Şimdi Ara

2001 model Citroen Xsara

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
40.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2001 model temiz bir Xsara2 bekletiyorum sahibinden,araç şöyle birkaç extra donanımlara sahip;
    -Dijital Klima
    -Sabit Hız Kontrolü
    -Xenon Far
    Merak ettiğim 2001 model Xsara'da bu donanımlar(özellikle Xenon far )aracın fabrika çıkış versiyonunda opsiyonel olarak mı bulunuyo yoksa 2001 model Xsara'ların hiçbirinde xenon far ve sabit hız kontrolü gibi özellikler bulunmaz da mı bu aracın sahibi sonradan çaktırmış,bunu merak ediyorum,ilgili arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.Ayrıca;Citroen Xsara ile ilgili olan yorumların hepsini okudum,yaklaşık 1 aydır deli gibi ikinci el araç bakıyorum(12-13-14 bin'e) ve hangi arabaya el atıp forumda arattıysam ya servisi,ya parçası,ya yakıtı,ya bilmemnesi problem oldu herkesin yakındığı bir yeri mutlaka oldu ve vazgeçtim hepsinden...Xsara hakkında birkaç amatörden başka negatif yorum yazan olmamış,ve bu çok hoşuma gitti,sizden de son bir kez daha citroen ve de özellikle Xsara modeli için yorum yapmanızı rica ediyorum.Ben bir de kullanıcıları tarafından performansını anlatmalarını rica edicem,şu an 94 model 2.000 cc 120 bg mercedes e200 kullanıyorum ailemizin arabası olarak,yaklaşık 6 aydır da 1.3 80 bg Getz vardı,yani performans konusunda yelpazemin genişliğini vurgulamaya çalışıyorum bunlar arasında kıyas yapabilirsiniz,çünkü performans benim için beklentilerin ilk sırasında gelmeye başladı,bilgilendirirseniz memnun olurum.
    Şimdiden sağolun

• ARKADAŞIM..SORULARINA CEVAP VERMEYE ÇALIŞACAĞIM..2003 XSARA 1,6 SAHİBİYİM.
    1- XSARANIN HİÇBİR MODELİNDE DİJİTAL AC YOKTUR..FULLERİNDE OTOMATİK KLİMA VARDIR...XENON DA YOK..SONRADAN TAKILMIŞ OLABİLİR..
    EĞER CRUİSE VARSA,ARAÇ OTOMATİK VE SUNROOFLU OLMASI LAZIM..ÇÜNKÜ BU ÜÇÜ PAKET HALİNDE GELİYOR.
    2- XSARA CİTROENİN ÜRETTİĞİ EN SORUNSUZ ARABALARDAN BİRİDİR.YAKITI FAZLA DİYEN TAMAMEN SALLAMIŞ..TEST VERİSİ 9.3 LİTRE..(ŞEHİR İÇİ)PARÇA KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMAZSIN..1,6 MOTOR 110 HPLİK MODELİ ÜRETİLDİĞİ ZAMAN O SINIFTA 100 KMYE 10 SNNİN ALTINDA ÇIKAN İLK C SINIFI OTOMOBİLDİ...SONRA AYNI DEĞERİ CIVIC YAKALADI..(0-100 9,7 SNDİR..MANUEL ŞANZIMAN)
    3- XSARA BELKİDE ORTA SINIFTA ESP SİSTEMİ OLMAYAN EN İYİ YOL TUTUŞLU ARAÇTIR..
    4- SORUNSUZDUR..ARACIM 57700DE..SADECE BAKIMLARINI YAPTIRIP KEYFİME BAKIYORUM..(ALLAH BOZMASIN)..DAHA ŞİKAYETİM OLUP DA SERVİSE GİTMEDİM.
    5- TEK EKSİ YÖNÜ BU ARACI KULLANLAR (VE C5İ) CİTROEN HASTASI OLUYORLAR..
    İNŞALLAH YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR..
    BAŞKA SORUN OLURSA CEVAPLAYABİLİRİM..

