Şimdi Ara

2000TL lik sistemim hazır, 2-3 güne parçaları söylüyorum, görüşlerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç güne kadar Vatan Bilgisayardan alacağım parçalar bunlar, sistem hakkında görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

İşlemci = Phenom 2 X6 1055T - 384TL

Anakart = Gigabyte GA-870A-UD3 -253TL

Memory = G-Skill Eco 4GB DDR3 1600Mhz CL7 (2*2) F3-12800CL7D-4GBECO - 280TL

GPU = PowerColor HD5850 PCS+1024MB - 600TL

HDD = 1 TB WD Caviar Black 32MB - 155TL

PSU = HighPower 650W Absolute - 210TL

Total= 1882 TL, gerisiyle de bir kasa alıp 2000TL ye tamamlayacağım. Yorumlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Waxell -- 1 Temmuz 2010; 16:32:32 >

• Sistemın Tam 2Bın Yerınde Olmus Tüm Parçalar Güzel. Kasayıda Dark Racer Yan Şeffaf Panleli Almanı Önerırım.
    Hayırlı Günlerde kullan.
  • Ramleri 1600mhz almanız %1-2 ancak etki eder performansa, ama malesef forumda bir 2*3 6GB ve 1600-2000mhz ram almak konusunda herkes direniyor, başka şeylere yatırım yapın, ram'in bir getirisi yoktur.

200 TL'ye 1333mhz'lik kitler var, aradaki fark ile de işlemci için ayrıca bir soğutucu fan alırsınız, stok fana oranla sessiz ve serin çalışır.
  • @Dewilmacry.
    teşekkürler.

@LEON-X
    fiyat farkı çok olmadığı için 1600 tercih ettim. Seçtiğim ram leri anakartın support listesinden baktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Waxell -- 1 Temmuz 2010; 18:05:25 >
  • ekran kartını 1-2 model düşürüp i5 veya i7 li sistem kursak nasıl olur?
  •  2000TL lik sistemim hazır, 2-3 güne parçaları söylüyorum, görüşlerinizi bekliyorum
  • @Burak ÇAVUŞOĞLU

Boş yere post kasıyorsun arkadaşım böyle bir sistem olur mu, insanları yanlış yönlendirme artık...

430 TL kasa + psu ikilisi yapıyor senin mantığın alıyor mu bunu ?

i5 750 varken i7 860 alınmaz öncelikle bunu bilmen lazım...

Arkadaş zaten X6 işlemci ve HD5850'li kasa kurmuş, sen HD5770'li sistem önermişsin, şimdi sen olsan hangisini alırsın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@Burak ÇAVUŞOĞLU

Boş yere post kasıyorsun arkadaşım böyle bir sistem olur mu, insanları yanlış yönlendirme artık...

Arkadaş zaten X6 işlemci ve HD5850'li kasa kurmuş, sen HD5770'li sistem önermişsin, şimdi sen olsan hangisini alırsın ?

bak benim postumun üzerindeki posta ne yazıyor
  • Benim hala tam olarak anlayamadığım gbyte bordlarla KINGSTON Hyperx DDR3 1600MHz ramle uyumu varmı yok mu bir çok kişi sorun çıkarıyor demiş ama hala herkes bu şekilde pc topluyor sırf sorunun cevabını net olarak öğrenemediğim için gbyte alamadım ve sistemi toplamadım bekletiyorum net bi cevabı olsa asus ve gbyte arasında kalmaktan kurtulacağım
  • 1600mhz ram'in bir getirisi yok daha doğrusu ram'lere para yatırmanın bir anlamı yok, 1333 ile 1600 arasında oyun için bench yapın 1-2 fps fark alırsınız, bir de anakarta tanıtana kadar da Üsküdar'da sabah oluyor sonra, ram mi, anakart mı sorunlu diye başlık üstüne başlık açarsın burada, yani genele bakarsak ram'in sistem performansına katkısı çok düşüktür.

Geçen hafta Phenom II X4 925 + DDR3 2*2 Hi-Level 1333MHZ aldık ramleri (200 TL bu kit) hem anakart sorunsuz gördü hiç bir şey yapmadık 3 gece de Crysis'te kastım sistemi Full HD ekran da tık demedi yani, ram'e verilen parayı başka şeye yatırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak ÇAVUŞOĞLU

quote:

@Burak ÇAVUŞOĞLU

biri şu coca cola kapağının resmini koysun.

not:LEON-X alınma.Herkes hata yapabilir.

