Şimdi Ara

2001 model Citroen Xsara (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
40.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bıraktım sildim tekrar yükledim
    falan filan da iyi ki de bırakmışım
  • Bende de Xsara var, 98 model
    gerçekten çok memnunum.
    Kesinlikle tavsiye ederim ve uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.
    Bu fiyata böyle donanımlı ve sağlam bir araba zor bulunur
  • arkadaşlar merhaba. 2003 model FULL otomatik türkiyede nadir bulunan bir xsara kullanıcısıyım. bundan önce 2001 model standart özelliklere sahip bir xsaram vardı takla atmam sonucu araç pert oldu.... şu an kullandıgım 2003 xsara da aklınıza gelebılecek her özellik var. 6 airbag ... sunrofff... otomatık şanzıman.. ESP+ABS çelik jant CD çalar yol bilgisayarı,, el gazı,, elektrıklı katlanan aynalar, otomatık klıma vs .. vs.. gelelım aracın nasıl bir araç olduğuna... araç öncelikle dışarıdan çok güzel bir tasarıma sahip oturaklı bir araç.. yol tutuşu mükemmel ötesi.. xsara kullanıcısı oldugum halde ne yazıkkı xsara hakkında sadece güzel olarak bunları yazabiliyorum... şimdi gel gelelim benim artık xsara ya dayanamayıp bu arabayı satıyo olmamın nedenine::::
    1.) bu araçlar öncelikle gereksiz bir şekilde aşırı sert bir süspansiyona sahip, gerek uzun yolda gerek şehir içinde sürekli aracın içinde sarsılıyorsunuz, otomatik şanzıman, aracım daha 32 bin de olmasına rağmen vasat. yani sürekli hata veriyo. servise gittim yaptırdım yıne aynı. huyu bu otomatiklerin.
    2.) aracın iç malzeme kalitesi vasat+vasat her yolda her zeminde aracın içinden tangır tungur sesler gelmekte. plastik kalitesi çok kötü. işçilik güzel değil ön takım deseniz pamuk gibi. bu araçların ön takımını komple yeni değişseniz bile sesler geliyo ve çabuk yıpranıyo
    3.) direksiyon tepkileri çok zayıf. park manevralarında direksiyonda kasılma meydana geliyor. yani xsara larda yumuşak bir kullanım yok. eski 2001 model xsaram düz vitesti. vites araları çok uzun. motorun gücü şanzımana uyumlu değildi. aynı şey şu an kullandıgın otomatık xsara da da var. otomatık şanzıman aracın gucunu tamamen kesıyor. çok esk teknoloji bir şanzıman yapısına sahip. vites geçişleri çok yavaş. aracın hızlanması kötü. elektronik sorunlar zaten fransız arabalarının hepsinde var. birde ben bu araçla otobanda daha benzin ışığım yanmadan benzinim bitti ve yolda kaldım. 120 km hızla giderken araç stop edince frene basmadıgım halde kendını durdurdu. az daha yol da bir facıaya sebep oluyordum....

ARKADAŞLAR AMACIM SİZE XSARA ALDIRMAMAK VEYADA XSARA SI OLANLARA SAYGISIZLIK YAPMAK DEĞİLDİR.... FAKAT BEN BU ARABAYA 3 SENEDİR BINIYORUM VE BU BAHSETTİĞİM ŞEYLERDEN DOLAYI ARTIK GINA GELDIGI İÇİN SATIYORUM.. KARAR SİZE KALMIŞ....

• Hangi marka model olursa olsun otomatik şanzıman başa beladır.
    2000 model xsara 1 var bizde 7.5 yasında bahsettiginiz sorunlardan sadace tıkırtı ollayına katılıyorum. diğer sorunlar size denk gelmiş. bu aracla türkiyenin heryerine gittik. 1 deposu 54 litre ve 1007 km yol yaptı tek depoyla. performansa gelincede oyle dediginiz gibi kotu değil. cok kısa bir mesafede 190 a cıkabiliyor araba muğlada merkezde olan varsa yolu soyleyebilirim denesinler, bakalım kendi arabaları yapabilecekmi.

