Şimdi Ara

2000 Lira Civarına Laptop Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 ay öncede benzer bir konu açmıştım laptopum bozulduğundan ötürü, bu süre zarfında eski Sony Vaio laptopum ile idare ettim ancak birkaç senelik bir alet olması, yavaşlığı ve en önemlisi sıcaklığı şu sıcak günlerde bıktırdı. Ağustosta düşünüyordum esasında bilgisayarı ama bu nedenlerden dolayı bugün, yarın halledeceğim bilgisayar işini.

Bilgisayardan beklentilerim şunlar. Masaüstü bilgisayarda iyi grafik düzeyinde oyun oynamaya meraklıydım, buna göre de kasa toplama için çok para harcamıştım ancak laptoptan böyle çok üst düzey beklentim yok oyun konusunda. Yani ne çalışanlara dağıtılan ofis bilgisayarı cinsinden olsun, ne de dediğim tarz gibi oyun canavarı denecek bir şey olmasına lüzum var. Orta düzey grafiklerde zorlamadan oynatsın bazı oyunları benim için kafi.

Bunun harici bilgisayarı çizim programı için kullanacağımı zannetmiyorum. Ancak mühendisliğe adım atmak üzereyim, Matlab, Autocad gibi programları kullanacağım. Takdir edersinizki yeri geldiğinde çok yoğun bir şekilde çalışması gerektiği de oluyor bu programların, bu tarz ekstra durumlara karşı hantal bir bilgisayar olmaması gerek.

Son olarak ise HP olan bozulan bilgisayarımdan memnundum ancak 2 konu çok başımı ağrıttı. Birincisi kronik ekran kartı yanma sorunu, ikincisi de HP'lerin neredeyse tamamının ortak özelliği olan kalorifer tadında sıcaklık.

Zamanla tabii ki daha aşağı standartlarda kalacak ancak bu bilgisayarı aşağı yukarı 3-4 sene kullanmak istiyorum. Bu yüzden bilgisayarın sık karşılaşılan bir kullanıcı problemi olmaması ve sıcaklık hususu diğer konular kadar hatta daha önemli benim için.

Başlıkta da belirttiğim gibi aradığım fiyat 2000 civarı, 2000'in bir tık üstüne de çıkabilirim değecek bir bilgisayarsa. Belirttiğim durumlara göre tavsiyelerinizi bekliyorum. (MSI hariç tavsiye rica ediyorum)

Saygılarımla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.