< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (40. sayfa)
-
-
Su kaçıran yere alüminyum kaynak gibi bir şey yapabilir misin hocam?
Pakistan da fln millet köy yerinde demir eritip motor blok topluyor bizim ustalarda pek iş yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olaylar birmiyor ki arabam aşırı fazla yakıt tüketmeye başladı. 100km/15lt gibi.
250 lira lpg alıyorum denemek için az alıyorum. 60 km gidiyor. Lpg’ciye gittim klima da kullanabilmem için yar falan yaptı ama tutmadı. O da motorun sağlıklı çalışmıyor o yüzden çok yakıyor. önce ustana götür o baksın sonra bize gel diyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En son görselini attığım gibi yaptım hocam. İkiz yapıştırıcı ya da iran yapıştırıcı da diyorlar. Radyatörü sökmeden araç üstünde yaptığım için alt taraflara pek süremedim sanırım birde hızlı donuyor. Oradan hafif su kaçırıyordu aşağılara akmıyor bile hemen buhar oluyor. su eksiltme var onun için radyatörü sökmem lazım. Sökmüşken de porçöz falan yıkayıp temizlerim:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 27 Ağustos 2024; 10:23:31 >
İçine marketlerde satılan kireç çözücü dök hocam, tıs tıs ses çıkararak çözüyor kireci. Kireçle beraber pasta gider cillop gibi olur.
Çok yakmaya gelince gaz ayarı ile alakalı, başka bir ustaya git derim, baktın usta iş yapmıyor, vakit kaybettiriyor ise değiştir. Koca Mersin de Atiker Akl Brc cart curt bir sürü LPG ci vardır. LPG yi çok yakmasının motorla alakası yok. Benim düz sistem bile (düz sistemde ayar, enjektör falan hak getire hiçbir şey yok) kısmen otoyol şehir içi karışık sürüşe 9 litre yakıyor.
LPG zaten sorunlu diyordunuz enjektör ve regülatör değişti mi? Onlar değişmediyse motor düzen tutmaz. Belki de regülatör gaz salıyor olabilir.
Hayır filtre değişti sadece. Regülatörü ben söküp temizlemeyi düşünüyorum. Sürüş sırasında 3000 devir civarında ayağımı gazdan çekince kısa süreli benzine geçiyor sonra tekrar lpg yapıyor. Bu sırada klima açık ise devir toparlayamıyor stop ediyor. Bu sorunu bir türlü çözemediler. Ayar yapıldı bir gün düzgün kullandım sonra yine aynı. Beyin değişecek deniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 27 Ağustos 2024; 10:50:55 >
LPG sistemin ölü hocam, conta yaktığı için aşırı sıcaktan regülatör dağılmıştır büyük ihtimalle, regülatör yeteri kadar gaz veremediği için araba stop ediyor veya benzine geçiyor. Benzinde stop etmesi normal, bende de birden geçince pompa basana kadar stop ediyor. Birkaç dakika ayakla gaz takviyesi yaparak alıştırıyorum.
Regülatör değişirse sorunlar %80 ihtimalle düzelir. Regülatörden sonra enjektörleri de kontrol etsin usta, araba sıfır gibi olur. Boş yere motora para harcama.
Not: Klimanın yağı gazı değişirse bir tık rahatlar sistem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC8695C07 -- 27 Ağustos 2024; 10:59:31 >
Klimaya gaz bastırdım hocam onda sorun yok.
Regülatörü kendim açıp temizlesem sorun olur mu acaba yada parçalarken contayı falan yırtar mı acaba. Kafamda deli sorular :)
Hocam kampana almam gerekecek geçtigimiz senelerde yan sanayi almıştım teker dönerken bir noktada balataya ufaktan dokunma yapıyor. Cik cik ses yapiyor.sinir edici bir şekilde. Aslanerden orjinal gördüm sitesinde almak istiyorum ama torna yaptırmak (bulabilirsem) önceliğim ama torna yapan yer bulamazsam mecbur alacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 27 Ağustos 2024; 15:37:55 >
Al hocam sıkıntı olmaz, sıkıntı olursa basarım dükkanı.
Zaten 2020 den beri onlara çalışıyoruz Lada Skoda derken dünya kadar parça aldık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC8695C07 -- 28 Ağustos 2024; 19:29:6 >
Yırtma ihtimalin var hocam, normalde balata spreyiyle falan enjektörleri temizliyorlar ama regülatörü bilemedim...
Gazdan benzine geçme sorunu devam ediyor mu? Rölantide klimayı vs kullanabiliyor musun hocam?
Sorunların hepsi devam ediyor 250 tl. 12 lt gaz ile 60 km gidiyor. Ben kaçaktan süphelendim çünkü içeri koku geliyordu. Test ettiler kaçak yok dendi. Benzine geçtim bakalım o da aynısını yapacak mı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 31 Ağustos 2024; 4:19:7 >
Eyvallah hocam tornacı buldum yarın tek kampana tornalanacak daha ucuza çözmüş olacağız inşallah.
O nedir hocam öyle ? Ciddi ciddi elden geçmesi gerekiyor sıralı tesisatın komple. Siz regülatörden başlayın. Ama gaz kokusu önemli acaba tofaslar gibi egzozdan yakamadan mı atıyor ? Belki de ondan dolayıdır kokması.
Lpgci de egzozdan geliyor koku dedi. Valla iyice sıkıldım ne yapacam bilmiyorum param da kalmadı zaten
Hocam LPG ye bakan ustalar çöp, onlara gitme. Sıralı sistem ölmüş, normalde LPG'de tekleme falan yapmaması lazım, klimayi da kullanabilmen lazım.
Konya'da olsaydı o arabayı 2 günde adam eder canavar gibi yaparlardı.
Egzoz dediği alttaki hortumlar patlak olmasin, tabana doğru gaz salıyor belki de araba.
Kasıtlı olarak zarar vermiş bile olabilirler.
Ustalar çöp, başka usta bulman lazım hocam.
Dediğiniz 22 litre LPG ile arabanın en az 200 km yapması lazım.
Bende diskleri tornaya vermeyi düşünüyorum hocam, bir de ön balatalar değişecek. Fren çok geç tutuyor, bayağı geziyor fren pedalı. Balataları yerli malı aldım, Kale mi ney isimleri.
Yağ bakımında contaları da yenileyeceğiz, İnşâAllah bir daha yağ kaçağı olmaz, nefret ediyorum yağ damlatmasından. Karteri geçen sene temizlemiştim yine kapkapara olmuş yağlı yağlı çamur bağlamış.
Hocam her iki kampanayı da tornalattım güzel oldu.
Iç temas eden yüzeyde yamukluk varmış bir miktar.
ama disk tornasını önermedi mesela tornayı yapan usta. Yerli markalardan bir takım disk 1200 civarı yenisini tak dedi. Disk inceldikçe daha çok sıcaklaşacak ve daha çabuk yüzey bozulması olacak dedi.
Fren yağını da değiştirin komple dot 4 yağ ile.
Karter dışından mı bahsediyirsunuz çamur olmus diye ?
Dış yüzeyi terleme, ufak tefek yağ kaçakları, toz toptak gibi şeylerden dolayı yağ çamur oluşumu olabiliyor hatta çoğu araçta olabilecek bir durum.
Aracı bir kaç gündür benzinde kullanıyorum benzinde de aynı oranda çok yaktığını görüyorum. Bu sefer de içeride benzin kokusu var. İlk fırsatta ustaya gösterecem ama sizce sorun ne olabilir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X