Şimdi Ara

2000TL bütçe ile alınabilecek en iyi laptop (oyun için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.el ASUS G60J160DV CORE i7 720QM 4 GB NOTEBOOK düşünüyorum aslında ama doğru yolda mıyım emin değilim bu yüzden donanımhaber üyelerinden yardım rica ediyorum. 1500 liraya buldum 2.el bitane.
    Biliyorum 2000 TL'ye biraz zor ama bu bütçe ile en iyi ne yapabilirim. Sıfır veya kullanılmış. (büyük ölçüde sıfırdan yanayım)
    İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqaj -- 10 Temmuz 2011; 16:50:08 >

• i7 7xx serisinden laptop alma. Kesinlikle 2. nesil sandy brigde işlemcili bir notebook düşün. 2bin liraya Asusun n53 serisi i7 2630qm 4gb ram gt550m laptoplarından alabilirsin.
  • i7 720QM de dört çekirdek bir işlemci ama sana i7'nin ikinci nesil olanlarını öneririm. (sandy bridge olanlar) bu işlemciler üzerinde dahili grafik işlemcisi olduğundan, oyun dışındaki kullanım zamanlarında harici grafik kartı devreye girmeyerek, cihazın pil süresini uzatıyor.. şu an 2630qm işlemciler revaçta.. asus'un n53sn serisi güzel ama klavyesinden kaybediyor.. muadili sayılabilecek hp 6020et/st 2630qm işlemcili, amd 6770m ekran kartlı (gt550m eş değerinde) makinayı önerebilirim.. 1700 - 1750 tl civarlarında dolaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

i7 720QM de dört çekirdek bir işlemci ama sana i7'nin ikinci nesil olanlarını öneririm. (sandy bridge olanlar) bu işlemciler üzerinde dahili grafik işlemcisi olduğundan, oyun dışındaki kullanım zamanlarında harici grafik kartı devreye girmeyerek, cihazın pil süresini uzatıyor.. şu an 2630qm işlemciler revaçta.. asus'un n53sn serisi güzel ama klavyesinden kaybediyor.. muadili sayılabilecek hp 6020et/st 2630qm işlemcili, amd 6770m ekran kartlı (gt550m eş değerinde) makinayı önerebilirim.. 1700 - 1750 tl civarlarında dolaşıyor.

evet hocam n53sn serisi ilgimi çekiyor ama klavye ile ilgili bi video gördüm soğudum ne yapıcağımı şaşırdım kaldım böyle kararsız, tek bildiğim asus alacağım.
  • Asus lar genelde iyidir.
  • Dostum elimde asus g73jh var 1 aylık 2000 TL ye satiyorum ilgilenirsen goruselim ilanın oldugu adres.

http://forum.donanimhaber.com/m_50440391/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50653625
  • 2000TL'ye kadar Darty'deki şu ürünlere bakabilirsiniz. Ayrıca kargo da ücretsiz. İlginizi çekebilir.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/univers.cfm?cat_id=24&type_produit_id=242&m=-1&pmin=629&pmax=2000
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oradaki hiçbir bilgisayar performans acisindan g73 ile yarisamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedoxx

oradaki hiçbir bilgisayar performans acisindan g73 ile yarisamaz.

hocam bencede senin laptop çok güzel hem tasarım olarak hemde performans olarak 0 bir ürün alırsa bu paraya kesinlikle bu ürünün yarısı kadar performans alır anca
    2 ay önce lg nin dizüstüsünü almasaydım kesin bunu alırdım
  • quote:

iyiyse bir ekran kartı iyi. 10gb ram var(gereksiz)
  • hocam yukarıda asus'un klavyesi hakkında yorumlar gördüm. bende de n53sn sz174v var. klavyesi hiç rahatsız etmiyor. ben gayet memnunum. abartılcak bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

quote:

işlemci i7 720QM zaten

quote:

Orijinalden alıntı: BlinkPacman

hocam yukarıda asus'un klavyesi hakkında yorumlar gördüm. bende de n53sn sz174v var. klavyesi hiç rahatsız etmiyor. ben gayet memnunum. abartılcak bir durum yok.

