Şimdi Ara

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
20.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bujileri söküp fotoğraflarını çekebilir misin ?

Lpg de çalışırken de benzin kokusu geldiği oluyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Buji anahtarım yok hocam sökemem şimdi. Lpg de bariz bir gaz kokusu var benzin geliyorsa da hissettirmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 31 Ağustos 2024; 11:33:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fikretsulu F kullanıcısına yanıt

Zengin karışım diye tahmin ediyorum. Yakamayacağı kadar gaz veriliyor silindir içine. O gazda egzozdan yanmadan çıkarsa koku salar. Hocam siz regülatörle başlayın kendiniz değiştirebilirisiniz bence. Atikerde bir kaç çeşit regülayör var aynısından lazım.

Sorun sadece lpg değil ki Hocam öyle olsa regülatörü sökerdim benzinde de aynı. şimdi ustanın yanından geliyorum motorun sağlıklı çalışıyor dedi. Buji kablolarını tek tek söküp baktık hepsinde tepki var. Egzozdan olabilir mi dedim. Egzoza bakınca tıkalı dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 31 Ağustos 2024; 13:0:8 >

Tıkalı dediği katalizör oluyor. O kadar etki eder mi bilmiyorum. Hocam bence en iyisi bir ara atlayın gidin Konya'ya çok Lada ustası var orada. 1 günde hallolacak işiniz.

• Bobini yorar, çekişi etkiler, yakıtı artırır diye düşünerekten 10bin km yaptığım bujileri değiştirdim. Bu sefer fabrikasyon 0.8 mm elektrot açıklığı olan buji tercih ettim. Karbüratörlü Samara bujileri mesela fabrikasyon 0.8 mm olarak ayarlamış olarak üretilir. Normalde Ladaların enjekliyonlu motorları için bujiler 8v için 1.0 mm, 16v için 1.1 mm olarak üretilir. Buradaki 0.8 mm açıklı buji tercih nedenim ise klasik lpg li araçlardaki 0.1 - 0.2 kadar açıklık daraltma tavsiyesidir. Bunu denemek istedim ve Alt devirlerde bir miktar iyileşme oldu. bakalım ilerleyen süreçte neler olacak.

Hocam karterden akan yağ karteri de katran katran çamurlu hale getiriyor, subap kapağından da terleme var.

Yarın sabahtan sanayiye gideceğim, hepsi değişecek. Yağı 3.5 litre ekleyeceğiz InsâAllah yağ kaçağı olmaz.

Usta balataları da değiştirecek, fren servosunu da onlar değiştirmişti. Disklere bakacağız.

Geçen direksiyonda boşluk vardı burçları değiştirdiler.

Normalde yağı 315 binde değiştirecektim ama riske atmak istemedim. Zaten 13 bin km oldu. Yağ kararmış.

Bir sonraki bakımda tam 15 bin km yani 330 bin km gibi girmeyi düşünüyorum. Şu an 315 bine gelmek üzere.

Hocam benzin kokusu gelmesi için benzin kaçırması lazım. Benzin hortumları benzin atıyor olabilir.

Arka koltuğun altınaa pompa var, müsait vakit açıp bakabilirsin oradan da kaçak olabilir.

Konya'da LPG ci de çok hocam, Atiker, Albien vs.

İsmail usta var 10/10 adamdır.

Bir gün parayı denkleştirip teneke ve tork yoksunu 1.4 Egea alınca onlara gidip Atiker i yapıştırıp devam edeceğim InsaAllah.Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl 

• Arabayı ustaya bıraktım. Yarın sabah buji ve kabloları, radyatör, devirdaim, ısı sensörü. Genleşme kabı kapağı değişecek ve sibop ayarı yapılacak. İnşaallah bu son olur

• Hocam neden egea golf 6-7 alsana. Aslında ben Japon almanda ısrar ediyorum ama olmaz diyorsun.

