Şimdi Ara

200 luk hdd problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ya benim 200 gb lık seagate ata diskim var
    ben bu diskin performansından memnundum ancak bir gun makinayı actıgımdaa acılmadı windows bende ghost attım yine acılmadı yeniden sıfır windows kurmaya kalktım bu sufer diski 131 gb gordu ve diger bolumleri gormeyip tek bolum olarak gordu buna ben ne yapabilirim

boyle bir problemle karsılasan varsa lutfen yardımcı olsun simdiden yardımlar için tessekkurler

• kardeş ozaman bilgisayarım sağ click yönet disk yönetimine bak orada nasıl gösteriyor. Belki diski bölmüştür.
  • ya baktım herseyi yaptm ama yine bisey cıkmıor ve diskin performansı ii ce dustu benm gibi bir arkadsımda aynıo diskte aynı prob yasıor valla ne apacaz ya herseyi denedim
  • 131 GB den büyük HDD için çözüm aşağıdaki gibi.

"Registry" de bir anahtar yazmak gerekiyor.

1. Başlat -> Çalıştır -> Regedit yaz ve Enter yap veya Tamama tıkla.

Açılan pencerede yapılacak işlemler.

1.HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM ->> CurrentControlSet ->> Services/atapi ->> Parameters
    Parameters dosyasının üzerine farenin sağ tuşuna basıp.
    Açılan pencerede üstten ikinci sırada "Yeni" yazan yerin üstüne geldiğin zaman bir pencere daha açılacaktır.
    Açılan pencerede orta sırada "DWORD Değeri" yazan yazıya bir kere tıklayıp "Yeni Değer #1" aç.

"Yeni Değer #1" olan yeri şu şekil değiştir "EnableBigLba" ve Enter yaparak Anahtarın ismini değiştir.

En son olarak da "EnableBigLba" nin üzerine çift tıkla, açılan penceredeki değeri "1" yapıp tamam veya Enter yap.

kitapgibi'den alıntıdır

• ya benim prb windowsda degilki windows da 200 goruo zaten
    ama windows kurmaya kalktıgım da 131 gb tek bolum goruo neden kine bir suru sey yapdım ide degistirdim makina degistirdim ama olmadı
    yani olusturdugum bolumleri makina kurmada gormuor ama ghost actıgımda normal goruo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.