• Aracın sahibiyle dün irtibata geçtim herşeyin fabrika çıkışı orjinal hali olduğunu iddia etti ama bunu şu an ne ben ne başkası bilebilir,expertizde hepsi meydana çıkacaktır o yana korkum yok,ama daha önce de internetten araştırdım ordan biliyorum,xenon olan çok xsara var,ve dediğin gibi xenon la birlikte birkaç extra donanım daha gelmiş..Bu araçta onlardan ziyade cruise control(sabit hız kontrolü) war ve düz vites ayriyetten sonroof'u da yok!Belki 2001 yılında ilk çıkan Xsara 2 serisinin satışı böyledir deyip geçiyorum,dediğim gibi her şey araç güvenilir ustaların eline verilince anlaşılacak..

Bir de merak ettiğim,bu fiyata bu konfor,bunca alan memnun satan memnun insan warken,neden bu arabadan trafikle ayda yılda bir görüyoruz?ben izmirde oturuyom her gün her yerini gezme durumunda olan adamım,manisaya da gidip geliyorum orda da yok zaten her neyse hani,çok önemli olmasa da psikolojik bakımından içimin birazcık rahatlamasına sebebiyet verir bu hadisenin gerçek durumunu öğrenmek,yoksa kimsede olmayan araç sahibi olmak zaten her zaman ilk tercihim bunu bana da bi izzah ederseniz kendi yorumlarınızla sevinirim..

TŞK

• CİTROEN XSARA ÜRETİLDİĞİ ZAMAN SINIFINA YENİ STANDARTLAR GETİRMİŞTİR..( 6AB,BA,EBD,KATLANIR DİKİZ AYNALARI..BU DONANIMLAR O YILLAR DA NADİREN D SINIFINDA BULUNABİLEN ÖZELLİKLERDİ.)TÜRKİYE MARKA TAKINTISI OLAN BİR MEMLEKET OLDUĞU İÇİN 2000Lİ YILLARDA ASTRA VE GOLFE TAKMIŞ VAZİYETTEYDİ..BU YÜZDEN XSARA TÜRKİYE'DE CİTROENİN GEÇ ATAKLARINA DA KURBAN VERİLMİŞ GERİ PLANDA KALMIŞTIR..CİTROEN BİR DÜNYA DEVİDİR..VE CİTROEN ZAMANINDA YAPTIĞI ARAÇLARIN HİÇBİRİNİN SERVİSE GERİ DÖNMEMESİ SONUCUNDA BATMIŞTIR..SÜSPANSİYON KONUSUNDA DÜNYADA İLK AKLA GELEN MARKADIR..WRC DE XSARA 10 YILLIK TEKNOLOJİYİ KULLANARAK,2005 DE FORDA(YENİ FOCUS WRC) NAL TOPLATMIŞ(CİTROEN BU ŞAMPİYONLUĞUNU SON ETAPTA KAYBETTİĞİ SAĞ ARKA TEKERLEĞİ İLE İLAN ETMİŞTİR..ÜÇ TEKERLEK İLE..BUNUN CİTROENCE YAPILMIŞ BİR GÖSTERİŞ OLDUĞU DA SÖYLENTİLER ARASINDADIR.),2006 DA SÜRÜCÜLER ŞAMPİYONLUĞU KAZANDIRMIŞTIR..

ARAÇTA XENON FAR OLMASI GAYET DOĞAL..SANAYİDE 500E TAKIYOLAR..XSARA DA CRUISE CONTROL OTOMATİK ŞANZIMANLA BİRLİKTE SUNULUR..AMA AYARLADIĞINIZ BİR HIZI GEÇTİĞİNİZDE SİZİ UYARAN BİR SİSTEM BÜTÜN YOL BİLGİSAYARLI (SX DONANIMINDA MEVCUTTUR) VERSİYONLARINDA VARDIR..SANIRIM CRUISE CONTROL DEMEK İSTEDİĞİ BU..ÇÜNKÜ MANUEL ŞANZIMANDA CRUISE CONTROL MEVCUT DEĞİLDİ..BU BİR KESİN BİLGİDİR..ÇÜNKÜ BEN ARACIMI ALIRKEN OTOMATİK Mİ DÜZ MÜ KISTASI İÇİNDE KALMIŞTIM..OTOMATİKİ TERCİH ETMEMEMİN NEDENLERİNDEN BİRİ DE BU MODELLERİNDE SUNROOF OLMASIDIR..YANİ C.C.,SUNROOF,OTOMATİK ŞANZIMAN BİR PAKETTİR..BELKİ SONRADAN C.C. DA TAKTIRMIŞ OLABİLİR..AMA YİNE SÖYLÜYORUM XSARA 2 LERDE ORJİNAL XENON KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE YOKTUR..CRUISE,SUNROOF,VE OTOMATİK ŞANZIMAN BİR PAKETTİR..AYRI AYRI ALINAMIYOR...BUNU DA İDDİA EDERİM..

