Hocam yarın gidiyorum sanayiye, pütüre 4500 diyen var bilmiyorum ne olacak... Tenekesi 150 TL. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (30. sayfa)
-
-
Hocam sen devir takılı kalıyiodu gaza dokununca kendine geliyordu diyordun. Gidiyorsun parçacıya hemen " gaz kelebeği sensörü" (tps) alıyorsun. Yıldız tornavida ile 2 dk. Da değiştiriyorsun. Bu arada akünün kutup başını da söküyorsun. Toplamda 5 dk. Bile sürmüyor. Rus malı sarı kutuda bir sensör var ondan denedim ve beğendim.
Maliyeti bedavadan biraz pahalı. Benim sensör 7 yıllıktı son zamanlarda bazen takılı kalıyor sıcak motorda ikinci üçüncü marştan sonra kendine geliyordu. Şimdi araba eskisi gibi oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam gaz kelebeği sensörü değişti mi hatırlayamadım bir de ama dediğin bazı şeyleri yaptı ustalar. Kutup başı vs. söküp taktılar.
Arabada ilk aldığımda yoktu, motoru yıkadıktan sonra oldu. Usta sensörleri değiştirmeden önce 3 bin devire kadar gaz veriyordu.
Benzinde, sensörler değiştikten sonra hiç gaz vermedi ustayla gaz verdiği gün denemiştik benzini alınca gaz vermiyordu tüpe alınca gaz vermeye başlıyordu.
Yine de bakayım, çarşamba muayene var.
Çürükleri kaynattı usta. Ev hoparlöründen ses sistemi de yaptım. Sunsay teyp takıldı. Son kontrolleri yapıp gireceğiz muayeneye.
InşâAllah geçer.
Ayın 15'inde inceleme videosunu da yükleyeceğim InsaAllah.
Artık geçer inşallah hocam. Rölanti yüksek devirde kalmasıyla ilgili benim dediğim gaz kelebeği sensörü. Boğaz kelebeği üstünde bulunuyor.
Bunun fotoğrafını ustaya göstereyim hocam. Değişti mi tam emin olamadım.
Gaz verme kesilirse çok iyi olur. Marştan sonra da 2000-3000 devir gaz veriyor, gazlı çalışıyor. Motor ısınınca tüpte de olsa hiç gaz vermiyor.
Telli sistem gaz kelebeğinde nasıl kendi kendine gaz veriyor aklım almıyor.
Tamam hocam senin de ilacın buymuş. Bu sensör takılı kaldığı için gaza basmasan bile araç gaz veriyor. Bir kaç km sürüp motor sıcakken stop edip bir kaç dk. Bekleyip tekrar çalışyırınca düzeliyordu bazen. Şimdi problem kalmadı.
Sensorün fişini çıkarıp yıldız tornavida ile söküp yenisini takıyorsun. Bu arada da akü kutup başı sökülmüş olsun. Akü olayı bizim araçlarda adaptasyon için kullanılan bir taktik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 7 Temmuz 2024; 13:46:56 >
Edirne, İzmir, İstanbul, Konya gibi yerlerde birden fazla parçacı ve usta var. Amma bir klima taktırmak istiyorum. Şehir önemli değil, gidilir...Ladacı, Klimacı usta lazım....
-
Çıkma klima parçaları bulmanız lazım. Başka türlü nasıl olur bilemiyorum.
-
Aman hocam o parçayla hiç uğraşma. Ucunu zımparalarsan çapıyla boyuyla oynamış olursun bu seferde işlevini yerine getiremez. Senin problem de bahsettiğim sensörle alakalı olabilir. O elinizdeki parçanım hemen yanındaki sensörden bahsediyorum. Ayrıca geçenlerde dediğim hortumun da rölantiye etkisi oluyor. Gittiğim Lada ustası bile daha parçayı takmadan ilk önce hidrovak hortumunu yoklamıştı mesela.