Otomobili ilk aldıgımızda ceza yemiştik. Otomobilin nasıl hızlandıgını ve ne kadar hızlı gittigini anlayamıyorsunuz. belkide Türkiyedeki xsaralardan en hor kullanılan bizim arabadır. Gormedigi yol girmedigi cukur kalmadı ama hala tek parca. :) yaklasık 2 yıldır servise goturmuyoruz arabayı bu yaz bi bakıma goturecez bakalım neler cıkacak :)
  • eski kasa 1,8 xsaram vardi sattim yeni kasa hdi 1,4 xsara aldim. bence birincisinin ic isciligi daha iyiydi kapi plastikleri felan . ama citroen binenin bi daha citroen alma olayina katiliyorum bi daha olsa bi daha citroen alirim . ama ikiside hiçbir _ekilde bana sorun cikarmadi . 1,8 olanla suya girmemde calismamasi haricinde mutluyum tavsiyede ederim yani . arti arkadasin dedigi gibi arabaya kimi bindirsem internetten fiyat bakmaya basliyorlar citroenle ilgili..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mer_SL

arkadaşlar merhaba. 2003 model FULL otomatik türkiyede nadir bulunan bir xsara kullanıcısıyım. bundan önce 2001 model standart özelliklere sahip bir xsaram vardı takla atmam sonucu araç pert oldu.... şu an kullandıgım 2003 xsara da aklınıza gelebılecek her özellik var. 6 airbag ... sunrofff... otomatık şanzıman.. ESP+ABS çelik jant CD çalar yol bilgisayarı,, el gazı,, elektrıklı katlanan aynalar, otomatık klıma vs .. vs.. gelelım aracın nasıl bir araç olduğuna... araç öncelikle dışarıdan çok güzel bir tasarıma sahip oturaklı bir araç.. yol tutuşu mükemmel ötesi.. xsara kullanıcısı oldugum halde ne yazıkkı xsara hakkında sadece güzel olarak bunları yazabiliyorum... şimdi gel gelelim benim artık xsara ya dayanamayıp bu arabayı satıyo olmamın nedenine::::
    1.) bu araçlar öncelikle gereksiz bir şekilde aşırı sert bir süspansiyona sahip, gerek uzun yolda gerek şehir içinde sürekli aracın içinde sarsılıyorsunuz, otomatik şanzıman, aracım daha 32 bin de olmasına rağmen vasat. yani sürekli hata veriyo. servise gittim yaptırdım yıne aynı. huyu bu otomatiklerin.
    2.) aracın iç malzeme kalitesi vasat+vasat her yolda her zeminde aracın içinden tangır tungur sesler gelmekte. plastik kalitesi çok kötü. işçilik güzel değil ön takım deseniz pamuk gibi. bu araçların ön takımını komple yeni değişseniz bile sesler geliyo ve çabuk yıpranıyo
    3.) direksiyon tepkileri çok zayıf. park manevralarında direksiyonda kasılma meydana geliyor. yani xsara larda yumuşak bir kullanım yok. eski 2001 model xsaram düz vitesti. vites araları çok uzun. motorun gücü şanzımana uyumlu değildi. aynı şey şu an kullandıgın otomatık xsara da da var. otomatık şanzıman aracın gucunu tamamen kesıyor. çok esk teknoloji bir şanzıman yapısına sahip. vites geçişleri çok yavaş. aracın hızlanması kötü. elektronik sorunlar zaten fransız arabalarının hepsinde var. birde ben bu araçla otobanda daha benzin ışığım yanmadan benzinim bitti ve yolda kaldım. 120 km hızla giderken araç stop edince frene basmadıgım halde kendını durdurdu. az daha yol da bir facıaya sebep oluyordum....

ARKADAŞLAR AMACIM SİZE XSARA ALDIRMAMAK VEYADA XSARA SI OLANLARA SAYGISIZLIK YAPMAK DEĞİLDİR.... FAKAT BEN BU ARABAYA 3 SENEDİR BINIYORUM VE BU BAHSETTİĞİM ŞEYLERDEN DOLAYI ARTIK GINA GELDIGI İÇİN SATIYORUM.. KARAR SİZE KALMIŞ....

