< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 21 Haziran 2024; 17:47:0 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (28. sayfa)
-
-
Hocam sizin araçta ayar diye bir şey yapmamışlar oule bir şey olmaz. Adam gibi lpg yazılım ayarı yapılması lazım.
Ayrıca dediğim hortunu imkanınız varsa yeniletin çok ucuz bir şey ve doğrudan rolantiyi etkiler. Ama sanayide çoğu usta diye geçinenler bile bilmezler ne olduğunu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen ayar yok. Aslında arabanın ciddi bir sıkıntısı yok ama hep angarya işler. Lgp yazılımına görürcem yakın zamanda. Hangi hortumu demiştin hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir daha o benzinlikten bir şey alma hocam, Süper Mart'ta da 20-30 TL'den verdiler balata spreylerini. Demek ki gelişi 5-10 TL falan bunlara.
Arabanın benzine geçmemesi gerekir, senin regülatörde sıkıntı var gibi görünüyor, LPG'yi motora veremiyor ve araba benzine geçiyor galiba.
Arabanın contaları da sıkıntılı olduğu için LPG'de hasar görmüştür. Gaz kesicili regülatör takman lazım, iyi bir gaz ayarıyla da epey düzelir InşaAllah. Regülatör çok pis bir parça, her şeyj etkiliyor.
Benim tenekede düz sistem olmasa yenilerdim, şimdilik tank değişimine 6 sene kalmış. Tank değişmeseydi komple sıfır sıralı sistem+simit tanka geçerdim.
Trendyoldan balata spreyi vs. almak iyi oluyor, boş yere sanayiye gitmeye gerek yok. Sadece son aldığım teyp galiba iade edilmiş ya da bizde mi oldu bilmiyorum ama durduğu yerde Piano Black yerler çizilmiş. Vakumlu jelatinden çıkardım ama tam çözemedim, ilk baktığımda sıfır gibiydi şimdi sanki 2. El ürün gibi ufak tefek çizikler var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Beyler kanalıma abone olmayı da unutmayın lütfen.
-
155 tl fiyatı var demin baktım. Döşemeyi sökerek kendiniz bile değişyirirsiniz. Hidrovak hortumu dışı ip sargılı olan. Genelde çürümüş olur bu ve motor hava alır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 21 Haziran 2024; 22:18:4 >
-
-
O hortum neden dışarda acaba ? Benzin basınç regülatörüne bağlı o ve hortumu da uydurmuşlar. Manifoldun sağındaki ilk yere bağlı diye hatırlıyorum.
O bahsettiğiniz lpgcilere de gitmeyin. Bahane uydurmuşlar para kazanacam illa bildiğim yoldan kolayca demek istemiş. Hadi filtreyi değiştirdi 5 dk.da 500 tl çok güzel. Peki sorun tekrar edince ne yapacakmış ?
Hocam hortumu ben çıkardım. Temizlik yaparken her tamirci farklı yere takmıştı asıl yeri neresi bilmiyorum.
Bendeki kablolu filtre ve kablosu dipten kopuk o yüzden bu kesin değişmesi lazım dedi. Sonrası için de biraz sür hatalar beyne kaydolsun bir daha bakalım dedi. Bu usta bilindik biri ya adam kesin bir şey söylemedi bir daha bilgisayara bağlayalım ona göre bakalım dedi
Tamam hocam dedikleri gibi olsun bakalım. O hortumu sağa takıyorsun. Sakın öyle boşta kullanma benzin kaçırtırsa sıcak motora arabayı yakarsın. Ortadaki yerde de hortum vardı ama uzunca bir şey boşa çıkıyordu. Hidrovak hirtununuda değiştirt boğazla gereksiz yere uğraşmamış olursun bu şekilde.
Yok hocam Allah muhafaza boşta bırakmam:) Bakacam hortuma sağolun 🙏
-
Göstergeye dikkat 90 ı geçmiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 22 Haziran 2024; 22:26:2 >
Merhaba arkadaşlar,
20 yaşındayım Lada Vega ilk araç olarak alınır mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her türlü alınır. Ama dikkat edin araçta su varsa almayın, antifriz varsa alın.
Kara düzen direksiyon biraz sıkıntı olur diye düşünüyorum ama daha önce kara düzen kullanmadığım için çok da bir şey diyemiyorum.
Arac hareketsizken direksiyon sert oluyor. Teker dönmeye başladığında yumuşak oluyor. Park manevralarında vs. biraz yorucu olabiliyor. Denemeniz lazım.
Peki lpg, saf benzin farkı hakkında ne diyorsunuz hocam? İlanlarda çoğu araç lpgli tabi nasıl kullanıldığını bilmediğim için lpglilerden çekiniyorum ayrıca avmlere alınmıyor diye hatırlıyorum lpgli araçlar.
Yani bu ne kadar km yapacağınız ile alakalı bir durum. Benim araçta 10 lt lpg tüketimi oluyor. Benzinde 8 lt. Gibi bir tüketimi oluyordu. Tabi yakıt tüketimlerinden bahsederken bulunduğunuz yere ve trafiğine göre değişkenlik gösterebilir.
LPG'li araçlar genelde kapalı otoparklara alınmaz.
Ikinci el araçların evveliyatı hakkında pek bir bilgimiz olamaz zaten. Iyi kötü durumuna baktırır bir fikir edinip alırız. Esas durumunu aldıktan sonra zamanla görürüz. Biraz şans işi.
Ama dediğim gibi alacaksanız eğer genleşme kabında antifriz olup olmadığına bakın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X