Hocam ben regülatörün de değiştirilmesi taraftarıyım.

Hocam Golf 6'da 1.4 TSI veya 1.6 TDI alırsam sanayide beni fena yapıştırırlar, 1.6 düz motorlara da 700-800 istiyorlar, Trendline pakete 700 veremem.

Golf 7'ler zaten 8 kasayla aynı para, 1 milyon elalemin çöpüne vereceğime 1 milyon 250 bine Golf 8.5 var 0 km manuel...

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

Japon arabasına para verilmez hocam ya. Zaten Corolla lar 1.5 direkt enjeksiyon geliyor çöp motor, Civic'te turbo-LPG geliyor şehir içi 10 litre LPG 2-3 litre benzin yakıyormuş.

2. Elleri de çok pahalı. Japon arabalarını da hiç sevmem hocam Civic ve Corolla fln teneke. Geçen FC5 kasa Civic le kaba asfaltta gittim, yol gürültüsü Lada ile aynı.

Lada dan geçeceğim araba ya LPG için 1.4 Egea olur ya da parayı basıp 0 km Golf alırım.

Bugünde bakımları yaptırdım.

Hocam LPG den regülatörü de değiştir kurtul.

Arabayı geçen sene aldığımda triger, şarj kayışı, bujiler ve periyodik bakım+contalar değişmişti.

Bugün karter contasına derby sürüp mantar conta yapıştırırdılar, İnşaAllah mundar olmaz yeni conta.

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

Karteri yıkamaya verdik.

Yeni filtreleri aldık.

Subap kapağı da yıkandı, içinde filtre de varmış. Onun da contası değişti.

Motor açıkken böyleydi. Contanın kurumasını 1 saat bekleyip 3.5 litre yağ ekledik.

InsaAllah düzen tutar ikimizin aracı da :)

• Hocam valla ne alırsan hayırlısı olsun diyecem ama ne bilim şahsen düz motor poloyu bile egea ya tercih ederim.

Şu an bir şey almam hocam ya.

Millet 200 e araba aldı 1 milyon 200 bine sattı.

Bugün gazı fulledim 350 lira aldı 232 km yapmış hocam.

Km de benzin hariç 1.5 TL yakıyor galiba.

Az yakıyormuş.

• Kaçtan aldın hocam gazı ?

Aytemiz 20,99 dan veriyor hocam, şimdi zam gelmiş.

BP fln 24 yapmış.

• Hocam arabayı ilk aldığımda karterden yağ kaçağı vardı çok rezil bi durum iyi anlıyorum seni:)
    Senin su seviye sensörün de varmış ne güzel. Bekliyoruz sonuçları bakalım ne olacak

• Hararet sorununu hallettik çok şükür. 92de fan açıyor soğutuyor kapatıyor sürekli hararet yapan yere tekrar gittim kesinlikle sona dayanmadı ibre 90nın sıfırını biraz geçti su kaynatma göremedim ben. Değişen parçalar burada. Eski devirdaim 6 kanattı yeni taktığımız 7 kanatlı. Termostat yenisiyle değişildi 85 derecelik

Sibop ayarına bakıldı bozulma yoktu.
    Dün aldım arabayı ve sürekli benzinde kullanıyorum
    Ama çok yakma sorunu devam ediyor gibi tahmin ediyorum ve dağa bayıra yokuşa çıkınca çekişten düşüyor araba gitmiyor. Bir süre benzinde kullanacam kurum tutan yerler temizlensin sonra tekrar götürcem kontrole. Düzelme yoksa üst kapak sökülecek taşmala vs ne gerekiyorsa yapılacak çünkü aküye doğru 3. Sıradaki buji kablosunu sökünce tepki vermiyor.
    Regülatörü kendim mi söküp temizleyeyim yoksa yenisini mi alayım kararsızım hocam çok param gitti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 4 Eylül 2024; 12:1:18 >

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.