Şimdi Ara

2000-2500$lık bir notebook için öneriniz hangi modeldir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben 2 senedir Sony VAIO kullanıyorum görüntü ve tasarım bakımında kusursuz ama herzaman oldugu gibi teklonojinin gerisinde kaldık tabi cift cekirdekler cıktı:) Simdi benim sorum şu 2000$-2500$ arası bütçeyle, hem oyun oynayabileceğim, hem film izleyebileceğim, hem iş için gerek ofiste gerek toplantılarda kullanabileceğim bir laptop almak istiyorum... Ama şunu da belirtiym ki her sayfada reklamlarını gördüğüm Monsterla hiç mi hiç ilgilenmiyorum!! Ewet bi laptop alırken performans önemlidir ,marka ve görüntü tek etken olmamalıdır ama benim için kalite ve köklülük herşeyin üstündedir...
    Orn: VAIO,HP,ASUS,Toshiba,..
    Oynamayı düşündüğüm oyunlar mesela NFS:MW, Command&Conquer Tiberium wars , gibi... Sanırım burda bana DX10 uyumlu bir ekan kartı gerekiyor ama cok kasmaya gerek yok... 8600 serisi yeterlimidir ayrıca bu 8600GT ile 8600GS farklımıdır ? Mesela 8600Gt için Bir bakıyorum bir laptopta paylasımlı 1Gb diyor bir bakıyorum aynı ekran kartı farklı markada paylasımsız 512mb diyor hiçbişey anlamadım?? Aşağıya bir göz atarsanız nedemek istediğimi anlarsınız.
    Dediğim gibi oyun agırlıklı kullanmıycam ama oyun oynamak istediğimde de hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.Yani sırf oyun icin olsa secenekler cok ASUS G1 ,ASUS G2, Dell XPS ama bunların dış görüntüsü pek agır değil..
    Dusundugum bikaç model var bunlara bakarsanız beklentilerimi daha iyi anlıycaksınız :

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PACKARD BELL
    Karakteristik PACKARD BELL SB86P015 C2D 2.2GHz 1GB
    CPU Cinsi - HIZI Intel® Core 2 Duo Processor T7500 2.2GHz 667(MHz) ( L2 Cache) 4 MB
    Ekran Boyu(Inch) 17"
    Ekran Tipi WXGA TFT Parlak LCD (144x900) DIAMOND VIEW
    Ekran Kartı NVIDIA 8600M GS 512MB
    Bellek(MB) 2048MB (2x1024MB)
    Bellek Tipi DDR2-667 MAX: 2GB
    Floppy YOK
    Sabit Disk 120GB SATA 5400RPM
    Optik Sürücü DVD+RW
    Faks-modem 56k
    Ses MS-Sound uyumlu ses kartı, stereo hoparlör
    Network 10/100 Ethernet / Wireless 1390 802.11b/g
    Port 4 x port USB 2.0,1 x port IEEE 1394 (Fire-Wire),1 x port DVI,1 x port HDMI,1 x TV-out (S-Video)
    Pil Ömrü 6 cell Li-Ion pil 2 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 3.4 kg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HP
    Karakteristik HP GP648EA DV9580 C2D T7300 1GB 240GB 17 VISTA
    CPU Cinsi - HIZI Intel® Pentium® Core2Duo T7300 2.0 GHz 4 MB önbellek
    Ekran Boyu(Inch) 17"
    Ekran Tipi WXGA+ HD Parlak Ekran (1.440 x 900)
    Ekran Kartı NVIDIA® GeForce™ 8600M PCI Express® 512 MB TC Video belleği
    Bellek(MB) 1 GB
    Bellek Tipi DDR2 (2x512 MB) 667 MHz, max. 4GB
    Floppy YOK
    Sabit Disk 240GB (2x120GB) 5400 RPM SATA
    Optik Sürücü DVD +/- RW SM LS
    Faks-modem 56K
    Ses 3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik Altec Lansing
    Network 10/100 ethernet, Wiriless 802.11 b/g
    Port 3 x USB 2.0, 1 x IEEE-1394, 1 x S-Video TV çıkışı, 1 x HDMI bağlantı noktası
    Pil Ömrü Li-Ion 8 cell 2 saat (Yaklaşık - Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) ~ 3,56 kg
    Yazılım Vista Home Premium İngilizce/Türkçe Dil seçeneği
    Ek Özellikler - Chipset Mobile™ Intel® 945GM Express
    - Pcmcia 1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)
    - Klavye Tam boyutlu masaüstü klavyesi (ayrı sayısal tuş takımı düzeni)
    - Boyutlar 285 x 396 x 31,6 mm
    - Parmak izi okuyucu
    - Bluetooth
    - Aksesuarları Kumanda
    - Bellek Kart Okuyucu 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu

Yazılım Windows Vista Home Premium
    Ek Özellikler Yonga seti : Intel® 965GM chipset
    Bluetooth : Var Kamera : Var
    Türkçe Q Klavye, Touchpad Mouse

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ACER ASPIRE AS5920G-602G25MI CORE 2 DUO T7500 2.2Ghz 2048MB 250GB