O klavye videolarından sonra bu seriden bi modele dokunabilmek için bimeksin yolunu tuttum ve denedim içim rahatladı. Aynen dediğin gibi hocam, abartı olan videolar.
    Bu arada 2100TL ye N53SN-SZ129V sipariş ettim sadecenotebook tan, elime ulaştığında değerlendirmelerimi buradan bildiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqaj -- 13 Temmuz 2011; 4:36:57 >

• quote:

O klavye videolarından sonra bu seriden bi modele dokunabilmek için bimeksin yolunu tuttum ve denedim içim rahatladı. Aynen dediğin gibi hocam, abartı olan videolar.
    Bu arada 2100TL ye N53SN-SZ129V sipariş ettim sadecenotebook tan, elime ulaştığında değerlendirmelerimi buradan bildiririm

çok memnun kalacağını düşünüyorum hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noqaj

quote:

quote:

işlemci i7 720QM zaten

quote:

hocam yukarıda asus'un klavyesi hakkında yorumlar gördüm. bende de n53sn sz174v var. klavyesi hiç rahatsız etmiyor. ben gayet memnunum. abartılcak bir durum yok.

sandy bridge ve i720 arasindaki tek fark tek islemci gpu ile birlesik olmasi yoksa 2side 4 cekirdekli işlemci artısı ise sarjı daha uzun gidiyor ole cok boş solemissin islemcisi kotu turunden
    sonucda alicagin performans ayni tabi diger işlemci i7 ise..... ve clock speedleri ayni ise... ayrica olay sadece ekran karti deil turbo boost ile islemci hizida arttilabiliyor bir birbilgisayari kullanmadan bilmeden yorum yapmayin..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noqaj

quote:

quote:

işlemci i7 720QM zaten

quote:

sandy bridge ve i720 arasindaki tek fark tek islemci gpu ile birlesik olmasi yoksa 2side 4 cekirdekli işlemci artısı ise sarjı daha uzun gidiyor ole cok boş solemissin islemcisi kotu turunden
    sonucda alicagin performans ayni tabi diger işlemci i7 ise..... ve clock speedleri ayni ise... ayrica olay sadece ekran karti deil turbo boost ile islemci hizida arttilabiliyor bir birbilgisayari kullanmadan bilmeden yorum yapmayin..

Arkadaşım Senin i720 yeni nesil i72630qm lerden performans olarak olsun üretim teknolojisi bakımından olsun yada ısınma olarak hep bir adım geride..

• i7 720qm
    Clock Speed
    1.6 GHz
    Max Turbo Frequency
    2.8 GHz

i7-2630QM

Clock Speed
    2 GHz
    Max Turbo Frequency
    2.9 GHz

max turbo hizlarina bakarsan ne demek istedigimi cok iyi anlicaksin sandybridge serisi sadece extstra olarak gpu ile birlesior ole muaazzam farklar yok aralardinda
  • Biri 45nm, biri 32nm ---> dolayısıyla daha az ısınıyor.

Aynı saat hızlarında olsa dahi SB işlemciler bir miktar daha hızlı.

Ayrıca SB'lerin HT performansı daha iyi.
  • quote:

quote:

çok memnun kalacağını düşünüyorum hocam.

Düşüncende haklı çıktın gayet memnunum şu ana dek tek denediğim oyun cod4 oldu son ayarlarda yağ gibi akıyor en ufak takılma yok 1920x1080 çözünürlükte, sandy bridge denen olay da ayrıca bi güzel oyun harici zamanlarda pc buz gibi (tamam abarttım sanırım biraz, ama hakkaten soğuk) henüz cpu gpu sıcaklığı vs vs ölçen programlardan kurma şansım olmamasıyla beraber izlenimler işte bunlar :)

edit: son olarak almayı düşünen varsa klavyeyi dert etmesin derim hiç de zorluk çıkarmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqaj -- 15 Temmuz 2011; 21:02:50 >

• memnun kaldığına sevindim hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.