Şimdi Ara

2005 model Fiesta alınırmı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
12.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005 model 37000 km de Fiesta TDCİ+ABS (22.000YTL + 1000YTL masraf= 23000YTL) almak üzereyim (sadece kaporasını verdim). Gördüğüm kadarıyla içten çok temiz bir araba. Dışındada bikaç yerde taş sıçramdan dolayı nokta zedecikler vede arka kapı ile tampon arasında hafif göçük var (dikkatli bakılınca anlaşılıyor).
    1*-Forumda bazı arkadaslar kronik ASM şanzımanından bahsetmişler. Bu araba Manuel vites bunda ASM şanzıman varmıdır yoksa sadece bu şanzıman tipi otomatik viteslerdemi bulunur?

2*-Fiyat olarak nasıl? yoksa aynı paraya sıfır dizel Getz veya 1,0 Yaris mi alsam ?

acil cevaplar için simdiden tesekkürler. Vereceğiniz cevaplara göre Perşembe günü arabayı alabilirim

• Bak sana güzel bir tavsiye:

Fiesta alınır tabii ki niye alınmasın ama şöyle al.

Koç grubu çalışanı birisini bul (yapı kredi, arçelik vs gibi yerlerde çalışan birisi), firmayla esaslı bir pazarlık yap sonra bu pazarlık fiyatı üzerinden bir de koç grubu çalışanı alacak arabayı diye indirim yaptır. 26 milyara 2007 model dizel sıfır fiesta al. Cebindeki 23 milyarı peşin ver geri kalanı da kredi çekersin. Eğer koç grubu çalışanı bulamazsan o zaman müsiad çalışanı bulmaya çalış.

Bulamıyorsan da şöyle söyleyeyim:

Alacağın arabada asm şanzıman yok. Normal düz şanzıman var. Asm sadece otomatik vitesli olanlarda var. O nedenle fiesta'larda sık sık sorun yapan asm sorununu yaşamazsın.

Fiyat tam olması gerektiği gibi görünüyor. Yani ucuz değil, ama pahalı da değil. İsteyen tam piyasa bedelini istemiş gibi. Yapabilirsen biraz daha indirim almaya bak.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: wireless

Bak sana güzel bir tavsiye:

Fiesta alınır tabii ki niye alınmasın ama şöyle al.

Koç grubu çalışanı birisini bul (yapı kredi, arçelik vs gibi yerlerde çalışan birisi), firmayla esaslı bir pazarlık yap sonra bu pazarlık fiyatı üzerinden bir de koç grubu çalışanı alacak arabayı diye indirim yaptır. 26 milyara 2007 model dizel sıfır fiesta al. Cebindeki 23 milyarı peşin ver geri kalanı da kredi çekersin. Eğer koç grubu çalışanı bulamazsan o zaman müsiad çalışanı bulmaya çalış.

Bulamıyorsan da şöyle söyleyeyim:

Alacağın arabada asm şanzıman yok. Normal düz şanzıman var. Asm sadece otomatik vitesli olanlarda var. O nedenle fiesta'larda sık sık sorun yapan asm sorununu yaşamazsın.

Fiyat tam olması gerektiği gibi görünüyor. Yani ucuz değil, ama pahalı da değil. İsteyen tam piyasa bedelini istemiş gibi. Yapabilirsen biraz daha indirim almaya bak.

Kolay gelsin.
    şimdi fiesta kullanıcı olarak + lar ve - ler
    + lar
    harika frenleri var
    dönüş manevraları harika her yere girip cıkıyor
    disel motor olarak bazı mazot contaları haric çok iyi
    çekişi iyi
    kaloriferi cok kısa zamanda ısınıryor
    -ler
    asm şanzıman düşünme bile
    araba iç aksamdaki plastik malzeme yuzundne gunes altında bırakmaya gelmiyor
    2005 lerdeki eskı 3 parca teyıp canını cok sıkacak deiştirmen için arabanın orjınalını bozacaksın
    geri vitesi bi başka kotu sankı 2 vitesle kalkarmıssın gıbı geri vites oranı var
    kaloriferi cok kısa zamanda ısındıgı gıbı cok kısazamandada soğuyor
    sadece mazot filitresi 65 ytl
    2005 lerde asımetrık gerı vıtes ve sislambası var
    tamponların alt kısmısı boyasız, boyatma maliyeti 250 ila 300 milyon
    vites kolu tuvalet pompası sapı, körüğü ise bildiğin tuvalet pompası
    bagaj kucuk gelyor anfi ve hoparlor falan olunca
    cakmagında ve kultablasında aydınlatma yok
    torpidosunda aydınlatma yok

ama bana sorarsan o paraya bu özellklerde KİA cerato alabılıyorsan ondan al derim acık ve netlikle ben okadarda cok memnun diilim 2006 fiestadan

• quote:

