|
200 MP kameraya geçişte sıralama belli oldu: önce Motorola, sonra Xiaomi ve Samsung
-
-
sonra hepsi Motorola'ya
-
bizim için hayal olur bu telefonlar bu dolar artışlarıyla.
-
Fotoğraf kalitesini megapixel değil sensörün büyüklüğü ve diyafram açıklığı belirler. Canon un 18mp cihazı ile Samsung'un 108mp si arasında Canon lehine uçurum fark var..
Kısacası tüketicide algı oyunu yapıp SD kartı da iptal edip yüksek kapasiteli cihaz ve bulut hizmeti satmak için debeleniyorlar.. Neden böyle dedim misal iPhone 13 ü ele alalım kapasiteler arasında 1000-2000TL arasında fark oluşuyor.. iPhone da SD kart olsa 30TL lik kart ile sağlanabilecek kapasiteyi , kart soketi koymayarak ve icloud hizmeti ile 2000+ TL den tüketiciye satabiliyor Apple..
Bu yüzden asıl amaçları dosya boyutunu şişirmek..
-
30₺ SD kart mı? 45₺'ye 32gb 100/s anca bulabilirsin. 1080p de 3-4 video çekebilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Samsung un S20U modelinde yer 108 MP kamerasının sadece rakamsal olarak yer aldığının kanıtı bile var Nokia nun 41 megapiksel tek kameraları telefonları ile aynı seviyede. Gel de anlat millete. (DSLR ile cep telefonu farkını biliyorum).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Youtube deki karşılaştırmalarda tokatlamadığı telefon yok s21 ultranın adam dslr makina diyor herkes cebinde dslrmi gezdirsin koy cebine herşey var ufacık alette. Samsung hersene üzerine koya koya ilerliyor telefon kamera sensörlerinde beş on yıla ayda kratere zoom yapan cihazlar gelir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendi sınıfında S21 ultra en iyilerden biri ona lafım yok ama helal olsun diyebilmem için megepixel arttırma saçmalığını bırakıp aps-c sensörü cihaza koymalarını bekliyorum..
Bir de buna uyumlu mantıklı bir çözünürlük olan 16mp 20mp arası pixel tanımlasalar yeterli..
Ayrıca zoom ile megapixel farklı şeyler , yakınlaştırma optik şekilde olmadıktan sonra mp croplama ile önümüze koyulursa netlik kaybettiğini bariz görmüş oluyoruz..
Telefonda megapiksel önemlidir. Kaliteli kamera + yüksek Megapiksel birleşince 12mp in şansı hiçbir kalmıyor. Dxomark'ta hep Xiaomi ve Huawei 1. oluyor kanıtlandı
-
Zoom olayına girince adamların megapixele neden ağırlık verdiği ortaya çıkıyor ay çekimi yapıyorsun s21 ultra ile. Samsung firması benim nezdimde en iyi sensörleri üretiyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Carl zeiss gibisi gelmeyecek anlaşıldı. Tek dert mp yarışı. N8 ne fotograflar çekiyordu.
Üretmese bende zaten gidip S21 Ultra almazdım hemde 2 tane bir tane de kardesime aldım :)
Aynı zamanda hobi olarak fotoğraf çekiyorm Canon EOS 250D cihaz sahibiyim.. 2 si arasında kıyas yapınca tamam gündüz çekimleri benzer ancak iş low light a gelince işte Exynos 2100 ne kadar güçlü olursa olsun daha güçsüz Canon Digic 8 kadar başarılı değil neden çünkü işlemci ne kadar güçlü olursa olsun fotoğrafın hammadesi ışıktır, onu da sensör algılar...
Megapixelde de dediğim gibi 16 - 20mp nin üstü son kullanıcı için anlamsız
Hakikaten hocam arşivde bazen denk geliyorum N8 ile çektiğim fotoğraflara. 2011 senesinde çektiğim fotoğraflar bugünki çoğu telefon fotoğraflarından daha kaliteli, renkler ve kontrast daha canlı. N8 bir efsaneydi gerçekten.
Pazarlama için Megapiksel olayı güzel suistimal ediliyor da amaçları dosya boyutunu şişirmek abes olmuş bunca çalışma için. Hafıza kartını sadece ekstra GB satma bazlı da düşünmeyin. Zaruri olmadığı müddetçe her özellik, ekstra, giriş çeşitli sorunlara potansiyeldir. Üretimde ayrı sıkıntı, satış sonrası ayrı sıkıntı.
