Şimdi Ara

2000 bora otom.vitesle ilgili yakıt tüketimi .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese kolay gelsin,benim bir sorum olacak ,aynı aractan kullanan arkadaşlar yada lpg takan ustalar cevaplarlarsa cok sevinicem,aracıma 2 ay önce tartarini marka taktırdım iyisidir diye ama istanbul da 49-50 ytl gaz alıyorum 250-270 km yapıyorum yani 180-200 ykr yakıyor, bana biraz yüksek geldi doğrusu bu değerler birde işyerimle evim arasındaki mesafa ise cok değil 3-5km bazı günler sadece 5km kullanıyorum acaba onun etkisindenmidir.yani arabayı sabah işyerine geliceğim zaman calıştırıyorum 10 dk sonra işyerimde oluyorum ,en büyük etken bumudur sizce yoksa ayarlarını mı kontrol ettirmeliyim

• Kısa mesafede kullanmanız yakıtta çok yakmasını kesin etkiler fakat yinede bi taktırdığınız yere gidip kontrol ettirmekten zarar çıkmaz.
  • Senin arabanla aynı motor ve şanzımanı kullanan toledo ya sahibim. En son 20 ytlik gaz aldım 66 km yapabildim. 30 ykr yaktı yani. Yol bilgisayarıda 16,1 lt ortalama değer gösteriyordu. Ama bu değeri 8 lt nin altınada çekebiliyorum kullanım şartlarına göre. Benim aracın bu denli çok yakmasının sebebi sürekli şehir içi, klima açık ve nerdeyse 2 kilometrede bir kontak kapatmam. Ama aracımı benzinli olarak kullansam bu şartlarda 55 YKR bile yakardı .

quote:

Orjinalden alıntı: sermen_34

arkadaşlar herkese kolay gelsin,benim bir sorum olacak ,aynı aractan kullanan arkadaşlar yada lpg takan ustalar cevaplarlarsa cok sevinicem,aracıma 2 ay önce tartarini marka taktırdım iyisidir diye ama istanbul da 49-50 ytl gaz alıyorum 250-270 km yapıyorum yani 180-200 ykr yakıyor, bana biraz yüksek geldi doğrusu bu değerler birde işyerimle evim arasındaki mesafa ise cok değil 3-5km bazı günler sadece 5km kullanıyorum acaba onun etkisindenmidir.yani arabayı sabah işyerine geliceğim zaman calıştırıyorum 10 dk sonra işyerimde oluyorum ,en büyük etken bumudur sizce yoksa ayarlarını mı kontrol ettirmeliyim

• bende otomatik toyota corolla 2001 vvt var sehir içi 170 ykr şenir dısı 150 ykr yakıyor ama performansı benzinden daha iyi bence de biraz fazla ancak bu üçüncü ayar; ilk ayarda sehir dışı, dolu bagaj, tıka basa 5 kişi, klima açık 140 ykr yakıyordu, cok diye ayar yaptırdım hem gitmiyordu hem çok yakıyordu rampada 40 km yi geçemiyorduk , bu son ayarı yaptırdım çok iyi gidiyor iyi de yakıyor şunu anladım ayardan anlayan iyi bir usta bulmak lazım her şey ustada bitiyor bir ayar daha yaptıracağız herhalde:( unutmadan ben de şehir içi 300, 400 metrede bir kontak kapatıyorum iş yerim çok yakın ama burası çok sıcak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.