Orijinalden alıntı: msserin

+ lar
    harika frenleri var
    çekişi iyi
    -ler
    2005 lerdeki eskı 3 parca teyıp canını cok sıkacak deiştirmen için arabanın orjınalını bozacaksın
    geri vitesi bi başka kotu sankı 2 vitesle kalkarmıssın gıbı geri vites oranı var

ama bana sorarsan o paraya bu özellklerde KİA cerato alabılıyorsan ondan al derim acık ve netlikle ben okadarda cok memnun diilim 2006 fiestadan

Alıntıları Göster
    o kampanyaları bitmiş zaten.bahara doğru olacak kampanyaları bekle 0 için.ille dizel diyosan 0 clio hb dizel 26 ya veriyormuş reno.

• quote:

Orijinalden alıntı: etit

o kampanyaları bitmiş zaten.bahara doğru olacak kampanyaları bekle 0 için.ille dizel diyosan 0 clio hb dizel 26 ya veriyormuş reno.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu çok güzel açıklayıcı yazılarınız için çok teşekkürler ozaman 100 lira kaporayı yakacağız okadarda önemli değil ama söz verilmiş den caymak olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Monk

arkadaşlar bu çok güzel açıklayıcı yazılarınız için çok teşekkürler ozaman 100 lira kaporayı yakacağız okadarda önemli değil ama söz verilmiş den caymak olacak

Alıntıları Göster
    Arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun ben fıesta 2005 benzinli 25.000 km.de 17.000 ytl.ye aldım.Fordda çalışan bir arkadaşım kesinlikle asm şanzuman almamam konusunda beni uyardı manuel vites aldım bu nedenle 3 hafta oldu alalı ben memnununum araç benzinli olmasına karşın yakıt tüketimi makul dizelini alırsan dahada rahat binersin...İş yerinden bir arkadaşımda 2006 model fıesta dizelini bayram öncesi çetaş otodan 21.500 ytl.ye aldı.Onunla kıyaslayınca senin verdiğin fiyat biraz yüksek geldi gözüme ama dediğim gibi arabanın temizliğinden vs. değişebilir.Ayrıca bayramda bir depo mazotla yaklaşık 1.000 km.yapmış,bence 1.0 motor yarise veya getze o parayı bağlama fıesta iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SERKAN DENİZ

Arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun ben fıesta 2005 benzinli 25.000 km.de 17.000 ytl.ye aldım.Fordda çalışan bir arkadaşım kesinlikle asm şanzuman almamam konusunda beni uyardı manuel vites aldım bu nedenle 3 hafta oldu alalı ben memnununum araç benzinli olmasına karşın yakıt tüketimi makul dizelini alırsan dahada rahat binersin...İş yerinden bir arkadaşımda 2006 model fıesta dizelini bayram öncesi çetaş otodan 21.500 ytl.ye aldı.Onunla kıyaslayınca senin verdiğin fiyat biraz yüksek geldi gözüme ama dediğim gibi arabanın temizliğinden vs. değişebilir.Ayrıca bayramda bir depo mazotla yaklaşık 1.000 km.yapmış,bence 1.0 motor yarise veya getze o parayı bağlama fıesta iyidir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sağolunuz verdiğiniz yararlı tavsiyeler üzerine arabayı o fiyata almaktan vazgeçtim. Belki o fiyata 2006 yada bahara doğru bir başka Ford kampanyasından dediğiniz gibi 2007 model sıfırını alırım. Aslında Fiestayı çok sevmiştim. 2006 veya 2007 modelleri özellikle grisi olursa çok yakışıklı duruyor.
    2006 ile 2007 model Fiestalarda ne farklar var?
    Almaktan son anda vazgeçtiğim 2005 modelde sis lambası yoktu ama deri direksiyon vardı, bu özelliği de iyidi+Kol dayama yeri vardı sanırım onuda extra yaptırmış olsa gerek.
    tekrar sağolunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laguna 1 alınırmı??
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadaşlar sağolunuz verdiğiniz yararlı tavsiyeler üzerine arabayı o fiyata almaktan vazgeçtim. Belki o fiyata 2006 yada bahara doğru bir başka Ford kampanyasından dediğiniz gibi 2007 model sıfırını alırım. Aslında Fiestayı çok sevmiştim. 2006 veya 2007 modelleri özellikle grisi olursa çok yakışıklı duruyor.
    2006 ile 2007 model Fiestalarda ne farklar var?
    Almaktan son anda vazgeçtiğim 2005 modelde sis lambası yoktu ama deri direksiyon vardı, bu özelliği de iyidi+Kol dayama yeri vardı sanırım onuda extra yaptırmış olsa gerek.
    tekrar sağolunuz.

Alıntıları Göster
    fiyat çok fazla hocam...