• @İnsectboy

Elbette herkes hata yapabilir bende dahil buna, mesele bu değil, mesele o kadar uyarıda bulunmama rağmen şahsen, halen yanlış yapıyor olması, ne meraklıymış millet öneri de bulunmaya anlamadım ki, kendisi alır mı bu sistemi acaba, üye dışında da insanlar bu forumu okuyor ve takip ediyor, biliyor diye birisi alsa bu sistemi yazık olur parasına, direk ilk yazısında bu uyarıyı yapmadım yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsectboy

quote:

Orijinalden alıntı: Burak ÇAVUŞOĞLU

quote:

@Burak ÇAVUŞOĞLU

biri şu coca cola kapağının resmini koysun.

not:LEON-X alınma.Herkes hata yapabilir.

• quote:

1600mhz ram'in bir getirisi yok daha doğrusu ram'lere para yatırmanın bir anlamı yok, 1333 ile 1600 arasında oyun için bench yapın 1-2 fps fark alırsınız, bir de anakarta tanıtana kadar da Üsküdar'da sabah oluyor sonra, ram mi, anakart mı sorunlu diye başlık üstüne başlık açarsın burada, yani genele bakarsak ram'in sistem performansına katkısı çok düşüktür.

Geçen hafta Phenom II X4 925 + DDR3 2*2 Hi-Level 1333MHZ aldık ramleri (200 TL bu kit) hem anakart sorunsuz gördü hiç bir şey yapmadık 3 gece de Crysis'te kastım sistemi Full HD ekran da tık demedi yani, ram'e verilen parayı başka şeye yatırın.

Sorma ya elimde KINGSTON 4x 1 GB Hyperx DDR3 1600MHz CL9 ram var bunlara uygun bir anakart bulamadım gitti. Para yatırmadımda bu ramlere o yuzden değişme gibi bir durumda yok Gigabyte bord tercihimdir her zaman ama uyum sorunu var dedikleri için uzak duruyorum gidip sormak istiyorum onuda yapmam daha önce satıcıya güvenip birşey aldık bin pişman olduk.

şuan düşündüğüm anakart ASUS M4A88TD-M EVO/USB3 pek olumsuz bir yorum yok ama hala aklım gbyte'ta

Yani ram alıcaksanız satıcıları değil kullanıcıları kaale alın.

• @zerosn

Hocam elinde mevcut 1600'lük kit varsa haliyle kullanacaksın, sorun yaşayan arkadaşların çoğunda manuel ayar yapma sıkıntısı olmuştur, yoksa 1333mhz sonrasına destek veren anakartlarda kullanılır 1600mhz ramler, önemli olan anakartın bellek için yüksek frekansı vermesi önemli.

Seçtiğin anakart güzel, Asus ile Kingston'da çok sorun çıkarmamıştır, ben P35 Asus kullanırken Ocz ram kullanamamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 3 Temmuz 2010; 11:41:26 >
  • İlk mesajımda belirttiğim sistemin siparişini verdim. i5 veya i7 li yedek bir sistem daha kurmuştuk ama işlemciyle birlikte anakart ve ram lerin uyumlu olması muhabbetinden ötürü ve bu işlemcinin performansının yeterli olacağı düşüncesiyle o kısmı atlayıp bu sistemde karar kıldık. Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.
  • Ram uyumu sorunu genel de manuel frekans ayarını yapamayanlar da oluyor, aksi halde çok büyük bir sorun olmaz.

Soket 1156 için de i5 750 yeterli oluyor, i7 860'a oranla yer yer daha fazla performansta gösteriyor.

Sizin yazdığınız sistem zaten gayet iyi X6'lı, rahatlıkla tercih edebilirsiniz, hayırlı olsun şimdiden
  • @LEON-X Sağolun.
    Sistem kurarken pek fazla düşünmemek gerektiğini anladım. Yoksa biyerden sonra işin içinden çıkamıyorsun, her kafadan farklı bir ses çıkıyor herkes deneyimini paylaşıyor tabi yardımcı olmak için, ama beynin iyice kazana dönüyor, kime güvenebileceğini kestiremiyorsun biyerden sonra. Uzun zamandır yeni bir PC toplamak için piyasa araştırması yapıyordum, umarım uzun yıllar kullanılablir bir sistem olmuştur. Tekrar teşekkürler.
  • Rica ederim içiniz rahat olsun yazdığınız sistem zaten çok iyi

Sadece ram konusunda öneri yapmıştım o kadar, başka da bir durum yok.

Ancak, sistem önermeye çok heveslenen arkadaşlar var aramızda 5 günde 140 post kasıp, ordan burdan kopyala-yapıştır yapıp (yukarıdaki i7 örneği gibi), sadece kasa ve power 450 TL gibi bir maliyet çıkararak dengesiz şekilde sistem kuran çok kişi var, bunlarda ancak dediğiniz gibi, kafa karıştırıyor ve faydası olmuyor haliyle, bazı arkadaşları uyarmama rağmen bu sürüyor malesef...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.