Şimdi Ara

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
20.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bobinden kaynaklıdır o 3. Silindir ateşleme hatası. Kapak falan taşlatmayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Hocam Benzinde kullandıkça araç kendine gelmeye başladı motor titremeleri falan azaldı. Kapak açmamak için uğraşıyoruz Ama yakıt olayı devam ediyor hala çok yakıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fikretsulu F kullanıcısına yanıt

Hocam Konya da olsaysın bobini vs değişir denedik acaba senin araçtaki sağlam mı diye.

Olmazsa Mersinde bir tane aynı motora sahip Vega bulup deneyebilirsin. Tek tek parça almana gerek yok. Bobinle fln hallolursa iyi olur.

Benim yağ kaçağı şimdilik yok gibi.

3.5 litre ekledik ve panjur sökülü geziyorum. Hiç fan açmıyor. Konya da Ağustos a kadar yaz yoktu ama bu Ağustos Eylül iyi yaktı yine.

Çok yakma sorunu ateşlemeyle alakalı gibi görünüyor. Çiğ gaz kokusu da ondan dolayı. Yakıt yanmadan egzoza gidiyor. Yarış arabası gibi egzozdan alev atmıyor dime araç.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

Antifirizi de ekle hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Lada suya bile sensör koymuş hocam.

İşin ilginci sensörlerin hepsi halen çalışıyor.

Benim teneke 314 bin km de.

Yakıtı da tam ölçtüm km de 1 lira 51 kuruş yakıyor. Bu bakım öncesiydi hemde, yağ vs. 13 bin km likti.

Bakımları da geciktirmemek lazım, hava filtresinin öbür tarafı kapkapara olmuştu, bujiler de kararmış. Herhalde bujisi 2 bakım anca dayanıyor.

Yakıt bu şekilde, 232 km yaptım, 16,68 litre aldı.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

• Elektronik sorunlarda çözülünce düzen tutar İnsaAllah.

• Iyi yakmış valla 7.6 lt. Gibi birşey oluyor.
    Lada'da buji değişim aralığı 30bin km olarak belirlenmişti. Elimdeki bakım kitapçığında öyle yazıyordu. Ama ben her yağ değişiminde değiştireceğim. Yakıtı da etkiliyor, çekişi de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 4 Eylül 2024; 20:0:10 >
    Hocam antifrizi unutma ki zamanla masraflatın tekrarlanmasın. Bir de bobin al bence tadem marka öneririm. Orjinali budur.
    Bobin arızalıysa tekleme silkemele yapar araç aşırı yakar. Eskiden bobin bozulduğunda hatırlarım benzin kokusu gelirdi kaputu açınca bazı silindirlerde ateşleme olmuyordu çünkü.
    Tamamen bozulursa araç hiç çalışmaz.

• Hocam yakıt çok iyi gelmek istediğim evre tam olarak bu :) bu su sensörlü depoda hararet yükselince taşma falan olmuyor mu

Ayarlar bittikten sonra antifirize geçecem aklımda hocam. Araçta tekleme yok ateşleme güzel yapıyor o yüzden bobini eledik.

• Bu arada ben de geçen hafta sonundan yakıt tüketimini yazayim.
    235 km yol yapıp tekrar depoyu doldurduk 18.44 lt. Lpg aldı.
    Yüzde 70 kadarı uzun yoldur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 4 Eylül 2024; 23:45:4 >
    Hocam ben pek anlam veremiykrum sizin aracın arızalara. 3. Silindir ateşlemesinden sıkıntı olduğu şeklinde bahsettiniz ama bobin iyi diyorsunuz.

Bobinden sonra en olası ateşleme hatası kablodan dolayı olur. Hatta bobini bile bozar bozuk kablo. Genelde iletkenliği zayıfladığı için çarpar.

Hocam ben hiç bir arabayla bu kadar içli dışlı olmadım inanki benim de kafam yandı:) En başta 3. Kabloyu çekince tepki vermiyordu şimdi tepki vermeye başladı. Usta şuan 3.5 göz çalışıyor hava alıyor gibi bir şey söyledi. Kapağı sökme ihtimalini en sona bırakarak ilerlemeye çalışıyoruz. Şöyle bir durum da var araç benzinde bağırıyor ama gitmiyor çekişi düşük. Lpg’ye geçince atikleşiyor.
    Biraz daha benzinde kullanacam hatta otobanda biraz yüksek devir sıkıştırıp hız yapayım yesin benzini bakalım açılacak mı görecez.

Yok hocam o basayimde açılsın işi dizelde olur. Benzin pompasın gücü düşmüştür az benzinle çalışmaktan.

• Yahu Bobin kablosunu yerini değiştirin deneyin:) Tekleme diğer silindire geçiyorsa, kablo bozuktur. Eğer Geçmiyor ve 3.cü gözde hala tekleme oluyorsa Bobin bozuk. Aynısı bana oldu.

Ama araba gitmiyor ki zaten tek gözde. Titreme ve çekiş düşüklüğü ve ayrıca çiğğ benzin kokusu oluyor.

• Vega için EL Freni meselem var.

El frenini çekince, (park esnasında) Sağ taraf çok az tutuyor. ama normal ayak freninde hiç sapma yok. Tecrübesi olan var mı?

• RCRICOS kullanıcısına yanıt
    El freni ayarı lazım. Ayarla tutmuyorsa kampana içinde el freni çekince balataları gerdiren bir levye çok ezilmiş olabilir. Veya o tekere bağlı el fren halatı bozulmuş da olabilir.

• Ezilme göremedim. El frenini son kısma doğru çekince, son kısımda trak diye diş atar gibi ses geliyor:)

Ben altına girip tele bir bakayım. Hatta kampanayı açayım, frenini birisi çeksin bakalım haraket var mı o kısımda görelim.

Geçen gün teker fren merkezini değiştirdim, niye bakmadıysam.

Hocam ayar gitmiş en fazla 2 veya 3 tık çekilecek kadar ayar yaparlar genelde.
    Kampanayı sökmeden bijon anahtarıyla tekeri döndürmeye çalış. Zaten kampana sökebilen el freni ayarını çok kolay yapar bence. Tek mesele arabanın altına ulaşabilmek.

• Teker dönüyor hocam.

Ama Sol taraf tutuyor yani. Tüv sonucundan anladım bende. sağ El freni değeri baya farklı. Sonra az meyilli parklarda anladım. Tek tarafı çöküyor ayağımı frenden çekince:)

Ben bi sökeyim de...

Altına ulaşabiliyorum. Sabit sehpalarım var. Askıya alıyorum...

Hocam durumdan haber edin yapınca.
    Ben de ayar yaptırmam lazım. 5 dk.lık işi var ama kendim yapamayacağım. Yarın ustama gideyim orta susturucu egzoz askı lastiği de almıştım hazır onu da değişsin. Kampana tornalattıktan sonra biraz zayıflamış el freni. Ayak freninde problem yok tabi çok iyi tutuyor. Torna da çok işe yarıyor sarsıntı titreme vs.. hepsini yok ediyor.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.