Baktığım zaman temiz görünüyor aslında elime siyah yağ gelmedi pislik falan akmadı. O dediğiniz sensörü de temizledim balata spreyle ama hortumla uğraşmadım henüz. Sıcakken çalışmaması da ısı müşürüyle mi alakalı acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O sensörün içinde gaz kelebeği açıklığını okuyacak mekanik devre var. Sıcakken çalışmayan neydi orayı kaçırdım galiba ?
Parça yeni gibi duruyor ama bilemedim bu şekilde klima kullanamıyorum.
Sıcakken araç marş alıyor ama çalışmıyor hocam ısı müşürünün kablosunu söktüm denedim çalışmıştı. bazen lpg ile vurdurmaya çalılıyorum o da yerse.
Tamamdır hatırladım. Sıcakken çalışma durumunu benzin basınç regülatörü diye düşünmüştüm bahsi geçtiğinde. Halen daha düşüncem aynı.
Ercan Çalışkanyoutubeçalışmakta zorlanan ısınınca marş almayan lada veganın sorunuhttps://www.youtube.com/watch?si=hKq9F0J3-DRGnXIw&v=kXUtKvEBNMg&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 9 Temmuz 2024; 15:31:26 >
Gün geçmiyor ki yeni bir tecrübe yaşamayalım. Triger kapağını hafif aralayınca bi tuhaflık olduğunu gördüm tamirciye geldim tam zamanında gelmişim. Değişim yapılıyor
Triger gergi vidası da yalama olmuş şimdi tornaya geldik diş açılacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 9 Temmuz 2024; 17:36:37 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam araç kötü ustaların elinden geçmiş bundan eminim.
Yani mesela benim çevremde olsan o kadar ustaya gitmeye kaput açmaya araç çoktan adam olmuştu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 10 Temmuz 2024; 2:7:7 >
Haklısın hocam Benim ilk servis gerçekten kötüydü. Şimdiki ustam daha hakkaniyetli boş yere masraf yaptırmıyor. Klima olayını sordum. Bu arabalarda sonradan takılma olduğu için randıman vermiyor devir etkileniyor boş yere sağını solunu değiştirmeyelim dedi. Ben yine de bir gün sabahtan bırakacam kurcalasın sağını solunu bakalım nesi var. Elektrik tesisatında da oksitlenme varmış zaten
Evet klimaları sonradan takıyorlardı doğru demiş olabilirler. Uata işinde ise yerinizde olsam youtube linkini attığım ustaya mesela veririm aracı problemleri de anlatırım. Sabah getir akşam götür şeklinde adam akıllı elden geçirtir teslim alırdım. En temizi bu şekilde olur bence. Diğer türlü bulduğunuz ustaya kalmış olacaksınız. Ha iyi ustadır inşallah onda da dikiş tutabilir.
Klimacı da aynı şekilde universal demişti.
Hocam ercan ustayı youtubeden biliyorum. Malum ladanız varsa ercan usta ve selim egemen polat bir şekilde YouTube’ta karşınıza çıkıyor.
Ercan usta mersinde değil olsaydı ilk tercihim o olurdu tabii ki.
Geçenlerde öğle sıcağında tek seferde 100 km yaptım başka ilçeye gittim. 2 saat sonra da 100 km tekrar döndüm. Maşallah bana mısın demedi. Hararet de en fazla 90nın sıfırına geldi 90nı geçmiyor klima kapalıysa.
140-160 çok rahat görüyor daha da giderdi ben basmadım.
Maşallah hocam 100 km bir sey değil kat kat fazlasıni yaparsın. Hararetten de hiç korkma benim araç 10 dk da 90 derecenin üstüne çıkar daha da hiç inmez. Fan açıyorsa fan açı ca da sıcaklıkta düşme oluyorsa her şey normaldir.
Ha bu arada unutmadan antifriz bu işin kilit noktası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X