CPU Intel Core 2 Duo T7500 (4 MB L2 cache, 2GHz, 800 MHz) (Santa Rosa)
    Ekran 15.4" WXGA HIGH-BRIGHTNESS CRYSTALBRITE (220 nit), 1280 x 800 8ms tepki süresi
    İşletim sistemi Windows Vista Home Premium TR
    Bellek 2048MB (2*1024MB) DDR2-667 MAX: 4GB
    Sabit Disk 250GB SATA
    Ekran Kartı NVIDIA GeForce 8600M GS 256/1GB
    Optik DVD Double Layer DVD+RW
    Ağırlık 2.7 kg
    Ethernet Gigabit Ethernet
    Wireless Intel® PRO/Wireless 4965AGN 802,11a/b/g/Draft-N
    Bluetooth Bluetooth® 2.0+EDR
    Web Cam Acer Crystal Eye 0.3MP
    Voip Telefon Yok
    Tv Tuner Yok
    Kart Okuyucu 5-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
    Diğer "Intel® 965PM Express yongaseti, 4 x USB 2,0, HDMI port,IEEE 1394 port,infrared, VGA port, S-Video, 2 dahili hoparlör, MS Sound uyumlu, Dahili mikrofon, Acer Empowering Technology (Acer eNet, ePower, eAudio,ePresentation, eDataSecurity, eLock, eRecovery, eSettings Management )Acer Arcade™1 featuring Cinema, Video, Music, AcerHome MediaAcer Arcade™ Deluxe1 featuring DV Wizard,VideoMagician, DVDivine, Acer HomeMedia "

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ASUS
    Model : Asus F3SA
    İşlemci : Core 2 Duo T7700 2.4 Ghz - 4 Mb
    Hafıza (Ram) : 2048 Mb - DDR II 667
    Maksimum Hafıza (Ram) : 4096 Mb
    Hafıza (Ram) Slotları : 2 Adet
    Sabit Disk : 250 Gb - 5400 Rpm
    Ekran : 15.4" - 1280 x 800 WXGA Glare Ekran
    Ekran Kartı : ATI HD 2600 Paylaşımsız 512 Mb DirectX 10 Destekli =====> Nvidia mı ATI mi daha iyidir?
    Ses Kartı : Onboard
    Optik Sürücü : DVD Double Layer DVD+RW
    Ethernet : Gigabit
    Portlar : 1 x Express card, 1 x Microphone-in , 1 x Headphone-Out (S/PDIF), 1 x VGA Port/Mini D-Sub 15-Pin For External Monitor, 1 x TV Out (S-Video), 3 x USB 2.0 Port, 1 x IEEE 1394 Port, 1 x RJ11 Modem, 1 x RJ45 LAN, 1 x DVI-D Port
    Pil Tipi / Pil Ömrü : Li-Ion 6 Cell - 3 Saat
    Kamera : 1.3 Mp Entegre Kamera
    Ağırlık : 2.95 Kg.
    Kablosuz Ağ : 802.11a/b/g/Draft N
    Bluetooth : Var
    İşletim Sistemi : Vista Home Premium Türkçe/ İngilizce

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yada Toshiba Qosmio mu tercih etmeliyim ama 2000-2500 $ lık modellerin ekran kartları cok düşük
    Nvidia GeForce Go 6600 Paylaşımsız 128 Mb yani :)

Neyse bana fikir verip yönlendirebilirseniz cok memnun olurum şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RookieGS -- 7 Kasım 2007; 14:00:09 >

• dell 1520 tavsiye ederim 2.0 ghz lı olanından biraz araştır 2000ytl civarı
    ayrıca kalite demişsin dell koymamışsın içine acer koymışsın değişik bi kalite anlayışın var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakc89 -- 7 Kasım 2007; 20:27:51 >
  • arkadaşım bunu incele pişman olmazsınhttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30499
  • Burak arkadaşım tavsiyen için sağol ama kalitelilerin içinde acer ı saymadım napalım düşürüceksek en az acer kadar olsun diye dedim tasarımı da şık bu laptopla marka adına bi çıkış yapabilirler ama nekadar güvenilir bi marka orasını bilemem :) Kaldı ki 512 Mb paylaşımsız ekran kartı birtek acerın bu modelinde gördüm ama sordugum hicbiryerde Yok. Dell de şüphesiz en iyi markalardan biri ama bu 1520 modelindeki ekran kartı 256 mb olarak görünüyor. Bilemiyorum yani laptoplarda ekran kartı için sınır nedir yani bir desktoptaki 512 ye bir laptoptaki 256 eşdeğermidir fazla bilgim yok mazur görün buyüzden size danışıyorum :) mesela 8600 GT de kimi model için paylaşımsız 512 mb diyor ama bir üst modeli olan 8700 de 256 paylaşımsız diyor bunun nedenini anlamadım ozaman 512 yazanlar yanlış mı yönlendiriyor ? bir diğer nokta da ATI x2600 serisi de nvidia yerine iş görür mü ASUS ta verdikleri model yani yukarıda. Bilemiyorum çok araştırdım kafam daha da karıştı şimdi alıp da yeni bir teknoloji cıkarsa pişman da olmak istemiyorum sony vaiomu aldıgımda X-Brite teknolojisi hicbir markada Yoktu ama ben aldıktan 1 hafta sonra hepsi değişik isimlerde bu teknolojiye gectiler ben kafamı duvarlara vurdum gerçi hala idda ederim ki hiçbiri tam olarak vaio görüntüsünü veremez ama okadar az fark için okadar para verip birdaha vaio almayı düşünmüyorum :D

