< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (33. sayfa)
-
-
Termostat aman ha sökme hocam. O arabada başka birşey var. Radyatör tıkalı olabilir. Antifriz de kullanmıyor dediğine göre.
-
Fan 87 de açmaması lazım. Termostat suyu 88 derecede salıyor zaten. Fan 92 de açması lazım. Yoksa fan hiiç durmaz. O araba dengesiz çalışıyor hocam. Öndeki fan havayı nereye doğru üflüyor kontrol eder misin?
-
Aman plenty aman haa. Anamızı ağlattı. Petrol Ofisi yeşil renk 3 litre kullanabilirsiniz.
-
Benim fan 92 de açıyor 88 de kapıyor. Park durumunda fan açınca stop ediyorum. kendi kendine çalışıp sonra susuyor.
-
Teşekkürler ama yapacak kim var? Ladacı usta şart. Var mı tavsiyeler?
-
Şu aracı antifrizsiz kullanmak demek olabilecek yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa tehlikeye meydan okumak demek. Antifriz varsa 90 olmuş 110 fan açarmış vs. Hiç korkma bile.
Ayrıca bu gruptakiler Opel kullansa da motor sıcaklığının kaç derecelere ulaştığını görseniz bir daha harareti falan aklınızdan komple çıkarırsınız.
Su kaynar, kaynayan su hortumlara vs zarar verir. ( çok güzel eritir bile) Ayrıca buhar basıncı oluşturup zayıf yer varsa basınçla patlatır. Pas ve çamur oluşturmaya da oldukca elverişlidir. (Kireci de unutmayalım)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne zararı olur ki söksem.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hangi şehirdesiniz hocam
-
87 değilse 89 dur ama 90 olmadan açıyor fanı üfleme yönü falan doğru 8 kanat olması lazım fanın
Son kez bir temizlik yapıp geçecem antifrize ben de rahat edemiyorum bu şekilde.
Termostat soğukken kapanıyor hocam, suyun radyatöre gitmesini engelliyor, önce bloktaki su ısınıyor sonra açılarak tüm suyu kullanmaya başlıyor.
Radyatör sıcak oluyor değil mi? Benim araçta el değmiyor mesela. Birde antifrizi artık eklemen lazım hocam.
Şunun 3 litresi 130 liraymış, bir bunu ekle hocam sonra kaliteli bir şey alırsın.
-
Valla Plenty gayet iyi çıktı bende hocam, en son Golf'te Behr mi Mahle miydi neydi 3 şişe G12 antifrize 1200 lira vermiştim ondan sonra Plenty ilaç gibi geldi 60 liraya.
-
Üstadım motor sıcaklığı güncel arabalarda evet çok yüksek derecelere kadar çıkıyor ama bizim arabalarda o sıcaklığa dayanacak sıvı conta, conta takımı var mı tartışılır.
Benim hararet sorunum sıfır, yağ kaçağı başıma bela oldu. Bu bakımda contaları değiştirip sadece 3.5 litre ekleyeceğim. İnşaAllah biter. Moralimi çok bozuyor.
-
-
Hocam blok aynı madde alüminyum, silindir kapak contası desen aynı tür oluyor. Yani fark eden bir şey yok aslında. Enjeksiyonlu motorlarda sıcaklığı yükselterek termal ısıl verimlilikten yararlanılıyor. Yani bu araçlara hararet konusunda tofaş veya karburatörlü reno muamelesi yapılıyor. Bu durum gereksiz ve yanlış aslında.
-
Kırmızı total kullan 5 senede 1 yenile
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizim araçlarda inorganik antiffiz kullanılması öneriliyor. Fosfat ve silikat içeriği önemli görülüyor demek ki. Inorganiklerin kullanım süresi 3 yıl veya 60bin km gibi bir şeydi diye hatırlıyorum ama ben yine de fazla özelliğini kaybetmeden yenilerim.
Ben her sene suyun rengine bağlı da olarak yeniliyorum. Yeşil PO var. Ama o kapak var ya o genleşme kapağı:)
Ağzınızla kapatıp üflemeye çalışınca hava çıkmayacak. Ama hüp diye içine çekince hava çekebiliyor olmanız lazım.
Yoksa su eksiltir durur, nedenini bulamazsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X