Şimdi Ara

Yardım micra 2006 model

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar micra 2006 model otomatik araç alacağım. yanlız bazı sorularım oalcak. üstatlar cevap verebilrise sevinirim.

1- 2006 otomatik micra yakıt sarfiyatı nasıldır
    2- LPG takılabilir mi ? takılırsa performansı nasıl olur
    3- otomatik vitesi mekanik olarak nasıldır ? arıza çıkartır mı ?

Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron34 -- 10 Haziran 2014; 21:52:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taygunseran

arkadaşlar micra 2006 model otomatik araç alacağım. yanlız bazı sorularım oalcak. üstatlar cevap verebilrise sevinirim.

Öncelikle sorunuzun cevapları NİSSAN MICRA CLUB başlığı içinde mevcut ancak sayfa sayısı çoğaldığından okuması zaman alır, sorunuzu orada sorarsanız daha fazla bilgi alırsınız, ben bildiğim kadarıyla burada cevaplayayım.

1- Micra otomatik benzin sarfiyatı 1.2 80hp motor için şehir içi ortalama 6-7 lt/100km aralığındadır genelde, şehir dışı ya da kullanım güzergahınızda şehir içi fazla dur kalk olmayan çevre yolu tarzı sabit hızla gidebileceğiniz yollar varsa 5 - 5,5 lt/100km 'ye kadar düşer. Bu tamamen sizin kullanım tarzınız ve aracınızın bakımlı olup olmamasıyla ilgili, forumda şimdiye kadar okuduğum kadarı ile bahsettiğiniz K12 tip Micra kullanan arkadaşlar şehir içinde 7 lt civarlarında olan da var, sakin kullanıp 5 civarına çeken de var. Ben İzmir'de ortalama 5,8 civarında kullanıyorum. Kullananlar genelde yakıtından memnun.

2- Bahsettiğiniz K12 Micralara LPG 'yi kesinlikle önermiyorlar, kullanana var mı evet var ancak belli bir süre sonra Micra'nın motor subaplarında kullanılan malzemenin LPG yanma ortamına uygun olmamasından dolayı motor yaptıranlar oldu, yani önerilmiyor.

3- Micra otomatik vites anlamında en sorunsuz küçük sınıf araç diye anılıyor, 2010 'dan sonra çıkan yeni kasalarda CVT şanzımana geçilmesine neden olarak da Micra K12 lerde kullanılan tam otomatik şanzımanın gelişiminin tamamlandığı, kendini kanıtladığından falan bahsediyorlar, CVT şanzımana geçilmesinin artık yakıt konusunu daha da aşağı çekme amaçlı olduğu konuşuluyor. Kısaca şanzıman konusunda sorunsuz, hiç düşünmeyin temiz bir Micra bulduysanız.

Bulduğunuz araçları NİSSAN MICRA CLUB başlığı altında sorunuz ,arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Klimt

quote:

Orijinalden alıntı: taygunseran

arkadaşlar micra 2006 model otomatik araç alacağım. yanlız bazı sorularım oalcak. üstatlar cevap verebilrise sevinirim.

Öncelikle sorunuzun cevapları NİSSAN MICRA CLUB başlığı içinde mevcut ancak sayfa sayısı çoğaldığından okuması zaman alır, sorunuzu orada sorarsanız daha fazla bilgi alırsınız, ben bildiğim kadarıyla burada cevaplayayım.

1- Micra otomatik benzin sarfiyatı 1.2 80hp motor için şehir içi ortalama 6-7 lt/100km aralığındadır genelde, şehir dışı ya da kullanım güzergahınızda şehir içi fazla dur kalk olmayan çevre yolu tarzı sabit hızla gidebileceğiniz yollar varsa 5 - 5,5 lt/100km 'ye kadar düşer. Bu tamamen sizin kullanım tarzınız ve aracınızın bakımlı olup olmamasıyla ilgili, forumda şimdiye kadar okuduğum kadarı ile bahsettiğiniz K12 tip Micra kullanan arkadaşlar şehir içinde 7 lt civarlarında olan da var, sakin kullanıp 5 civarına çeken de var. Ben İzmir'de ortalama 5,8 civarında kullanıyorum. Kullananlar genelde yakıtından memnun.

2- Bahsettiğiniz K12 Micralara LPG 'yi kesinlikle önermiyorlar, kullanana var mı evet var ancak belli bir süre sonra Micra'nın motor subaplarında kullanılan malzemenin LPG yanma ortamına uygun olmamasından dolayı motor yaptıranlar oldu, yani önerilmiyor.

3- Micra otomatik vites anlamında en sorunsuz küçük sınıf araç diye anılıyor, 2010 'dan sonra çıkan yeni kasalarda CVT şanzımana geçilmesine neden olarak da Micra K12 lerde kullanılan tam otomatik şanzımanın gelişiminin tamamlandığı, kendini kanıtladığından falan bahsediyorlar, CVT şanzımana geçilmesinin artık yakıt konusunu daha da aşağı çekme amaçlı olduğu konuşuluyor. Kısaca şanzıman konusunda sorunsuz, hiç düşünmeyin temiz bir Micra bulduysanız.