arkadaşım
    1. si xsaraların hiçbir modelinde esp yok..(xsara2 vts de var mı bilmiyorum)
    2.si hem amacım xsara aldırmamak veya xsarası olanlara saygısızlık yapmak değil diyorsun bu kaçıncı aynı şeyleri yazışın..artık aynı pilavı yemekten sıkıldık.
    3.sü malzeme kalitesi kötü diyorsun ama bende de 2003 xsara var en bozuk yollarda ancak duymak istediğin zaman ses geliyor..yani her arabadaki kadar..
    4.sü aracım 62 küsür binde sadece sağ salıncak briketi kırıldı..o da muhtemelen kaldırıma çarptığımda kırıldı,25 lira + rot balansa patladı..ve şu an hiç bir ses veya sorun yok.
    5.si xsaraların tek kronik problemi yakıt göstergesidir..benim aracımda da bu problem vardı..az benzin alırsam okumuyordu,geri çağırma kampanyası dahilinde aracımın bakımı yapılırken bunu da çözdüler,şimdi hiçbir problemi yok..
    6.sı xsaranın üretildiği yıllardaki test verilerini bul oku bak bakalım direksiyon tepkisi nasılmış?
    7.si bindiğin araç c sınıfı bir araçtır ve esp yoktur,süspansiyonu serttir..ama senin söylediğin kadarıyla da xsaranın yol tutuşu seleflerine taş çıkartır..Yani yol tutuş için sert süspansiyon kullandıklarını anlaman lazım..
    8.si otomatik şanzıman kullanmadığım için bir yorumda bulunamayacağım ama otomatik araçlarda olabilecek bir problem..forumda bile duyup okuyoruz..
    ki grande punto dizel otomatik kullandım,cep telefonumla konuşmaya başladım şanzıman hata verdi..kapatınca hata söndü..
    benim de amacım sana sataşmak değil..
    saygılar....

• bütcemin müsade ettiği kadarıyla bende 98-99 xsara amayı düşünüyorum yada fiat marea artık hangisi temiz düşerse benim merak ettiğim servis ve parca fiyatları nasıl alınca lpg taktırmayı düşünüyorum ve 5-6 sene bineceğim daha önce xsara lpg takan arkadaş oldumu

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 9 Nisan 2021; 17:14:28 >
  • MERHABALAR,CİTROEN HAKKINDA BİLDİKLERİNİZ BENİ ÇOK ETKİLEDİ.BEN 2000 XSARA 1.6İ ALDIM.DAHA 10 GÜN FALAN OLDU.1000 KÜSUR KM YAPTIM İSTANBUL DAN ALMIŞTIM.ARABAYA BAKTIRDIM FREN BALATALARI DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİ SÖYLENDİ.BENDE ANTALYA DAKİ SERVİSE GİTTİM YALNIZ BALAT İŞÇİLİK HARİÇ 100 YTL.DEDİLER.BİRAZ PAHALI GELDİ.ARABADAN ÇOK MEMNUNUM ŞEHİR DIŞI YAKLAŞIK 200 KRŞ YAKIYO.TEK SORUN VAR DEBRİYAJ BASMAM İÇİN AYAĞIMIN UCUYLA BASMAM GEREKİYO,YOKSA AYAĞIMIN BURNU DEBRİYAJ KOLUNA DEĞİP DİBİNE KADAR BASMAMA ENGEL OLUYO.BU BİRAZ YORUYO BENİ.TEŞEKKÜRLER.HERKESE SEVGİLER SAYGILAR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: forestgamp

MERHABALAR,CİTROEN HAKKINDA BİLDİKLERİNİZ BENİ ÇOK ETKİLEDİ.BEN 2000 XSARA 1.6İ ALDIM.DAHA 10 GÜN FALAN OLDU.1000 KÜSUR KM YAPTIM İSTANBUL DAN ALMIŞTIM.ARABAYA BAKTIRDIM FREN BALATALARI DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİ SÖYLENDİ.BENDE ANTALYA DAKİ SERVİSE GİTTİM YALNIZ BALAT İŞÇİLİK HARİÇ 100 YTL.DEDİLER.BİRAZ PAHALI GELDİ.ARABADAN ÇOK MEMNUNUM ŞEHİR DIŞI YAKLAŞIK 200 KRŞ YAKIYO.TEK SORUN VAR DEBRİYAJ BASMAM İÇİN AYAĞIMIN UCUYLA BASMAM GEREKİYO,YOKSA AYAĞIMIN BURNU DEBRİYAJ KOLUNA DEĞİP DİBİNE KADAR BASMAMA ENGEL OLUYO.BU BİRAZ YORUYO BENİ.TEŞEKKÜRLER.HERKESE SEVGİLER SAYGILAR...

