Şimdi Ara

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.003
Cevap
8
Favori
21.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam araba hep çeşme suyuyla kullanılmış ben alır almaz servis antifirizi ekleyerek değilde direkt basınca contayı o yaktı diye tahmin ediyorum. Şuan çeşme suyuyla devam kirlenme falan görmüyorum genleşme kabında. Ben de antifirize geçmek istiyorum ama o da riskli bir yerleri patlatacaktır mutlaka. Ekleme yaparak geçerim belki.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fikretsulu F kullanıcısına yanıt

Hocam eklemediğin hata bir problem olursa zaten soğutma sisteminde su olduğu için olur. En azı dan 1 lt. Antifriz olsun bari. Sadece su ile cidden çok tehlikeli olur. Su 90 derece görünce zaten buhar basıncı yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt

Hocam Geçen hafta içi muayeneden geçti Çok şükür.

Arabanın tabanında Bu gördüğünüz Islak yer komple çürükmüş Usta kesip kaynattı kaynak yerlerinin üstüne de Dayson Mastik çekti.

Bu taraftan bakınca taban halısı gözüküyordu. Arabanın sağ taraftan hasarı vardı zaten herhalde marpşiyeli sanayide çekerken taban sacını ayırmışlar kopmuş.

Muayeneden geçti, tekrar sırası zaten mahşer günü gibiydi. Şehre en yakın yerden muayene almak lazım. Ne kadar kalabalık olursa o kadar kaynama ihtimali var.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

Evdeki Philips hoparlörleri kaportacı ustanın kardeşi arabaya arabaya takabildi sol kapıda elektrik tesisatı hiç yoktu sol kapıya sıfır tesisat çektik ertesi gün teyp Hiç çalışmadı meğerse her taraftaki tesisatta kopuk kabloların birbirine eklenmesiyle oluşuyormuş Az daha arabayı yakacakmış teybinde girişini bozdu teybin girişiyle sağ tarafa da sıfır tesisat çektik.

Sunsay Teyp de bluetooth da var.

Yeni teyp.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

Evdeki hoparlörler.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

Ustanın kesip kaynattığı yer.

• Konya'ya da gelebilir hocam burada sadece Lada'ya bakan 6 özel servis var bir tane de resmi yedek parçacı var. (Aslaner Lada)

YouTube'da otomobil günlüklerim kanalının Nissan Primera videosu var, bu Konya'da eski nissanlar falan da tutuluyor mesela Sivas'ta yaşayan adam arabanın Bakımlarını yaptırmaya Konya'ya geliyorum demişti.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

• Teyp için 2 tane hoparlör takabildik sadece, 2 tane de cillop gibi tweeter var ama yer yok?

Arka kapılara tesisat çekip tweeter taksak olur mu sizce?

En son da pandizota 2 hoparlör atıp 6 hoparlör yapmayı düşünüyorum.

Bu arada Beyler belki duymuşsunuzdur Çinliler Türkiye'ye fabrika açacak 700-800.000 liraya turbo benzinli sıfır araba satacaklarmış.

Biraz sabredip Lada'dan bir başka Doğu Blok ülkesi arabasına geçebiliriz.

Conta zaten yanmıştır hocam antifiriz ekleyince oradaki kireci çözdüğü için contanın yandığı ortaya çıktı.

• Müzisyen olarak söylüyorum. Tweeter ile ana hoparlör arasını çok uzak tutmamaya özen gösterin hocam. Kaliteli bir sound gelmiyor kulağa. Tabii duyum farkı, zevkler ve renkler. Son karar sizin:)

• Doğrudur hocam. Geçen gün soğutma suyunu yenilemek için şöyle bir şey yaptım

İlk çıkan su bu şekilde maalesef

Berrak su gelene kadar işleme devam ettim. Belli bir km sonra tekrarlayacam. Sonra aşama aşama antifriz ekliycem.

