Şimdi Ara

2000-2500 TL arası fotoğraf makinesi tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben başlıkta belirttiğim aralıkta dslr makine almayı düşünüyorum açıkçası bu belirttiğim aralıktaki fiyat performans ürünü hangisi olabilir.
    Bu işlerden açıkçası hiç anlamıyorum diyebilirim. Biraz amatörce olacak ama kendimi ifade etmem gerekirse amacım portre tarzında veya manzara fotoğrafları çekmek ve uzak bir yerden bir objeyi yakınlaştırarak çekmeyi seviyorum fakat maalesef ki telefonla bunu yapıp yakınlaştırınca hiçbir netliği kalmıyor. Önemli olan makine midir ? yoksa objektif mi ?
    Biraz saçma konuştum ama eminim ki beni anlayan anlamıştır. internette baktığımda canon 1300d 2000d ve nikon 3400- 3500 - 5300d gibi modelleri gördüm bahsettiğim fiyat aralıklarında
    Yani kısacası benim makineden beklentilerim prüzsüze yakın bir netlik, uzaktan bir objeyi yakınlaştırıp minimum düzeyde kayıpla ve odağı güzel(yani mesela 10 metre mesafeden bir kalabalığın arasında beni odaklayarak çekebilmesi) çekmek kusura bakmayın fotoğraf bulabilirsem bu tarz ekliyecem uzun oldu ama bahsettiğim makinelerden hangisini nasıl bir objektifle almam gereklidir. şimdiden teşekkürler
    Edit:
    Bahsettiğim fotoğraf tarzları şu şekilde mesela odağı bu mesafeden tramvaydaki adama yakınlaştırıpta bir açı yakalamak tarzında fotoğraflar çekmek ve çekilmek amacım
    2000-2500 TL arası fotoğraf makinesi tavsiyesi ?

• İstedikleriniz çok zor şeyler değil ama tek lens ile yapmak isteyince kalite düşüyor.Ayrı ayrı lensler alırsanız da pratik olmuyor,lens değiştirirken yakalamak istediğiniz anı kaçırabilirsiniz ve lens taşıma zahmeti vs var.

Her markanın sabit diyaframlı standart zoom lensleri oluyor,biraz fiyatları yüksek oluyor ama geniş açı ve portre işini oldukça iyi yapıyor.

Öncelikle sensör boyutları ve görüş açılarını araştırıp ona göre sistem(makine/lens) tercihi yapmanızda fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.