Şimdi Ara

2000 Peugeot 406 2.0 Sv Otomatik Vites (D8 Motor) Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kısmet olursa 2000 model bir Peugeot 406 alacağım. Araç 2.0 SV Otomatik vites (D8 Motorlu) modeli..

Aklıma takılan bu araçların yakıt tüketimi. Biraz araştırdım ama net bir cevap bulamadım. Kimi LPG'de şehir içi 12lt yakıyor diyor kimi 15lt yakıyor diyor.. Şu an güncel olarak yakıt tüketimini paylaşacak arkadaşlardan bilgi alabilirsem çok sevinirim.

Şehirler arası çok önemli değil çünkü sene de 1 kere çıkarsam çıkıyorum şehirlerarası yolculuğa. Benim için önemli olan şehiriçi tüketimi. Yaşadığım şehirde trafik çok yoğun değil bu arada.. Şimdiden teşekkür ederim..

• F4R motor Renault Laguna 2003 (140 hp) kullandım 3 yıl kadar. Peugeot pek bilmem ama çok benzer bir motor olduğuna eminim. Atiker Gold sistem ile 15-16 litre yaktığını hatırlıyorum. Performansından ödün verirseniz belki 13,5-14 lere düşürebilirsiniz. Daha ekonomik sistemler varsa kıyaslama yapabilirsiniz. Aracı almaya karar verdiğiniz için olumsuz bir şey yazmak istemiyorum ama vaadettiği konfor kadar tesisat problemi, elektronik arıza, aşırı pahalı ve bulunamayan yedek parça sıkıntıları yaşatabilir.
  • benden sana tavsiye hiç ulaşma.
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Sebebi nedir x571? Kronik sorunları mı var yoksa yakıtından mı bulaşmamalıyım?
  • 406 kullanıcısı pek sanırım forumda :(
  • F4R motor Renault Laguna 2003 (140 hp) kullandım 3 yıl kadar. Peugeot pek bilmem ama çok benzer bir motor olduğuna eminim. Atiker Gold sistem ile 15-16 litre yaktığını hatırlıyorum. Performansından ödün verirseniz belki 13,5-14 lere düşürebilirsiniz. Daha ekonomik sistemler varsa kıyaslama yapabilirsiniz. Aracı almaya karar verdiğiniz için olumsuz bir şey yazmak istemiyorum ama vaadettiği konfor kadar tesisat problemi, elektronik arıza, aşırı pahalı ve bulunamayan yedek parça sıkıntıları yaşatabilir.
  • Alacağım araçta Atiker Grand LPG mevcut. Sizin dediğiniz motor sanırım peugeotlarda D9 oluyor. D9 bile 15-16 lt yakıyorsa D8 17 lt'den az yakmaz o zaman.. Çok fazlaymış aracınızın yakıtı. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..
  • anlayan usta bulamıyorsun. araç zaten 18 yıllık araç olacak. haliyle masrafı olacak. çok normal yani. 200bin km yapmıştır o araç kafadan. şanzman sorun çıkarabilir.anlayanı yok,ağır bakım zamanı çoktan gelmiş,araç geçmişini öğrenemezsin,bizde kimse öyle servis defteri tutmuyor. bende peugeot kullanıyorum. orjinal parça ile bakım yapmayınca sıkıntı çıkarabiliyor. o aracın orjinal parçasını bulabilecek misin ? tavsiyem yeni modellere bak. 2010 dan aşağı almamanı tavsiye ederim. kesinlikle araç bakımlı olsun. yoksa var ya samimiyim kafanı taşlara vurursun. o tamirci bu tamirci ora olmadı bura bura olmadı şura derken bıkarsın lanet edersin pejo aldığına. şunu da belirteyim sorun kesinlikle pejoda değil. araç sahiplerinde. hayvan gibi araç kullanıyoruz milletçe.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Aslında alacağım araç çok temiz. Km orjinal 100 bin de.. Triger seti yeni değişmiş, şanzıman yağ, walfleri, beyni 2 hafta önce değişmiş. Baştan sona bakımlı araç. bir karış boya var macunsuz..

Araç olarak sıkıntı yok aslında. Titiz bir arkadaştan alacağım kaporasını vs verdim.. BÜtçemde 2010 üzerine yetmiyor. Zaten 2014 fluence aracımı sattım. Elime kalan 33 bin TL ile araç bakıyordum. Bu fiyatlara da bu kadar dolu bir araç yok malesef..

406 buldum tavsiye üzerine. Çokte temiz olunca kapora yolladım. Kısmet olursa yarın alacağım. Kafama takılan tek konu yakıtı. Yakıt konusunda çok farklı görüşler var. O yüzden kafama takıldı bi sorayım dedim
  • Hocam dediğiniz gibiyse araç güzel, şanzımanı ve motoru gayet iyidir fakat yakıt konusunda emsallerine göre biraz fazla yakabilir; ama lpg ile bineceksiniz sonuç olarak üzeceğini sanmıyorum. Bizim yakınımızda var aynısından konforunu, seriliğini ve klimasını beğenmiştim. Lpg 2.49 iken şehiriçi yoğun trafikte ve klima açıkken 40 kuruşa kadar çıkmıştı yakıtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 36Boys -- 21 Eylül 2017; 12:45:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 36Boys kullanıcısına yanıt
    Yoğun trafikte ve klima açık şekilde yaklaşık 15 lt LPG'ye tekabül ediyor. O da bence normal.

