Sefaköyde Güven oto vardı parçacı. Sorarsanız iyi bir ustaya yönlendirebilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (36. sayfa)
-
-
-
Elektrik tesisatı fazla kurcalamaya gelmez tehlikeli olabilir. Bence elektrikçiye gidip danışın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim vites körüğü yırtıktı hocam, söktüm, içine biraz deterjan sıktım, sonra suyla duruladım.
En son balata spreyi sıktım, kuruyunca da vitesleri ara ara değiştirerek sıvı gres sıktım. Epey rahatladı şanzıman. Ön tarafta da bir iki yere sıktım. Tamir takımların geçişleri hissedilecek kadar iyileşti.
Sanayiden şöyle körük ve topuz bulunca hemen değiştirdik, eskisi yırtıktı. Deriyi de vites topuzuna siyah bantla tutturdum.
Boş vitesten 2'ye geçiş çok yoruyor, bazen 1'den atıyor, 3-4-5 güzel.
Şanzımanın da üzerinde seviye için çubuk varmış, geçen ona da baktım yağ iyi durumdaydı.
Bu arada bir tane uygulama indirdim, arabaya kafana göre jant koyabiliyorsun. Jant almayı düşünüyordum da arabaya almışken R16 alırım diye düşündüm iyi jantlar 20-25 bin, 205/55 R16 lastik alsam 8-10 bin, hemde ağırlaşacak vs. vaz geçtim. R13'te de hiçbiri yakışmıyor. Araba soğuk iklim aracı olduğu için hatları kapalı. Kapalı formdaki jantlar biraz yakışıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Abi yeni alacağının da kapağını iyice bantla yaptıştır.....Rölanti sensörüne de aynı muamele şart.
-
Bunlar Röle. Müşür değil. Anlaşıldı. Elektrikçiye uğra abim.
-
Hocam araban jilet gibi maşaalah. Benim birinci vites bazen geçmiyor çift debriyaj yada 2ye atıp tekrar bire atmam gerekiyor 😄 diğerleri sorunsuz. Unutmadan hepiniz de aynıdır da tam böyle durma noktasına gelmeden birinci vitese geçmiyor en çok o yoruyor beni.
Bu benim yavru ne hevesle aldık ne çıktı :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Evet aynen 1. Vites o şekilde. Hatta biraz ara gaz verince daha iyi bile geçebiliyor. Vites geçişlerinde geriye vs. Takarken bile dişli sesleri geliyor. Bir gün problem mi var acaba diyerekten ustama sordum gayet normal olduğunu söyledi kara şanzıman bu dedi.
Aaa nasıl yaaa. 1.ci vites evet öyle. hafif aragazla hemen geçiyor.
Fakat geriye geçerken baazenn cartlama oluyor. Normal demekki:)
Bir de şanzıman yağımı 60-70 bin km'dir değişmedim. Değişeyim mi? Yağım siyah DEĞİL.
-
Hocam sensörün içinde kırmızı kıvrımlı bir devre var dikkar ederseniz. Ruslar komple sensörü dağıtmış elektronik devrede problem çıkıyor büyük ihtimalle. Hatta görselini de atayim.
Uygulama adı nedir acaba :)
-
Parçacıma gittim aynı sensörden varmış orjinalini hemen bulamam dedi. Söktük sensörü 3 parça halinde dağılmış olarak çıktı. 250 tl'ye yenisini taktık devam. Şimdilik sorunsuz.
Değişseniz iyi olur. Benim şanzımanda api gl4 özellikli 80w yağ var. 3 lt. Gerekiyor Lada'nın istediği şartlardaki yağ bu oluyor.
1. Viteste de tam durmadan atarsan yine cartlama oluyor. Geri vites birinci vitese nazaran daha iyi tam durmuş konumda oluyorsun :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu hocam Android lere uygun Play Store da var.
Eyvallah hocam teşekkür ederim.
Benim şanzıman da tam tersi 1'e rahat geçiyor. Bazen 1-2 yapıyorum 2 için.
Sıfır arabalarda bozuluyor hocam moralini bozma. Gir bak 1-2 milyonluk arabalar da hep yolda kalıyor. Arabanın bozulması onun suçu değil, usta ve bakımsızlık maalesef.
Benim araba 298 binden tam 313 bine geldi, bir defa bile yolda kalmadı. Önceki sahibi çok km yaptığı için bakımları tam sayılırdı mekanik olarak.
Sıfır km VW'ler de otomatik şanzıman kumandası bozuluyor, sadece ufak bir parça iyi niyet garantili 20 bin garantisiz 70 bin tutuyor. Komple şanzımanı yesen 200-300 bin gider. Yağ (15 bin) bakımı 10 bin lira olmuş sıfır arabaların.
Motor suyu da bu şekilde.
-
Tek teselli parça bakım ucuz olması. Radyatörü değiştirmeyi düşünüyorum 3yada 4 sıra inşaallah hararete faydası olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Patlak değilse kaçırmıyorsa gerek yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X