 Mayıs 2024; 15:0:59 >
    Hocam yalan olmasın ısı ölçer demiştir belki ben yanlış anlamış olabilirim.
    3 binin içine beyini de dahil edersek normal mi fiyat

Şimdi hocam bir önceki yazdığınıza göre filtre değişecek 700 enjektör de değişirse 3000 e çıkacak dediniz. Kaçırdığım başka değişecek parça yoksa sadece bu iki işlem için 3000 tl çok istemiş. Zaten oyle zahmetli bir şey de değil değiştirmesi. Filtreyi siz internet ortamından alsanız 100 tl enjektörü de siz alsanız 700 tl de o tutacak. Bunların işçiliği çok basit.

Hocam telafuzda hata olursa kusura bakmayın bu terimleri çok sık kullanmadığım için karıştırıyorum sürekli.
    Kopuk olan kablo için ısı ölçer dedi ve fitre değişimi bunlar 700
    İşin içine enjektör, beyin, (benim araç benzine geçince hata verince falan uyarı sesi vermiyor) bir de o sesi takarsak 3000 civarı dedi

Anladım hocam siz yine de bir başka lpg servisinede danışın. Aracın çok benzin tükettiğinden de bahsedin.

Hocam senin dediğin gibi yüklü vaziyette pikniğe gidince bizim arabada çekmiyor turboşarj olmadığı için devir çevireceksin, 2500 devirin altına düşünce yığılıyor yani dip gaz yapsan da hızlanamıyor araba.

Şöyle de düşünebilirsin araba 1080 kilo 4 kişi binince LPG ile beraber Station karoser neredeyse bir buçuk ton oluyor. Tek başına binsen, LPG olmasa (Ekstra ağırlık) üst viteslerde de rahat çeker.

Devir çevirdiğin zaman 3000 civarında yüklü olsa da yığılmıyor, bizim burada da Rahmet Ormanları var, oraya çıkarken ilk gittiğimizde araba yığılmıştı, ikinci gidişimde yokuşa 3. Viteste ve hızlı bir şekilde dip gazla girdim, o zaman yığılmadı.

Aynı şehirde olsak verirdim oringi, Ben de aynı sensörden 3 tane daha var yedek parçacılar geçen yıl dolandırmışlardı beni anlatmıştım araba kendi kendine gaz veriyordu hani

Bu sensör bozuk çıktı mesela, yedek parçacı bunu alırken şey diyor ucuzu var pahalısı var diyor mesela ucuzu 150 lira pahalısı 200 lira ama aslında ucuz 350 lira Çünkü ucuzunu alırsan pahalısını da almak zorunda kalıyorsun çünkü bozuk çıkıyor Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (Oring tam uçta, parmağımla dokunuyorum)

Bu rölanti değilde hava akışmetreydi galiba?

• Doğrudur hocam o güçsüzlüğü bariz hissediyorsun. Ben arabayı otomatik şanzıman ustası arkadaşıma sürdürdüm çıkarken denesin istedim ne diyecek merak ettim. Düz yoldayken güzel araba iyi gidiyor dedi. Yokuşa gelince fikri değişti tabii :) neredeyse 1. Vitesi istiyor hocam

• Geçmiş olsun aynen o parmağınla tuttuğun düştü saçma sapan bir yerde duruyordur muhtemelen :) bizim ustada bunun değişmesi lazım 550 civarı fiyat dedi ama ben bir de balata spreyi ile temizleyip öyle denemeyi düşünüyorum. Oring olmadan taktım valla şimdilik hava almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 23 Mayıs 2024; 13:3:37 >

Vallahi hocam Fikret Hoca'nın anlattıklarından Anladığım kadarıyla Mersin'de Usta yok Gördüğün gibi Arabanın bir yağ kaçağını bir şeyini çözemiyorlar kaç aydır...

Atiker eskiden Albien enjektör koyuyordu. Ikisi de Konya malı.

Albien alsın geçsin. Fiyati 600 TL ymiş.

Aynı sitede regülatör de var.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl https://www.lpgmarketim.com/kategori/lpg-beyin-fiyatlari?siralama=price-asc

Onların da iyisi 450-500 TL.

Bu ikisi değişince araba iyi bir gaz ayarıyla epey toplar.

Benzin hortumları ve depoda da kaçak var büyük ihtimalle.

• Hocam uzun süre gözükmediniz dedim galiba yine yeni bir hesap ile gelecek Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

Ben performans konusunda sizlere çok katılmıyorum. Tamam atmosferik araç ama hiç 1. Vitese kadar düşmedim.

Yani bahsettiğiniz eğer yokuşlarda yavaş ilerlemekse tamam olabilir ama uzun yol olarak çok dik dağ yollarında bile 3-4 arası vites değiştirerek gittiğimi hatırlıyorum. Hemde yüklüyken.

Tabi 4. Vites 3'e göre uzun olduğu için orada çok fazla kalamıyoruz bir süre sonra tekrar 3. Vitesi istiyordu.

• Hocam yağ kaçağını dün hallettik çok şükür aynı servisteki genç bi usta var ona dedim sen ilgilen benim araçla çocuk değişti contayı dünden beri damlamadı bile.
    Başka lada ustası var ama bu aracı benim gittiğim servis tanıyor önceki 2 sahibi de burada yaptırmış bakımlarını ve yağ kaçağı garantide olduğu için ona getiriyordum.
    Şimdide su kaçağı başladı işte ama damlatmıyor

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.