Şimdi Ara

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
20.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet onunla da oynanabilir. Düşünmedim değil ama vazgeçtim daha sonra. Bmw tip panjur satılıyor vegalara uygun iyi de hava alıyor gibi görünüyor ama ben kendim uğraşıp bir şey yapmak istiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fikretsulu F kullanıcısına yanıt

Hocam en iyisi sineklik. Taş çarparsa da esneyip atar. Zaten birkaç aya kış başlar o zaman gör Lada'yı.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

Benim radyatör 1 senedir panjursuz geziyor, hız yapmadığım içi sorun olmuyor. Bazı yerlerde eğilmeler vardı, onları da ince bir karton parçasıyla düzelttim, alt kısımları çok kirli, içi taş dolu, arkadan su tutmayı düşünüyorum.

Arabanın hararetini önlemek için aynı zamanda hafif tutmak lazım, ben gereksiz hiçbir şey bırakmıyorum, yedek lastiği de evde tutuyorum. Geçenlerde lastik eğilmesin diye gidip 45 hava bastım.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

Birkaç yüz metre taşımak bile çok zor oldu lastiği. Bu arada bir pasta cila zamanı gelmiş sizin araca. Güneş yanıklarına vernik atmak veya seramik kaplama yaptırmak lazım.

• Sineklik de çirkin görünüyor ya. Benim ön tarafta klima radyatörü ve fanı var. Hepten gider taş gelse :) ben oraya bir şey yaparım boş bırakmam.
    Benim bagajda sabit malzemeler var 2 tane kamp sandalyesi, kamp masası takım sandağı, yeni aldığım lokma takımı ve şarjlı matkap bunları asla çıkarmam arabadan :)
    Hocam pasta cila değil komle boyamak lazım aslında uygun bir yer bulsam kendim boyayacam ama dükkan garaj falan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 12 Ağustos 2024; 19:48:34 >
  • Hocam ne yapıyorsun öyle 45 bar hava ne demek Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

Ne fren tutar, ne yol tutar ne de viraj döner. Ayrıca taş nasıl dolar araca orasını da anlayabilmiş değiiim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 yılında ben 8 yaşındayım, peder bey sıfır alıp gelmişti gri renk. Herkeste şahin doğan vardı tabi Vega enjeksiyonlu motor kasa şekil, çok dikkat çekmişti. Babamdan sonra 2 komşu daha aldı. Babam hala biniyor araç 200 bin km anca olmuştur, komşunun biri yeni sattı linea aldı. Biz 3 kardeş araba kullanmayı bunda öğrendik, hidrolik direksiyon yok klima yok ABS bile yok galiba emin değilim, tam bir sürücü arabası :)

Güncel piyasada alması mantıklı mıdır bilmem bakmadım ama sağlam arabadır, A noktasından B noktasına götürür getirir,arızası kolaydır, araçta elektronik tek şey camlar zaten:) 4 cam da otomatiktir bu arada, arkası çevirmeli Clioları bozar. İç döşeme olsun koltuk olsun kalitesiz de değildir, kapıları kumaş kaplıdır. Analog saat var içinde, değişik dokunuşlar olan bir araçtır :)

• motograter M kullanıcısına yanıt

Hocam benim 45 hava bastığım evde duran stepne yoksa normal lastiklere 34 basıyorum. Lastiğin fotosu var 10 bin km oldu bir tek sağ önde hafif dış dişten yeme var balans bozuk olduğu için onun dışında sıfır lastik kokuyor halen.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl
    Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasılımgbb
    20240723-135616 hosted at ImgBB
    https://ibb.co/s6dGmvq

Hava filtresini küçük kapaktan açıp fotosunu çektim gayet temiz.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl
    Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasılımgbb
    20240730-165653 hosted at ImgBB
    https://ibb.co/M1GFSgS

Bu arada yağ bakımı için fiyatlara baktım da hava filtresi 150 lira olmuş. Yağ filtresi 150 lira olmuş. Yağı da 600 liraya almıştım. Herhalde contalarla beraber bir 2000 lira 3000 lira gidecek. Yazın bitmesini bekliyorum, bakım yapalı 13 bin km oldu araba 313 bine geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC8695C07 -- 13 Ağustos 2024; 13:22:16 >

• Hocam boyadıktan sonra vernik atman da lazım.