2002 1.6 carisma otomatik vites aracım vardı şehir içi 12 lt klimasız ve normal trafikte yakıyordu. Bu da hem ağırlık olarak fazla hem 2.0 motora sahip. Normal trafikte ve klima kapalı şekilde 13-14 lt anca yakar.. İnş. tabi :) Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
  • Madem Pejo almayi dusunuyorsun imkanin varsa 407 lere de bak derim,manuel tavsiye ederim.

Arkadaslarin bahsettigi gibi Fransiz araclari daha narin oluyorlar,gecen ay 407 aldim 2.0 hdi otomatik aldigim hafta radyator fani bozuldu,1 hafta orjinal parca bekledim,taktik duzeldi , simdide direksiyon kutusunda sikinti var gibi,ayrica xenonun biri kesti onuda duzelttim kablo temassizligi sanirim , bahsettigim arac gecmisini bildigim ciddi bakimli bir arac olmasina ragmen 1 ay icersinde irili ufakli sorunlar gozlemledim,tabi ki her 2.el aracta bunlar olur biraz sans isi ama konu eski model fransiz olunca 2 kere dusunun.

Benim tavsiyem butce kisitliysa daha kara duzen atmosferik japonlara bakmaniz yonunde.
  • _DIESEL_ kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim fakat araç için kapora verdim. Ayrıca otomatik olmazsa olmaz. Eşimle beraber kullanıyoruz. İnş. öyle sıkıntılar çıkmaz. Araç hem bakımlı hem garaj arabası. Yıpratılmamış bir araç yani. İnş. sorunsuz kullanmak nasip etsin Rabbim herkese Sizede hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratHoca87

Alacağım araçta Atiker Grand LPG mevcut. Sizin dediğiniz motor sanırım peugeotlarda D9 oluyor. D9 bile 15-16 lt yakıyorsa D8 17 lt'den az yakmaz o zaman.. Çok fazlaymış aracınızın yakıtı. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..

Benim kullandığım tarihte hem TL biraz daha kıymetliydi, hem de Lpg 1,79 TL falandı. İdare ediyorduk.
  • 2001 model manuel 406’sı olan arkadaşım var. Araçtan çok memnun. O da tertemiz bir araç buldu aldı maşallahı var aracın. Çekişi güzel. İçi aşırı geniş değil ancak geniş. Bagajı büyük, diğer sedanlara göre eşya koymak daha kolay. Bagajında yatmışlığım var oradan biliyorum Yakıtı manuel viteste 10-11 litre civarı. Lpg yok arkadaşın aracında. Otomatiğini bilmiyorum. Ankara’da iseniz arkadaşımın ustasını tavsiye edebilirim

• Selami Şahin 1.6 ie kullanıcısına yanıt
    Ankarada değilim ama 3 saat mesafedeyim İnşallah bende memnun kalırım. Genel olarak memnun olmayan çok az forumlarda gördüğüm kadarıyla. Tek kafama takılan yakıtı o da inş. ortalamaların üstünde çıkmaz.. Biletimi aldım. Kısmet olursa yarın sabah saatlerinde aracı alacağım eksper ve serviste bir aksilik çıkmazsa..
  • Su alma sorunu var sanirim bu aracta.

En sondaki uzun entryi okumanizi oneririm.

Bu entryde ilginc olan arac su aldigi icin tesisat bozulmus, tesisati yaptirmis ama su alma sorununu cozmedigi icin gene ayni olayla karsilasip takas etmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 21 Eylül 2017; 16:13:47 >

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
  • quote:

mesaj atacam ama yazar yapmadılar ki
  • quote:

Ankarada değilim ama 3 saat mesafedeyim İnşallah bende memnun kalırım. Genel olarak memnun olmayan çok az forumlarda gördüğüm kadarıyla. Tek kafama takılan yakıtı o da inş. ortalamaların üstünde çıkmaz.. Biletimi aldım. Kısmet olursa yarın sabah saatlerinde aracı alacağım eksper ve serviste bir aksilik çıkmazsa..

Şimdiden hayırlı olsun. Araç Yahudi Mercedes’i diye geçer zaten. Memnun olmamak zor gerçekten

• Aracımı aldım arkadaşlar. Sakaryadan Aksaraya toplamda 550 km yol yaptım. İki defa LPG aldım ve her seferinde km sıfırlayıp aldığım lpg litresine göre hesaplama yaptım. Aracım 100 km'de kesin ölçüm 9,2 lt LPG yaktı.. KM'nin büyük çoğunluğunu 120-140 km hızlarda ve klima full açık gittim(2 defa 170'e çıktım). Ankara şehir trafiğinde 60 km'ye yakın dolaştım(özel bir iş için). Şu an araç bilgisayarı da aynı ortalamayı gösteriyor 9,2 L/100 KM... LPG hesabımda aynen 9.2 Lt çıkıyor(220 Km'de Net 20,3 lt LPG aldı depo).. Atiker grand lpg takılmış araca. Acaba yakıtı LPG'ye göre mi hesaplıyor yol bilgisayarı..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.