YUHHH!!!100YTL Mİ?SERVİSLER İYİCE AZITTI..ÖN FREN BALATALARININ YAKLAŞIK 60 YTL CİVARI OLDUĞUNU SANIYORUM YETKİLİ SERVİSTE..ABİ DIŞARIDA ÖZEL SERVİSE GİT..100 YTL'YE 4 TEKERLEK FREN BALATALARIMI DEĞİŞTİRİYORUM NERDEYSE..

• quote:

Orjinalden alıntı: m_kucukaksoy

bütcemin müsade ettiği kadarıyla bende 98-99 xsara amayı düşünüyorum yada fiat marea artık hangisi temiz düşerse benim merak ettiğim servis ve parca fiyatları nasıl alınca lpg taktırmayı düşünüyorum ve 5-6 sene bineceğim daha önce xsara lpg takan arkadaş oldumu

bu soru benim de kafamı kurcalıyo lpgli bi vts buldum da nasıl olabilir bu lpg sorun yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 20 Mayıs 2008; 11:38:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

quote:

Orjinalden alıntı: m_kucukaksoy

bütcemin müsade ettiği kadarıyla bende 98-99 xsara amayı düşünüyorum yada fiat marea artık hangisi temiz düşerse benim merak ettiğim servis ve parca fiyatları nasıl alınca lpg taktırmayı düşünüyorum ve 5-6 sene bineceğim daha önce xsara lpg takan arkadaş oldumu

bu soru benim de kafamı kurcalıyo lpgli bi vts buldum da nasıl olabilir bu lpg sorun yaşayan var mı?

selamlar;
    2000 model otomatik Xsara'ma Atiker marka sıralı sistem lpg taktırdım. Sonuç: 0 problem, maksimum tasarruf. Servis fiyatları ise standart marka(Renault, honda vs) lardan %20 daha fazla.Xsara ile Peugeot 306 aynı platformadaki arabalardır.Parçaları aynı, bütün Pug servisleri de doğal olarak Xsara servisleridir.
    Başka sorularınız olursa yanıtlayabilirim.

• VTS ye lpg taktırınca km'de ne kadar yakar acaba %40 düşürürsem 180bin lira gibi bi rakam çıkıyor?
  • güncel
  • Hangi vts bu. eğer xsara vts ise motorda fazla performans düşüşü olmadan km de 240-250 kuruş şehir içi 190-200 kuruş şehir dışı verilerine ulaşılabilinir. Performansdan fazlaca ödün verilerek çok daha düşük değerler elde edilebilinir.
  • http://www.sahibinden.com/citroen_xsara_2_0i_16v_vtsWQQaXQQ7523687WQQpXQQdisplayitem

ben para toplayana kadar satılacak zaten gizlemenin manası yok
  • arkadaşlar öncelikle merhaba ben citroen xsara 2000 model 1,6 16V almayı düşünüyorum. buldumda. arac 119000 de ve klima 2 airbag ve abs de olmak kaydıyla araç full siz önerirmisiniz acele bi cvp yazarsanız sevinirim araçı servise göstericem lütfen bi fikir verin km çok mu fazla sizce fiyatı 10500 ancak 10000 e alırım die düşünüom 11500 den düştük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schneider1005041 -- 1 Haziran 2008; 17:51:37 >
  • 2000 model 1.6 16v motor yok yanlışınız olmasın?
    Bizde 2000 model 1.6 8v clim vardı. Araba ekonomik, problem çıkarmaz, performansı yeterli ayrıca yol tutuşu çok iyi. o fiyata o 2000 model bu kadar iyi araba bulmak zor. araca baktıgınız zaman havalandırma ızgaralarını gözden geçirin. kırılabiliyor. cam açma kapama düğmesi saatin yanında onlarda zamanla içeri dogru göçebiliyor onuda kontrol etmekte fayda var.
  • s.a.hocam bı arac var 2004 model xsara zaten lınkınıde gonderıcem sızı acaba bu aracı tavsıye edermısnızhttp://www.sahibinden.com/2004_citroen_1_6_16_v_ful_ful_sahibinden-11WQQaXQQ10975176WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/70_000km_de_2004_model_xsara2_1_6_110beygir_fazla_soze_gerek_yok-03WQQaXQQ4922785WQQpXQQdisplayitem
    buıkısnı buldum hocam acaba nasıl bu ıkısı yanıhangısını almamı tavsıye edersıız

• Her zaman orjinali seçin. Yakut olan iyi. Beyaz modifiyeli aracı alırsanız TUV de başınızın ağrıyacağını garanti ederim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.