Totalde 20 spreye boya bastırsan yeter, bi 10 kutu da vernik gider tahminimce. Öncesinde temizlemek lazım. Macunu vs. Trendyol dan alabilirsin ben 250 TL'ye 2.5 kg almıştım evde duruyor.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

• Spreyle olacak iş değil hocam. Kompresör ve tabanca ucu falan var tesisatımız sağlam ama mekan yok. Macun vernik zımpara falan hepsini yaparız arkadaşımla daha önce de tampon vs yaptık elimizden geliyor.

• Hepsini sen yaparsın hocam boşa para verme

• Hocam o filtre ölmüş maalesef yapısı bile bozulmuş. Bu saatten sonra yakır ve performansa olumsuz yönde etki eder.

• Bu sabah Ladacığım bana uzun yol yaptığım esnasında bir sürpriz yaparak aniden stop edip yolda bıraktı. Açtık kaputu incelemelere başladık bir şey yok. Krank sensöründen şüphelendim. Yedek vardı aracımda değiştirdim yine marş almıyor. Ustamı aradım dedi ki ya krank sensörü ya da bobin. Yedek arızalı bobini takınca araç çalıştı. Neyse ki gittiğim yerde tadıdık parçacı vardı hemen orjinal bobin alıp değiştirdim.

Geçmiş olsun hocam iyi ki elinden geliyor da çekiciyle falan uğraşmadın

Teşekkür ederim sağolun. Valla bagajda olası ters durumlar için hazırladığım alet edevat çantam hazırda durur hep. Hayat kurtarıyor cidden. Bu arada bobini 2 sene önce değiştirmiştim o da aorjinaldi 25bin km kadar geçti üstünden. Bir orjinal yedeğinden alıp bagaja atmam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 13 Ağustos 2024; 18:9:52 >
    Her arabada olması gerekiyor bence takım sandığı ben de eksik etmem Allah kullandırmasın :) Bugün benim aracın termostatını değiltirecez bakalım fark edecek mi

• Sağlam bir cırcır ve lokma takımı çok iş görüyor. Ama bunda ucuza kaçmamak gerekli. Bunun dışında yıldız tornavida mesela topaç tornavida motordaki kısıtlı alanlarda sensör sök tak yapmak için çok iş görür. Ve 10 lokma tornavida.

• Bugün termostatı ve su kapağını değiştirdikten sonra pikniğe giderken su kaynatan yola tekrar gittim. Hararet ibresi kırmızıdan önceki beyaz çizgiye 2 mm kala geldi en fazla. Gittiğim yerde kaputu açıp baktım su kaynatma ve eksiltme yoktu. Ama bu sefer tek gittim normalde 4-5 kişi çıkıyoruz ve çok fazla araç yoktu dur kalk yapmadım öncekiler kadar. yani biraz bunların da etkisi vardır diye tahmin ediyorum.
    Diğer enteresan nokta ise şehir içinde klimayı açmadığım sürece hararet ibresi 90 da sabit durur benim ama bugün yeni termostattan sonra hep böyle kalıyor düşmüyor kesinlikle. Buna anlam veremedim.

Hocam antifriz ekledim diyordun o şekilde kaynama olmaz. Birde en sondaki beyaza kadar gidince fan açıyordu eski göstergelerde ben öyle hatırlıyorum. Ayrıca yokuşta dur kalk yaparak gitmek ayrıca yüklü gitmek soğutma suyu sıcaklığını çabuk arttırır.

Yarım lt ekleniştim alışsın diye termostat değişirken o da aktı. Dağa çıkarken antifiriz yoktu yani. Ben de 89 gibi fan açıyor. Ama hararetin şuanki konumu rahatsız etti beni

Standartı bu zaten bende 95 üzeri geziyor.

Hatta benim araç GM beyinli sizdeki Bosch sistemlere göre daha da sıcak ayarlı GM olabildiğine sıcak çaliştırmaya ayarlar araçlarını. (Bkz: Opel, Chevrolet) GM 107, Bosch beyinlerde 104 dereceye ayarlı fan açıyor diye biliyorum.

Ben şimdi boşuna mı değiştirdim onu anlayamadım eski termostatta 90 sabitti zorlamadıkça yenisini takınca daha da yükseldi ne anladık bu işten :)

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.