• Güzel. Hayırlısıyla muayeneyi de atlatmış oldunuz. Hocam hoparlör konusunda size tavsiyelerimi vereyim. Sahnelemeyi tamamen öne kurun. Asla arkaya hoparlör taktıemayın hele ki panizota fakan hiç dokunmayın. Benim araçta bu şekilde. Twitırı dirrklere veya konsolun direkle olan boş araliklara koyabilirsiniz. Ben zaanında denemiştim hoşum gitmişti. Ama bendeki kompanent sistemdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 15 Temmuz 2024; 21:22:2 >
  • O civarlara araç satışı olursa izdiham olur. Millet bir ara teneke yağlara saldırıyordu. Yine ona benzer bir şeyler olabilir veya olmaya da bilir. Sonuçta piyasaya ye i giriş yapacak bir marka hem de Çin hem de ucuza maliyet ile üretilmiş. Ben yinede ikinci el Japon almak isterim sıfır Çinliye kıyasla.

Hocam sürekli tekrarlayın bu işlemi. Çamur pas bulamacından kurtulunca antifriz ile seyreltin. İşte bu paslı su arabayı mahveden şey. Çok da hızlı yayılır hastalık gibi çürütür her bulaştığı yeri. Antifrizin önemini de görüyoruz böylelikle bence.

Hocam radyatörün tıpasını açıp suyu tahliye etmek daha kolay olur.

Genleşme kabı vs. temizlemek lazım. Su soğukken parmağını kabın içine sür bakalım hocam, çamurlaşma vs. varsa temizlemek için kimyasal kullanman gerekebilir. İçerideki tüm pisliği kimyasalla çözüp radyatörden suyu tahliye etmek kesin çözüm gibi.

Öyle oldu hocam muayeneyi 2026'ya kadar sallamış olduk.

Pedal lastiği, tam oturmayan koltuk, toplanmayan kemer, çalışmayan kalorifer, cam suyunun çalışması vs. bırakmak için bahane arayan birine denk gelsem yine bırakırlardı.

Tekrar girenler 1 ay ücretsiz. Aslında arabayı kasıtlı olarak bırakıp 1 ay uzatmış olmak da mantıklı, her muayenede 1 ay sallasam 4-5 sezon sonra sonbahara denk gelir serin serin giderim. Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

Pandizota benden önce biri hoparlör takmış ama satarken sökmüşler. Ön dileklerde hoparlör koyacak yer göremedim?

Aklıma direkt teyp arkasındaki yer geldi, şu orta konsolu devamındaki aşağıdaki plastiklere usta içeriden takabilir.

Sizde anten var mı beyler? Benim arabada anten için sağ arka çamurlukta da delik vardı aşağıya çürütüyordu usta orayı da kaynakla kapattı. Kanallar hemen hemen hiç çekmiyor.

• ChatGPT ye sordum liste fiyatı 1,2 milyonken gümrük muaflı 857 bin olur diyor. Ulaştırma maliyeti düşünce 800 binin altına iner.

Marka adı SWM model adı G01.

C SUV

1.5 turbo 150 PS.

Bunu alamasak bile piyasayı kırar.

Eğer yerli versiyon satışa sunulana kadar döviz böyle giderse 500 bin - 1 milyon bandında arabalarda 200-300 bin erime olur. Piyasayı kırar. Biz etkilenmeyiz diye düşünüyorum.

Lada piyasasına kırmak için 200-300 bine sıfır araba gelmesi lazım.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

• Hocam işaretlediğin yerde elektrik tesisatı, roleler falan var. Ben göstergenin sol tarafındaki sol direğin arasında kalan küçük yerden bahsetmiştim.

• Hocam en başta onu denedim ama tıpa çok sıkıydı açamayınca böyle yaptım. Bu şekilde de suyu komple devir daim yapmış oldu ne var ne yok aktı bütün pislik.

• Bendeki anten burada ön camın canım sağ tarafında

• Benim araçta anten bu şekilde

Bahsettiğim twitir icin uygun yer burası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 17 Temmuz 2024; 15:25:17 >

Ustaya sorayım hocam bakalım ne diyecek.

Birde göğüse parlatıcı sürmenin zamanı gelmiş, deri kurumuş görünüyor. Vazelin vs. de olur, güneşte kalıp çatlamasın hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC8695C07 -- 17 Temmuz 2024; 21:55:34 >

Anladım hocam. Şu an antifriz yok ama değil mi?

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.