BEN 2003 SENESİNDE ARACIMI 0 ALDIM..2-3 SENE İÇİNDE DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORDUM ALDIĞIMDA..FAKAT ŞU AN ARACIMI ALLAH BANA BİR ZORLUK GÖSTERMEZSE SATMAYI KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUM..VE EĞER BİR ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNECEK OLURSAM BU ARABAMIN YANINA GELECEK..(VE ŞU ANKİ HEDEFİM C5)..

XSARADAN PİŞMAN OLMAYACAKSIN..EMİN OL...

YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR UMARIM..

EĞER BAŞKA Bİ SORUN VARSA CEVAPLAYABİLİRİM..

• Evet çok teşekkür ben ve ileride diğer Xsara sahip adayları için bilgilendirmelerin için,yanlız son bir sorum var,tam olarak cruise control dediğimiz kavram nedir? Yani sanırsam farklı şeylerden bahsediyor da olabiliriz,şimdi benim bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla,direksiyonun solunda/sağında bulunan bir kol ile yukarı çekildiğinde aracın o anki hızını artıran,ve kolun yukarı çekilmeyi bırakıldığında ise aracı o anki hızında tutan sistem...yavaşlanmak istediğinde ise kolu aşşağı çekmek aracın gaz kesmesini(haliyle yavaşlamasını) sağlar ve kol tekrar eski konumuna getirilip serbest bırakıldığında o anki hızda yine aracın seyrine devam etmesidir diye biliyorum en azından mercedeslerde olduğu kadarıyla...Sonradan takılmış olması da açıkçası orjinalliğin gitmesi doğrultusunda çok zarar vermediği sonucunda o kadar da büyük bir eksi değil benim için aynı şe xenon için de geçerli,allaha dua ediyorum işallah 500 ytl ye takılmıştır diye,bi de bunların kartallar,şahinler için 50 ytl 'ye mavi ampul başlıklı olanları da var değil mi Hocam sağolasın son birkaç sorum var(araştıyorum bir yandan hep yeni araçlar çıkıyor o yüzden..),'AYARLADIĞINIZ BİR HIZI GEÇTİĞİNİZDE SİZİ UYARAN BİR SİSTEM BÜTÜN YOL BİLGİSAYARLI (SX DONANIMINDA MEVCUTTUR) VERSİYONLARINDA VARDIR..'yani ben bir hız belirliyorum,ve o hızı geçince sadece sesli bir şekilde uyarılıyorum...Yani yine ibreyi ekonomik kullanım için 88 de tutmak bana düşüyo??Yoksa bunu Xsara kendisi mi yapıyo?(aracı 88'de ben gaza basmadan kendisi mi tutuyo?) ve ikincisi,deri koltuk'lu bir Xsara daha buldum,bu konu hakkında ne dersin,opsiyonel sunuluyormu 2001 modellerde acaba deri koltuk??Ben daha da ciddileşicem bu Xsara konusunda anlaşılansağolasın şimdiden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_I_L_E_N_C_E -- 21 Şubat 2007; 17:23:44 >

• XSARADA Kİ AŞIRI HIZ İKAZ SİSTEMİDİR(CRUISE CONTROL DEMEDİM Kİ)..AMA BU AŞIRILIK SANA KALMIŞ..MESALA..HIZIN 100..YOL BİLGİSAYARINDAN,AŞIRI HIZ İKAZ SİSTEMİNE GELİP,DEVREYE SOKUYORSUN..SONRA BU HIZINI HAFIZAYA ALDIRIYORSUN..BU HAFIZAYA ALDIĞIN HIZI GEÇECEK OLURSAN,ARAÇ SANA BİLGİSAYARDAN UYARI VERİYOR VE UYARI SESİ SENİ İKAZ EDİYOR..İSTEDİĞİNİZ HIZI AŞTINIZ DİYE..AMA BİR MÜDAHELEDE BULUNMUYOR..BEN 2-3 KERE KULLANDIM,ÇÜNKÜ XSARADA KENDİNİ TUTAMIYOSUN,O DA ZIRT PIRT UYARI VERİYOR..

