Şimdi Ara

2004 model Fiat Palio hakkında...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
11.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam..Durup dururken,hiç yokken,mercedes,bmw,alfa yada bir audi'ye binmek warken,gittim palio sahibi olmaya kadar verdim(!!) Hehe,ne yazıkki işin aslı böyle değil,her zamanki gibi bütçe/performans ve bütçe/konfor oranını bire olabildiğince yakın tutup ekonomik davranmak..Bu ölçüde bir fiat palio da buldum tabi,2004 model tıpkı topic'te yazdığım gibi fakat aklıma takılan bikaç pincik şey var,bilenler bi yardım ederlerse,hani olur da belki çok isterler hani bi de izmirde oturuyolarsa,o bilen arkadaşlara bi tur attırırım mükemmel palio'mla,hadi benden size bi kıyak

Fiat Palio 1.2 16V AC
    -Hava yastiği (yanlız sürücü)
    -Elektrikli Cam
    -Klima
    -Hidrolik Direksiyon
    -Xenon far
    -Merkezi kilit
    -Elektrikli Ayna
    -ESP
    -Katalysator gibi belli başlı donanıma sahip(radyoyu kasedi yazmıyorum artık..)

Dostlarım teknik veriler böyle iken,daha önce 2004 model xenon farlı palio görmediğim için(cahilliğime verin) merak ediyorum acep sonradan takılma olabilir mi diye,yoksa sahiden yapıldı mı fabrika çıkışı olarak?ilk sorum bu.ikincisi ESP de gerçekten war mı bu arabalarda,tabi fiat da haklı bi yerde 1.2 motor arabayı zaptedecek ESP lazım ama dimi(hatta bi de iniş takımları koyabilirlerdi uçar muçar neme lazım..)Ama şaka bi yana bu 1.2 palioların performansı hakkında çok olumlu şeyler duydum,duyuyorum,inşallah ben de memnun kalırım.Bir diğer sorum,katalysator'ün arabaya zarar verdiğini duydum,çevreyi koruyalım ama arabamıza da bakalım,fazla yakıt sarfiyatına yol açtığı doğru mu bu katalysator'ün bunu merak ediyorum.Ve son olarak araba ile ilgili bikaç önemli bilgi daha,araç 50.000 küsür km'de ve 3 kapılı(tek kapı diye tabir edilen)ve daha şimdi fiat'ın sitesine girdim,binek araç olarak palio'larda 3 kapılı model yok,bilindik 5 kapı var,fakat ticari araç(palio van) olarak 3 kapılı araçlar mevcut,acaba bu arabada da,sahibi olan abimiz van olan bi aracın arkasına sonradan cam açtırıp,koltuk taktırmış mıdır,yoksa 2004 yılında fiat,3 kapılı ticari olmayan paliolar üretiyomuydu?Eğer öyleyse sahibinin dediklerine inanmam açısından etkili olur,hem ruhsatta 'ticari araç' yazdığından dolayı yolcu taşıyamama olayı olacak vs..Araba 11.500 YTL şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_I_L_E_N_C_E -- 12 Şubat 2007; 21:46:19 >

• hocam palio da ne opsiyonel olarak nede standart olarak esp ve xenon yok.Ayrıyetten 3 kapılı da sadece van hocam..Binek 3 kapı palio yok..
  • Ne diyeyim , benzin masrafından Allah sana sabır versin.Ama yinede hoş arabadır.Güle güle kullan
  • binek 3 kapılı palio kesinlikle yok. sahibi bence satmak için cam ve koltuk taktırmış. zaten doğrusu ruhsatta yazıyormuş -- ticari araç diye ..

bu da sahibinin sana söylediklerinin palavra olduğunu açıkça ortaya koyuyor . bence uzak dur... o paraya palio çok piyasada...

edit: paliolarda esp standart ya da opsiyonel olarak yoktur. abs, ebd ( ki bu iki sistem biraradadır ) de her palio da yoktur ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme -- 13 Şubat 2007; 13:51:36 >
  • Anlaşılan tam fırıldak ,üçkağıtçı birine denk gelmişsin.Ben olsam almam o aracı
  • Piyasada öyle galericiler var ki.

kontak çevirdiğinde göstergede eps (elektrik destekli direksiyon ) ışığı yanıp sönüyor ise u bu araçta esp var anlamında kullanıyorlar.

golf 6 havayastıklıdır.

ancak patlama bölgelerini de sayarak 10 yazıyorlar.

xenon dediği zaten çakma en iyi ihtimal 250-300 milyondur ki.

ticari palio van a.anca mavi ampul şapkası takmıştır.

ticari yerine bence binek palio 1.2 16v al.

