Şimdi Ara

[+200 KİŞİ] Dövüş sporlarıyla ilgilenenler buraya!...DH Fight Club (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.474
Cevap
35
Favori
327.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ama amele tekmesi atmıyor yani, bir yada iki vuruşta rakibi ekarte edecek tekme ve yumruk stilleri var.
    Ayrıca film milm 6. Dan'a kadar çıkan bir Aikidocu o hareketleri her yerde yapar.
    En iyisi araştırayım bir link koyayım yoksa düzelteyim yazımı.
  • quote:

Tsuki Direk yumruk ya da darbe
    Mae geri Öne tekme
    Yoko geri Yan darbe tekmesi
    Ma washi geri Dairesel tekme
    Ushiro geri Dönerek arkaya tekme

Şu linki bir incele hocam:http://www.minikjaponya.com/icerik/spor/aikido.asp
  • quote:

Orjinalden alıntı: ElDiablo

quote:

Tsuki Direk yumruk ya da darbe
    Mae geri Öne tekme
    Yoko geri Yan darbe tekmesi
    Ma washi geri Dairesel tekme
    Ushiro geri Dönerek arkaya tekme

Şu linki bir incele hocam:http://www.minikjaponya.com/icerik/spor/aikido.asp

Bu tekmeler Karate'de olan tekmeler. Aikido'cu kalkıp Yoko Geri mi atacak? Bir yanlışlık olmasın?

Aikido ile diğer Budo'lar arasında temel farklar bulunmaktadır. Örneğin; Judo'da hasmı yaka ve kolundan yakalama, kısa ya da uzun bir süre karşılıklı birbirini tartma, açığını kollama ve onu bir teknik çerçevesinde düşürmek amaçlanır. Aikido'da ise karar temas anıdır. Karşılıklı uygun bir mesafede (maai) durulur, taraflardan biri harekete geçer ve o anda teknik uygulanır. Karsılıklı birbirini tutma, tartma boğusma, itiş - kakiş gibi eylemlerin Aikido'da yeri yoktur. Karate ile arasındaki fark çok daha belirgindir. Karate tekniklerinde genellikle tekme ve yumrukla yapılan, düz bir hat üzerinde yer alan sert hareketler hakimdir. Esnek vücut hareketleri enderdir. Aikido'da bunun tam tersi olarak doğrusal hareketler seyrek olup hareketin özü dairesel ve küresel hareketlerle merkezcil kuvvetinin uygulanmasıdır. Aikido hareketlerinin alışılagelmiş görüntülerini, Judo ve Karate'den çok geleneksel Japon kılıç sanatı olan Kendo'da bulmak mümkündür. Buna rağmen Aikido Kendo'dan oldukça farklıdır. Fakat Aikido hareketleri anlatılırken Kendo sanatından yararlanılmaktadır. Aikido, Judo, Karate, Kendo gibi diğer tüm Budo'lardan ayrılır. Aikido'da ruhsal form, Aikido tekniklerinde sonsuz varyasyon üretebilir.

Kaynak:http://www.aikiankara.com/aikido.php

• Şaşırdım olmamasına. Var diye biliyordum ben, nereden aklımda kaldıysa.
  • quote:

Şaşırdım olmamasına. Var diye biliyordum ben, nereden aklımda kaldıysa.

En iyisi; forumdan bir Aikidocunun çıkıp olup olmadığını söylemesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Türk Oğlu

quote:

Şaşırdım olmamasına. Var diye biliyordum ben, nereden aklımda kaldıysa.

En iyisi; forumdan bir Aikidocunun çıkıp olup olmadığını söylemesi

Yok ben biraz daha baktım, harbiden yokmuş.

• Bazı tekniklerde rakibi sarsmak için atemi atarız tekme varmı bilmiyorum şu an hiç görmedim daha yeniyim 4 ay oluyor 5.kyu ya geldim atemi dışında çalışmadım üst kuşaklarımız gördümü bilmiyorum cumartesi günü hocamla konuşur size detaylı bilgiyi veririm.
  • Teşekkür ederiz.

Atemi nedir?
  • kısaca yumruk diyeyim
  • Nasıl bir yumruk? Kroşe gibi mi aparkat gibi mi yoksa direkt mi?
  • direkt olarak vuruyorsunuz ama vurduğunuz bölge harekete göre değişiyor atemi waza ile kotegaeshi yumruklar farklı yerlere vurulur .
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Dragon

direkt olarak vuruyorsunuz ama vurduğunuz bölge harekete göre değişiyor atemi waza ile kotegaeshi yumruklar farklı yerlere vurulur .

Yüz ve karın gib mi?
  • Anladım, teşekkür ederim tekrar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daNGe®

quote:

Orjinalden alıntı: _Dragon

direkt olarak vuruyorsunuz ama vurduğunuz bölge harekete göre değişiyor atemi waza ile kotegaeshi yumruklar farklı yerlere vurulur .

Yüz ve karın gib mi?

Evet
  • Koca forumda benden başka hapkido yapan yokmu yani?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kaos131

Koca forumda benden başka hapkido yapan yokmu yani?

Alınma ama hapkido = aikido + tekvondadan alınmış hareketler
  • Bence alınmasın.

Çünkü karma sporların da gayet güzel olabileceğini biliyoruz.

Örneğin Kickbox'da 70'lerdeki bir Senseinin Karate tekmelerini beğenip yumruklarının nanay olduğunu düşünüp Karate tekmeleri ve boksun yumruklarını birleştirip ortaya çıkarttığı bir spor. Ama şu an dünyada geldiği nokta da ortada.

Hapkido iki sporun çok güzel özelliklerini harmanlamış eğer dediğin gibiyse, sonuçta Aikido belki hiç olmayan yumruklarıyla/tekmeleriyle bile çok etkili bir spor, bir de buna tekme ve yumruk eklersek bomba olur.

Bu forumda Hapkido yapan tek arkadaş sensin sanırım, ne kadar süredir yapıyorsun?

• ben kick boksun çıkışını daha farklı biliyorum
  • Ne gibi?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.