XSARALARDA DERİ DÖŞEME OPSİYON LİSTESİNDE DE YOK.XENON VARSA,XENONUN NE MARKA OLDUĞUNU ÖĞRENMEYE ÇALIŞ..BİLİYORSUN ÇİNLİLER XENONA DA EL ATTI..KALİTESİZ XENONLAR ARACIN BEYNİNİ(BSI) KARIŞTIRABİLİYOR DİYE DUYDUM..

ARKADAŞIM,BENİM ARACIM XSARANIN EN FULL MODELİ..SADECE SUNROOF,C.C.,VE OTOMATİK ŞANZIMAN PAKETİNİ ALMADIM..

ÖZELLİKLERİ ŞUNLAR..

- 1.6 16V 110 HP (GERÇİ BENİM Kİ 120HP OLDU)
    - 6 AIRBAG
    - 4 TEKERLEK DİSK FREN
    - 15'' JANTLAR(BENİ SİNİR EDEN TEK ŞEYDİR Kİ EN FULLÜNDE DE JANT KAPAKLI)
    - ABS
    - EBD
    - BRAKE ASIST(FREN ASİSTAN SİSTEMİ)
    - YÜKSEKLİK VE DERİNLİK AYARLI HİD. DİREKSİYON
    - YOL BİLGİSAYARI
    - DİREKSİYONDAN KUMANDALI RADYO(RDS)-CD ÇALAR (6 HOPARLÖR 2 Sİ TWEETER)
    - 4 CAM ELEKTRİKLİ (ÖNLER TEK DOKUNUŞ,KADEMELİ)
    - ELEKTRİKLİ,ISITMALI,OTOMATİK KATLANIR DİKİZ AYNALARI,
    - UZAKTAN KUMANDALI MERKEZİ KİLİT,UZAKTAN KUMANDADAN BAGAJI AÇABİLME-KİLİTLEYEBİLME
    - OTOMATİK KLİMA
    - YANMAYA KARŞI DAYANIKLI ÖZEL KADİFE DÖŞEME
    - YÜKSEKLİK AYARLI SÜRÜCÜ KOLTUĞU
    - AKILLI HİZMET SİSTEMİ (BSI)

EĞER ARAÇLA İLGİLİ SORMAK İSTEDİĞİN BAŞKA BİRŞEY VARSA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM..