2500-3500 devir arası kullanırsan ,bakımları da doğru yapılmış ise.

ortalama 7 l yakar.

kullanmadan atıp tutanlara inanma
  • Kim kullanmıyormuş. 1.2 16V palio var , 3000 devirde şehir içinde 7 lt mi?
    Allah aşkına sen palio'dan bahsediyorsun değil mi?Aşağıdaki benim arabam.Ve Palio çok yakıyor tamam mı?

2004 model Fiat Palio hakkında...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oldu canım .

çok yakıyorsa satarsın.

şehir içi demedim ayrıca.ortalama dedim.düzgün oku

benim aracım 7 l yakıyordu.

yalan mı söyliycem

kullanım stili aracın motor durumu ve bakımı da önemlidir.

baskı balata,lambda sensörü

lastik hava

neyse sen genel bir bakıma gir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 13 Şubat 2007; 18:30:30 >
  • Ortalama 7 lt 'yi nasıl hesapladın?
    şehir dışı 5 lt
    Şehir içi 9 lt olarak mı?
    Güldürme beni...
    Şehir dışı 7 lt
    Şehir içi 10 lt
    ortalama 8,5 lt
    Bu da benim hesabım
    Araç 21000 km'de bakımdan yeni çıktı.Sanırım fiat motor karakteristikleri , servis bakımıyla düzeltilemiyor
    Satma olayına gelince alacak adama acıyorum onun için satmıyorum.......
  • Beyler konu üstümde diye kimseyi dizginlediğim anlaşılmasın hiçbir şey hakkında,fakat sadece bu sorduklarım hakkında bilgi almak istedim zaten anlaşılan o ki hyundai getz'ten inen ben(ki karma 6,5 lt yi gördüm en son bu araçta) 1.2 palio'da da fazla bir beklenti içinde olmamalıyım görünen o ki 7 olr 8 olr yani benzinlikten çıkmış cebimin hali yine kafa kafaya olacak..
    Bu arada belirtmediğim diğer bir şey palio'nun sahibi hakkında daha bu ruhsata işletilip işletmeme konusunda konuşmadığım,yani esp ve xenon hakkındaki öngörüşlerinize saygıyla beraber hak veriyorum zaten böyle tırtlıklar hakkında bilenlerden yorum almak için açılan bi topicti bu hepinize de teşekkür ederim,kanımca en iyisi aracı daha önceden tanıdığım bikaç servise sokup ederi hakkında yorum almak,daha sonra ona göre alıp almayacağıma karar vermek.Baktım yine olmadı mercedes filan ayarlarız artık

• quote:

Orjinalden alıntı: bmeshur

Ortalama 7 lt 'yi nasıl hesapladın?
    şehir dışı 5 lt
    Güldürme beni...
    Şehir dışı 7 lt
    Şehir içi 10 lt
    ortalama 8,5 lt
    Bu da benim hesabım
    Araç 21000 km'de bakımdan yeni çıktı.Sanırım fiat motor karakteristikleri , servis bakımıyla düzeltilemiyor

Bana bak doğru konuş.

senin karşında lise arkadaşın yok.

güldürme beniymiş.

hesap yapmadım.ölçtüm.

memnun değilsen satarsın.

boş konuşma.

ben arabamdan gayet memnun kaldım.

zoruna gitmesin.

• Başüstüne , emredersiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_10933436/mpage_1/key_palio%252Cbenzin//tm.htm#10933436

http://forum.donanimhaber.com/m_7199894/mpage_1/key_palio%252Cbenzin//tm.htm#7199894

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-Assault -- 15 Şubat 2007; 2:33:19 >

• Şartlar,sürücü,bakım durumu hepsi önemli

ama sen bunu anlayamıyorsun.

neyi ispatlamaya çalışıyorsun ki.sen ne desende benim araç ortalama 7 l yakıyordu.

palio dizeli geç,benzinlisi de gayet normal tüketime sahip.

yeni nesil fire motorlardan bahsediyorum.

http://arabam.milliyet.com.tr/testDetay.aspx?id=80
  • quote:

şehir dışı 5 lt
    Güldürme beni...
    Şehir dışı 7 lt
    Şehir içi 10 lt
    ortalama 8,5 lt
    Bu da benim hesabım