Bulduğunuz araçları NİSSAN MICRA CLUB başlığı altında sorunuz ,arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

cevap için teşekkürler.

• mikra dan memnun musunuz ? bizde almayı düşünüyoruz deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen
  • mevzu M kullanıcısına yanıt
    ben almadım micra yı homda jazz a bakıyorum şu anda. jazz her yönden daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevzu

mikra dan memnun musunuz ? bizde almayı düşünüyoruz deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen

Biz çok memnunuz, gerçi eşim için aldık zaten piyasada bayan arabası diye yer etmiş hatta ben otomatik araç ararken ısrarla Honda Jazz bakıyordum, Micra'nın tipini sevmiyordum, 2010 model (eski kasa - makyajlı) buldum İzmir'de tertemizdi araba biraz inceleyip kullanınca çok hoşuma gitti, kullanımı acayip zevkli şimdi eşimden fırsat kalsa da ben kullansam diye düşünüyorum sürekli. Benzinli aldım özellikle LPG istemedim, şu anda İzmir içi 5,7 lt yakıyor o da güncel 95oktan benzin fiyatıyla (5,10 TL Shell İzmir) km'de 29 kuruşa tekabül ediyor. Bence yeterli, motor 1.2 80 hp ve İzmir'i bilenler bilir Evka, Egekent, Körfez Evleri gibi dik yokuş, yamaç 4 kişi gayet rahat tırmanıyor. 45.000 bakımı 400TL civarına geldi.

Honda Jazz hiç kullanmadım, kullananlar yorum yapabilir, Micra'dan aşağı kalır bir yanının olduğunu sanmam belki daha olumlu yorum alabilir, fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klimt -- 25 Haziran 2014; 10:26:53 >

• Teşekkür ederim.
    2006-2007 mikra bakıyorum. 2006 model 130-140.000 km tam otomatik (full paket) mikra ya 22.000 TL verilir mi sizce satarken zarar eder miyim? ne de dersiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 2012 Yardım.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevzu

Teşekkür ederim.
    2006-2007 mikra bakıyorum. 2006 model 130-140.000 km tam otomatik (full paket) mikra ya 22.000 TL verilir mi sizce satarken zarar eder miyim? ne de dersiniz?

Kusura bakmayın yazdığınızı yeni gördüm cevap biraz geç olacak ama 22.000 TL normal bir fiyat, hatta şimdi piyasasına baktım 2006 Tekna donanım A/T Micralar 24.000 - 26.000 aralığında. Gerçi fiyatlar biraz artmış, ben Şubat'ta aldım 2010 ama Passion, sis farı yok, klima manuel, 30.000 vermiştim aslında 29.000'e de alabilirdim ancak acildi ve araç bulamamıştım, temiz buldum aldım. Araçtan çok memnunuz ve şimdiye kadar okuduğum tüm yorumlar sağlam ve sorunsuz olduğu yönünde. Eğer hala araç almadıysanız benden size tavsiye kilometresi biraz daha düşük ve hiç LPG takılmamış bir Micra arayın, tabi Jazzları da araştırın derim, piyasası daha hareketli sanki. Ancak büyük bir şehirdeyseniz otomatik Micra'yı kısa sürede elden çıkarırsınız diye düşünüyorum, İzmir, İstanbul gibi şehirlerde bayan kullanıcı sayısı çok ve günden güne de artıyor, bu küçük şehir içi araçları da değer kazanıyor, zaten Micra'nın K12 kasasına efsane diyorlar, kendini kanıtlamış sorunsuz bir şanzıman, vs. vs.

• Klimt kullanıcısına yanıt
    Sn.klim. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. bir tanıdıkta 2004 model var 138.000 km. 20.000 TL gibi bir talebi var. peki çokmu eski almış oluruz bunu alsak. satarken sorun yaşar mıyız sizce?
  • Bakımlı bir araçsa sorun yaşamazsınız, satarken de dediğim gibi yaşadığınız yere de biraz bağlı, ama piyasası ölü bir araç değil, temizse kısa sürede satılır diye düşünüyorum, sadece kilometre zaten 100.000 üstünde, siz de uzun süre binerseniz 200.000 lere gelirse alıcıları biraz düşündürebilir, aracı almadan önce güzel bir baktırın A dan Z ye. Sonuçta Nissan, bakımlı ise ömürlük. Yine de son sözüm bulabiliyorsanız 100.000 km altındaki araçlara bakmanızı tavsiye ederim.
  • Mesela;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-micra-1.2-passion-72000-km-de-otomatik-vites-degisen-yok-170187383/detay
    23.000 TL 'ye anlaşılabilir, ancak İstanbul'da satılan araçlardan hep korkmuşumdur, dikkatli olunmalı. Bu arada araç bakarken 5664'ten plaka sorgulatmayı unutmayın.
  • Klimt kullanıcısına yanıt
    zahmet oldu size. teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.