• Hocam eywallah da bu hız kontrolü 'sabit hız kontrolü' diye geçtiği için active cruise control sandım,zaten sabit hız kontrolü cruise control olarak geçer ama başına active gelince benim dediğim otomatik hız sabitleyici durumuna geçiyo,demek ki yokmuş..Büyük bi artısı gitti benim için ama yine de fiyat/performans,yakıt ve donanım konusunda rakiplerinin halen daha önünde..Çok ucuza gidiyo bu araba,hiç ama hiç anlam veremiyorum,en azından hadi hiç olmadı yani bir palio düşünün 1.2cc 70 hp..Hem de van(binek değil,olsa bile ruhsat işletme vs derken 2bin masrafı olur..),nasıl olur da 11 bin ytl olur,bu donanımda bu konforda Xsara modeli nasıl bu fiyata gider akıl sır erdiremiyorum!Hadi golf için VW dedik,gönenin kazıkçı politikası dedik,şöyle dedik böyle dedik,e Fiat nedir kardeşim!Corsa'nın ahım şahım ne gibi bir artısı olabilir!Millet tomarla para döküyor bu arabalar için!!Neden bu araç bu kadar ucuz,ben alayım diye mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2006 model mercedes ML320 CDI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • VALLA ARKADAŞIM,ZATEN BEN SANA ANLATTIM..ARABA KÖTÜ BİR ARABA DEĞİL..OLSA BEN DE ÖYLE UZUN BİR SÜRE ELİMDE TUTMAZDIM..AMA ZATEN 0 FİYATI DA CAZİPTİ.BEN 30.000 A FALAN ALMIŞTIM..ARKADAŞIM,SENİN BİLECEĞİN BİRŞEY..ŞİRKETTE ARKADAŞLAR ARACIMA 2-3 KERE BİNDİLER,ŞİMDİ FELLİK FELLİK XSARA ARIYORLAR..KÖTÜ BİR ARAÇ OLSA BEN MÜSAADE ETMEM ZATEN..YİNE SÖYLÜYORUM,SENİN BİLECEĞİN BİRŞEY..TERCİH SENİN..YALNIZ XSARA 2001 MODEL 12-13E BULDUYSAN KAÇIRMA,NORMAL PİYASASI 14-15..BİLGİN OLSUN..
  • Hocam alah razı olsun,işallah,nasip olur kısmet olur da edinirim artık şu problemsiz Xsara'lardan bir tane senin de yardımlarınla..Bu arada bugün yolda,ve sanırsam hayatımda ilk defa gördüm bir tane Xsara,çok hoş ve gayet sportif duruyo,hayırlısı bakalım.Teşekkürler her şey için(önümüzdeki 1 ay içinde edinicem hayırlısıyla)
  • İNŞALLAH..KAZASIZ BELASIZ KULLAN DA,GERİSİ BOŞ..HAYIRLISI OLSUN..
  • walla bizde de 2004 model 1.4 hdi war ama özelliklerini bilmiom ki cx2 abi seninki kaç model
  • quote:

Orjinalden alıntı: sro_qaan

walla bizde de 2004 model 1.4 hdi war ama özelliklerini bilmiom ki cx2 abi seninki kaç model

BENİM Kİ 2003 MODEL FULL BENZİNLİ..SX DONANIM..
    XSARA HDI'LAR X DONANIMA SAHİPTİR..
    -2 HAVAYASTIĞI
    -ABS
    -KLİMA
    -ELEKTRİKLİ ÖN CAMLAR
    -UKMK
    GİBİ DONANIMLAR VAR.
  • abi ukmk ne yaw?! dierleri doğru da ukmkyi bilmiom
  • quote:

abi ukmk ne yaw?! dierleri doğru da ukmkyi bilmiom

YAZMASI UZUN GELMİŞTİ DE..

U. K. M. K. UZAKTAN KUMANDALI MERKEZİ KİLİT...
  • doğru oda war
  • 118000 kmde xsara'm var,daha yağ değişimi falan dışında kaputnu açmadk,şükürler olsun..bulduysan temizini kaçırma
  • cx2 abi seninki benimkinden daha iyimiş yaw :D
    da benimkini seninkine tercih ederim çünkü hdi
  • quote:

cx2 abi seninki benimkinden daha iyimiş yaw :D
    da benimkini seninkine tercih ederim çünkü hdi

DEDİĞİN GİBİ TERCİH MESELESİ.BEN DE 70 BG OLDUĞU İÇİN TERCİH ETMEZDİM..(ETMEZDİM DİYORUM ÇÜNKÜ BEN ALDIĞIMDA 1.4 HDI YOKTU.)
    BENİM ARACIM ŞU AN 120 BG OLDU..ARADA 50 BG VAR..NEDEN BAHSETTİĞİMİ SANIRIM ANLAMIŞSINDIR.

BU ARADA SRO'MU OYNUYOSUN SEN?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CX2 -- 27 Mart 2007; 15:59:37 >
  • sende haklısın sen performans istiyorsun ben ekonomi

ewet sro oynuyoDUM bırakım yaw
  • quote:

sende haklısın sen performans istiyorsun ben ekonomi

ewet sro oynuyoDUM bırakım yaw

HADİ YA,BENİM ARKADAŞLAR SRO MANYAĞI DA,GENELLİKLE İŞ ÇIKIŞI ONLARI EVLERİNE SEYRETMEYE GİDERİM..SEN BIRAKABİLMİŞSİN,BRAVO... ONLAR DA BIRAKMAK İSTİYO AMA BIRAKAMIYO..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.