AKINCIL SONUNA KADAR HAKLIDIR BU ARAÇ ŞEHİR DIŞI 90 KM SABİT HIZDA 160.000 LİRA YAKMAKTADIR BUNUDA LİTRE BAZINA VURURSAN 5.9 6 LİTREYE TEKABÜL EDER. ARTI ŞEHİR İÇİ BENİM GÖRÜŞÜM 200-210 BİN CİVARI ODA ANKARA TRAFİĞİNDE YA SENİN ARACININ BAKIMLARI EKSİK YADA KULLANMAYI BİLMİYOSUN BAŞKA İZAHI YOK BUNUN.

• Arkadaşlar,bende de 1999 1.4 EL palio var.Yaklaşık 1,5 ay önce aldım.Bütün bakımlarını 208 YTL karşiliğinda alır almaz yaptırdım.Zaten araç tamamen orj.
    Şimdi bu araçla bakımlı haliyle 240 - 260Ykr.Şehiriçi nin altına hiç düşemedim.Memurların önceliği ekonomi olduğu için gayet bilinçli kullanıyorum.

Baktım olmuyo 350YTL lik Bir maliyetle LPG taktırdım .
    Huzur buldum.
    Şimdi Şehiriçi 150Ykr.civarında yakıyorum.Bizde LPG=1.47Ytl / Litre. Hiç sorun yaşamadim.
    İyiki varsın LPG.
  • Bu konuda Bmeshur arkadaşın görüşlerine katılıyorum.
    Palio nun diğer 1.2 ve 1.6 olanları hakkında fikrim yok ama kanaatimce yakıt sarfiyatlarının az olmadığını düşünüyorum.
    Tek bildiğim Dizellerinin bu konuda çok çok çoook ekonomik olduğudur...
  • düzgün kullanırsan kesinlikle az yakıyor örneğin starex iherkes çok yakıyor diyo bi nalbur arabayı yakıyor diye servise götürmüş servis 3 saat araba ile gezmişl 165 lir ayakmış kmde adam gene 350 liradan aağı düşmüyo diyor.düzgün kullanıncva azyakıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: doblom_oguz

düzgün kullanırsan kesinlikle az yakıyor örneğin starex iherkes çok yakıyor diyo bi nalbur arabayı yakıyor diye servise götürmüş servis 3 saat araba ile gezmişl 165 lir ayakmış kmde adam gene 350 liradan aağı düşmüyo diyor.düzgün kullanıncva azyakıyor

Valla arkadaşım,bir araç ne kadar düzgün kullanılırsa öyle kullandım ,beni tatmin etmedi.
    Tek çözümü LPG de buldum.
    Artık eskisi kadar da kullanırken azami dikkat göstermiyorum(az yakması konusunda).
    Psikolojik olarak bile rahatladım.En ekonomiği LPG
  • 93 doğan şehir içi 10 litre gaz yakıyordu satıp 97 doğan aldım 9 litre yakıyor aynı kullanımda.palionu 7 yakması bence mantıklı.benimkinden 7 yaş genç teknoloji farkı var ağırlık farkıda var.tofaşta geliştiriyor teknolojisini.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

quote:

şehir dışı 5 lt
    Güldürme beni...
    Şehir dışı 7 lt
    Şehir içi 10 lt
    ortalama 8,5 lt
    Bu da benim hesabım

AKINCIL SONUNA KADAR HAKLIDIR BU ARAÇ ŞEHİR DIŞI 90 KM SABİT HIZDA 160.000 LİRA YAKMAKTADIR BUNUDA LİTRE BAZINA VURURSAN 5.9 6 LİTREYE TEKABÜL EDER. ARTI ŞEHİR İÇİ BENİM GÖRÜŞÜM 200-210 BİN CİVARI ODA ANKARA TRAFİĞİNDE YA SENİN ARACININ BAKIMLARI EKSİK YADA KULLANMAYI BİLMİYOSUN BAŞKA İZAHI YOK BUNUN.

Eyvallah kardeşim.

eski 1.4 8v palio yakıyor ona lafım yok.tek nokta enjeksiyon zamanla bırakıyor kendini.

ama 1.2 fire lar senin de bildiğin gibi tecrübeli bir sürücü ile fazla yakmıyor.

gerçi bu bütün 1.2 ler için geçerli.

daha evvel de dediğim gibi 1.2 ile ekonomi 1.6 dan zordur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.