Şimdi Ara

2000₺ bütçe makine tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hem kısa film hem fotoğraf için öyle çok iyi olmasına gerek yok canon 550 600 650 vs vs tavsiye verebilirsiniz lens tripod falan hepsi içinde olursa şahane olur önerileriniz nedir ayrıca 2.el mi yoksa sıfır mı almalıyız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben olsam şöyle yaparım;

İkinci el 650D alırım kit lensiyle (Az önce sahibindende fiyatlara baktım bir kişi 1000 liraya tam takır set satıyor)

50mm f/1.8 olmazsa olmaz, sıfır veya ikinci el fark etmez ancak ikinci el alınırsa diğer parçalar için bütçe olur az çok (Yukarıda dediğim 1000 liralık seti satan kişi 50mm f/1.8'i de veriyor yanında)

Tripod - Manfrotto'nun Compact modeli olabilir. 300 liraya bulunuyor sıfırı.

Ses - Rode'un VideoMic mikrofonları var, modelleri değişiyor ancak 350-500 aralığında gayet güzel modelleri bulunabilir. (Kısa film dediniz ya o yüzden mikrofon da öneriyorum, fotoğraf içinse gerek yok tabiki)

Şu yukarıda 1000 liralık seti kaçırmadan alırsanız (Satan kişi nasıl bir avantaj bulduysa artık 1 haftalık 300 shutterdaki makineyi üst modele geçmek için aceleyle yok paraya satıyor, açıklamaya öyle yazmış, helal adama) yazdıklarımı 1700-1800 civarına kapatabiliyorsunuz sanırım.

Ben böyle yapardım muhtemelen.

• teşekkürler

• Hocam doktor bey e katılıyorum.

• Şu tavsiyeyi verebilirim; Gidip telezoom lens alacaksan adına aldanıp canon/nikon alma tamron ya da sigma al elbette tavsiyem tamron.
  • Kesinlikle ve kesinlikle aynasız Sony A6000 tavsiye ederim. Ülkemizde Canon ve Nikon çekişse de tüm dünya da aynasızlar artık 1 numaraya yerleşti. Kendimde hem A7 full frame hem A6000 var açıkçası A6000 aldım alalı A7 den soğudum. Harika bir makina.

Kendi hazırladığım videoyu da izleyebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000TL Sistem tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.