Uç nokta kullanım yapmayan müşteri çoğunluğu içerisinde Sd Kart slotu, hızlı kart, toz girdi - kart soketi bozuldu bunlar hep gereksiz ekstralar. Teknoloji ve finans birikimi izin verse şuan ön - arka kamera ayrımından bile kurtulabilmek çok güzel bir gelişme olacak ( A80 gibi hantal ve maliyetli çözümler haricinde )
İnsanlara o olsun mu, bu olsun mu, şu olsun mu diye her şeyi sorarsanız telefonların arabaya dönüşebilmesini de isterler. Tuşlu hali ile alo desin, şarjı çok uzun gitsine de tamam derler yada ekran 4K olsun çok iyi de derler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 11 Ocak 2022; 20:41:4 >
-
Benim anlamadığım 500 megapiksel kamera da yapsalar iphone daha güzel video çekiyor bunun sebebini bulsunlar ilk önce.
-
S22 ultra fotoğrafta, Iphone 13 pro max videoda daha iyi. Birsürü karşılaştırma izledim gördüğüm sonuç bu. Iphone'un özellikle HDR video çekim kalitesi
ve dinamik aralığı aynasız 20k civarındaki makinelere çok yakın kalitede. HDR destekli kaliteli bir ekranda izleyince farkediliyor.
Ken Utsumiyoutube#worldodyssey iPhone 13 Pro Max ProRes Low-light Test 2021 Shinjuku Night 4K HDR ローライト夜間テスト撮影・新宿 Inspired by Ridley Scott's "Blade Runner" *I am sorry, I fixed some video. Thank you for many likes and comments. This is my first 4K ProRes 422 HQ low light movie by iPhone 13 Pro Max. I want have new Mac for faster editing. Inspired by Ridley Scott “Blade Runner” *Playing 4K videos, set the Youtube video quality to 4K. *Required HDR display to watch HDR. はじめてのiPhone 13 Pro 4K ProRes 422 HQ 夜間動画です。 より早い編集のために新しいMacが欲しい。 リドリー・スコット監督ブレードランナーをオマージュ。 *4K動画を再生するには、Youtubeの動画品質を4Kに設定してください。 *HDRを視聴するには、HDRディスプレイが必要です。 [KEN'S TRAVEL VLOG & BLOG] World Odyssey 23 Seconds Round The World Tokyo, JAPAN https://worldodyssey.net/tokyo https://instagram.com/u23ken/ [VIDEO INFO] Recoding Date: 2021.10.13 Filming location: Shinjuku, Tokyo, JAPAN Filmed with: iPhone 13 Pro Max, DJI OM5 Edited with: Final Cut Pro X, MacBook Pro 16-inch Exported with: Compressor (4K HEVC 10 bit, HLG, Dolby Vision 84) Music: At Sea by Makeup and Vanity Set Wasteland by Makeup and Vanity Set Musicbed: https://www.musicbed.com/invite/Z8BQv Produced by: Ken Utsumi [FOLLOW ME] Instagram: https://www.instagram.com/u23ken/ Twitter: https://twitter.com/u23ken/ Travel Blog: www.worldodyssey.net Website: www.KenUtsumi.com Apple Books - https://apple.co/2TCcFwzhttps://www.youtube.com/watch?v=Ve46AD_C6D4 -
Aynen ben de onu söylüyordum sanki ölümsüzlüğün sırrını bulmuş adamlar geri kalan hiç bir firma da bilmiyor senelerdir videoda tek iphone
-
Akşam gece konser çekimlerinde iPhone kıskandıracak derecede kaliteli çekim yapıyor. Ben de merak ediyorum nasıl?
Bu arada pixel yarışı İHA'lar var olduğu sürece daha da üst limitlere çıkacak. Çünkü bu pixel konusunda temel ihtiyaç öncelikle askeri.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Fotoğraf kalitesini megapixel değil sensörün büyüklüğü ve diyafram açıklığı belirler. Canon un 18mp cihazı ile Samsung'un 108mp si arasında Canon lehine uçurum fark var..
Kısacası tüketicide algı oyunu yapıp SD kartı da iptal edip yüksek kapasiteli cihaz ve bulut hizmeti satmak için debeleniyorlar.. Neden böyle dedim misal iPhone 13 ü ele alalım kapasiteler arasında 1000-2000TL arasında fark oluşuyor.. iPhone da SD kart olsa 30TL lik kart ile sağlanabilecek kapasiteyi , kart soketi koymayarak ve icloud hizmeti ile 2000+ TL den tüketiciye satabiliyor Apple.. Bu yüzden asıl amaçları dosya boyutunu şişirmek.. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X