Bir de ben hep 10-40 koydum. İyi markalardan, Mobil, Shell serisi, ELF.... Şimdi 5-40'a geçsem, havalar sıcak. Araba zaten sıcak çalışıyor diyeceğim fakat zaten 92 de fan açıyorum. yani sıcak değil. (BMW, Opel 105-115 derecede fan açar) 5-40 biz de ne gibi fayda sağlıyor. Değer mi, artısı eksisi nedir? |
Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (34. sayfa)
-
-
Genelde hararet konuşuluyor ben de bizim bu araçların contası nasıl yanmıyor anlamıyorum...1.5 yıldır kullandığım 1.6 motorlu vega (benzinli) yaz aylarında belki 50 defa hararet yapmış, fan açınca normale dönmüştür...
Aracımın herşeyine alıştım ama bu sıcak havalardaki hararet olayına bir türlü alışamadım..insan korkmuyor değil.
en son izmir özdereye tatile gittim..Otobanda hararet normal ancak Özdere'ye gitmek içim İzmir içine yani trafiğe girdiğim de ki -hava gerçekten çok aşırı sıcaktı- arabanın fanı hiç susmadı...Sonuçta burada da bir iki defa hararet yaptı..
İstanbul'a döndüğümde su eksiltme yoktu, yağda da bir azalma falan yoktu....
orjinalliği bozulmasun diye müşiriyle bilmem nesiyle oynamak istemiyorum ama ne contası varmış yanmıyor...maşallah...
-
Ustam müşür takılır. Radyatörde müşür takma yeri oluyor bazılarında. oraya 92-88 'lik mğşürü takıp, FAN'a bağlantı çektiriyorsun. 92 olunca fan açıyor, 88 derecede ise susuyor. Orjinal 103 derece'deki fan açmasına hiiç müdahale yok. Bu müşir çalışmazsa, orjinal fan açma derecesinde zaten açıyor. Ben çook rahat ediyorum böyle.
-
Ben yıllardır 5w40 koyuyorum. Fayda olarak motor daha titresimsiz ve sessiz çalışıyor. Hatta bu sessizlik daha araç ısınmadan sağlanmış oluyor. Dahası küçük bir miktar yakıta etkisi oluyor. Ayrıca tam sentetik olacağı için sıcağa dayanımı daha iyi olacaktır.
Bu yaz sonunda yağı yenileyeceğim zaman 0w40 koyacağım.
-
Hocam işte bundan bahsediyoruz tam olarak bu sıcaklığın yükselmesi olayı aslında hararet değil. Zaten araç sıcaklığın yükselmesine müsade ediyor ve gerek gördüğü yerlerde fanı devreye sokuyor. Şehir içi trafiğinde beim araç da sürekli fan açarak yol alır. Bu gayet nornal bir durum. Dediğimiz gibi bu aracın standart çalışma şeklidir. Ama kullanıcılar soğutma suyunda antifriz koymalıdır. Aksi takdirde sadece su varsa durum tehlike oluşturur. Antifriz bulunuyorsa sıcaklık yükselmesinden ve fan acmasından korkulanacak bir durum yoktur.
-
0 40 koyma. Yağı yakarsın. 5 40 devam -
Yok hocam bir şey olacağını sanmam 5w40 ile pek fark da yok. Zaten temelde A3 özellikli yağ isteniyor. Ayrıca yağımı aldım bile.
-
Kaça aldın -
600 tl gibi bir şeydi Lukoil resmi satıcıdan aldım.
-
Sen yinede kontrol et. Motor soğukken yağ yakma ihtimali yüksek. Yağsız bırakıp yakma motoru. Eskimiş motorda vizikozite düşürmek tavsiye edilmez. -
2 günde bir kaputu açar soğuk motorda marş basmadan seviye kontrolü yaparım sürekli. Şimdiye kadar eksiltme olmuyordu. 0w40 da özellikle kış zamanı sabahları buzlanmalarda araca çok iyi geleceğini düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 24 Temmuz 2024; 0:12:33 > -
hocam 0-40 sızdırma yapar bak :)
-
Sızdırma yapacak olsa 5w de yapar. 10w de yapar. Contaların sızdırmazlık elemanlarının aynı standartları oluyor.
-
-
Temiz dedim ama az önce baktım kum var yine bu nasıl olur anlamıyorum. Çamur pas kireç falan tamam da kumu anlamıyorum. Acaba petrolde hava tabancasının yanındaki suyla temizlik yapıyorum oradan mı kum geliyor diyecem ama işlemi bitirdikten sonra havasını alması için baya kapak açık bekletiyorum çalışır halde hiç kum taneleri pislik falan görmüyorum. Kum nedir arkadaş ya şaka gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 26 Temmuz 2024; 16:46:57 >
-
Araç çalışırken su sürekli döndüğü için pislikleri görememeniz normaldir. O gördüğünüz kum taneleri pas oluyor. En iyi temizlik motor ısınınca radyatör alt hortumundan suyu boşaltmaktır.
-
Onu da yaptım alt hortumu çıkarıp çalıştırmaya devam ettim şimdi tekrar yapacam antifiriz öncesi gitsin iyice -
Isınmadan termostat açmadan hortumu açmayın. Birde susuz çalışır halde bırakmayin fazla.
-
Radyatör'de TAPA var. Ben oradan boşaltıyorum. Hortumu tam sıkamazsan vs kaçırma yapıyor. Uğraş dur.
-
Tapayı açamıyorum hocam nasıl sıkılmışsa artık. WD40 sıktım ama bana mısın demedi o yüzden hortumu söktüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X