Net olarak sormak gerekirse bunca ekran kartı içinde hangisi nedir ne değildir çözemedim GT var GS var yok gtu yok ddr3 ram yani herşey DX10 olmasıyla mı alakalı Nvidianın 7900 serisinde bile 512 Mb diyor ama illa bir farkı olmalı yenisinin haksızmıyım :)Ü

Bu arada Scor çok teşekkür ederim cidden tam istediğim özellikler var bu gönderdiğin modelde fakat orda yazan VGA Ram i paylaşımsız 512 mi ? başka yerde paylaşımlı yazıyordu kafam allak bullak oldu .

Aynı sorun HP GP648EA DV9580 modeli için de geçerli orda
    Ekran Kartı NVIDIA® GeForce™ 8600M PCI Express® 512 MB TC Video belleği
    yazıyor ama Gold u aradığımda bir satış görevlisi paylaşımlı heralde dedi kimsenin haberi yok gerçekten paylaşımsız 512 oldugunu bilsem düşünmeden gidip alıcam cünkü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RookieGS -- 12 Kasım 2007; 15:14:03 >

• Allahaşkına şu konuda yardım edebilecek kimse Yok mu ?
    Çok da zor bi soru değil yani.....

Bu modellerden HP GP648EA 'yı mı PACKARD BELL SB86P015'yı mı yoksa Asus F3SA'yı mı önerirsiniz Lütfen acil yorumlarınızı bekliyorum bugun yada yarın bunlardan birini almalıyım kampanya yarın son!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RookieGS -- 12 Kasım 2007; 15:18:17 >
  • 3 Model arasında kaldıysan. Yani artık daha spesifik düşünüyorsan şöyle diyebilirim.

HP kesinlikle alma, sürüm sürüm sürünürsün. Foruma biraz göz at anlarsın.

Packard Bell hakkında maalesef hiçbir bilgim yok ama bana güvenilir bir imaj veremedi bir türlü.

Asus bu 3 seçenek arasında en iyisi bence.

Ekran kartlarında kafanı karıştıran olaya gelince: 3 modelden bahsetmişsin yine

Nvidia 8600 GS 3ünün içinde en kötü ekran kartı

Nvidia 8600 GT ise en iyisi

Ati HD2600 de GS ile GT arasında yer alıyor testlerde ama GTye çok yakın.

Yani ekran kartı seçiminde 8600GT yada HD2600ü düşün. Aralarında MB bazındaki farklar ise değişkendir. Ürüne istenildiği kadar hafıza eklenebilir üretici tarafından. Yalnız sitelerde de çok yanlış bilgilendirme yapıldığını göz önünde bulundur.
    Seçeceğin ekran kartının en az 256MB yerleşik hafızası olsun. 512MB + ram paylaşımlı alırsan da tadından yenmez

Edit: Scor'un tavsiye ettiği bilgisayarda ekran kartı yerleşik 512MB + ram paylaşımlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzuakyener -- 12 Kasım 2007; 15:30:48 >

• Yener çok teşekkür ederim ama şimdi benchmark tersine baktım ben mi yanlış görüyorum yoksa bu asusun kartı 8600den de yüksek mi ? :D
    Bu cidden mümkün mü yoksa ben mi yanlıs bakıyorum
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buarada scor arkadaşımın önerdiği acer için de forumlarda cok olumlu yazılara raslamadım.Aslında tam Acer a karar vermişken birkaç yazı okudum ve genel bi ısınma ekranda menteşelerde kalkıklık çatlama ,driverlarda eksiklik gibi sorunlar yaşadıklarını gördüm ondan tedirgin oldum acer markasıyla ilgili...
  • Acerda ısınma çok yaygın bir sorun. Bu arada ekran kartlarında etiketleri dikkatli oku.

Sıralama şöyle:
    HD 2600XT
    GO 8600GT
    HD 2600
    Go 8600GS
  • bunların arasında kaldıysan asus ama imzamdaki aleti incelemeni tavsiye ederim
  • Uff ya bu sitenin gazına geldim ozaman çünkü HD 2600XT nin verilerini yazmıslar direk ona odaklandım
    http://www.notebook.gen.tr/viewtopic.php?f=4&t=72 Napıcam şimdi ya puf şeytan diyo git kapa gözünü acer al

Ya bukadar sorun olabilir mi yerleşik 512 Mb ekran kartlı bi laptop istemek ya bide üstünde parmak izi okuyucusu olsun dedik kitlendik kaldık

Buarada Dell in modellerine nedense ısınamıyorum ve bu 1520 deki ekran kartı 256 yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.