• 37000 DE OLMASI İYİ...BENCE FİYAT DA UYGUN AL VE 5 SENE SORUNSUZ BİN KEYFİNE BAK...
  • quote:

Orijinalden alıntı: msserin

+ lar
    harika frenleri var
    çekişi iyi
    -ler

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: msserin

+ lar
    harika frenleri var
    çekişi iyi
    -ler

Bir de gece arka koltukta birşey okumak isteyen olursa arka aydınlatma yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: oldumlord

quote:

+ lar
    harika frenleri var
    çekişi iyi
    -ler

Bir de gece arka koltukta birşey okumak isteyen olursa arka aydınlatma yok..

Alıntıları Göster
    e hocam cumartesi oldu neye karar verdin acaba??
    aldın mı arabayı?

• quote:

Orijinalden alıntı: cmk

e hocam cumartesi oldu neye karar verdin acaba??
    aldın mı arabayı?

Alıntıları Göster
    yok almadım. Bugün ani bir gelişme oldu. 2007 model Grande Punto multijet active modelini 26 ya bıraktılar. Bu aracı hiç tanımıyorum. Yakıtı nasıl acaba? Bilgisi olan varsa sevinirim
  • quote:

yok almadım. Bugün ani bir gelişme oldu. 2007 model Grande Punto multijet active modelini 26 ya bıraktılar. Bu aracı hiç tanımıyorum. Yakıtı nasıl acaba? Bilgisi olan varsa sevinirim

Alıntıları Göster
    ilginç ya, benim arabayı almadan önceki sıramla gidiyorsun.

Amcaoğlu Bursa'daki Tofaş fabrikasında çalışıyor. Punto'yu ben ona sormuştum ve benim için şirket içinden araştırmıştı. Bana söylediği şu:

Grande Punto, Fiat'ın italya'daki fabrikasından çıkıyor ve bu fabrika Fiat'ın en iyi fabrikası. Araba tam bir avrupa arabası. İçinde her şey var. Fakat arabanın ufak bir ülke uyumsuzluğu problemi var. Araba, avrupa yolları için yapılmış. O nedenle Türkiye yollarında motor çok fazla vurma yapıyor ve ömrü kısa oluyor. Sabdrederim dersen demişti amcaoğlu yakında (6 ay sonra) Linea diye bir model çıkacak onu biz kendi ellerimizle yaptık ve mükemmel bir araba oldu.

Sırf bunu dediği için almamıştım ben Punto'yu ve linea'yı bekleyecek sabrım yoktu yoksa cidden donanım olarak harikaydı. Ha bir de sana başka bir bilgi. Alacaksan Active olanı o kadar iyi değil. Adını unuttum bir üst versiyonuna bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wireless -- 6 Ocak 2007; 1:32:35 >

• quote:

ilginç ya, benim arabayı almadan önceki sıramla gidiyorsun.

Amcaoğlu Bursa'daki Tofaş fabrikasında çalışıyor. Punto'yu ben ona sormuştum ve benim için şirket içinden araştırmıştı. Bana söylediği şu:

Grande Punto, Fiat'ın italya'daki fabrikasından çıkıyor ve bu fabrika Fiat'ın en iyi fabrikası. Araba tam bir avrupa arabası. İçinde her şey var. Fakat arabanın ufak bir ülke uyumsuzluğu problemi var. Araba, avrupa yolları için yapılmış. O nedenle Türkiye yollarında motor çok fazla vurma yapıyor ve ömrü kısa oluyor. Sabdrederim dersen demişti amcaoğlu yakında (6 ay sonra) Linea diye bir model çıkacak onu biz kendi ellerimizle yaptık ve mükemmel bir araba oldu.

Sırf bunu dediği için almamıştım ben Punto'yu ve linea'yı bekleyecek sabrım yoktu yoksa cidden donanım olarak harikaydı. Ha bir de sana başka bir bilgi. Alacaksan Active olanı o kadar iyi değil. Adını unuttum bir üst versiyonuna bak.

Alıntıları Göster
    puntoyu tavsiye ederim... arkadaşımda var ve 1 litre mazotla 25 km yapıyormuş...çok da şık ve sağlam araba...

• quote:

Alıntıları Göster
    Mr.Monk

Internet aracılığı ile araba ararken Ankara'da Konya Yolu üzerinde terminale giderken ik tane büyük ikinci el satış yeri olduğunu fark ettim. bu galeriler 2006 - 2007 model az kilometrede ford ve renault araçları normal fiyatından 5-6 milyar ucuza veriyor. Bu firmalardan bulunduğun şehirde de olabilir, bunları da bir değerlendir istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: A-nf-A

Mr.Monk

Internet aracılığı ile araba ararken Ankara'da Konya Yolu üzerinde terminale giderken ik tane büyük ikinci el satış yeri olduğunu fark ettim. bu galeriler 2006 - 2007 model az kilometrede ford ve renault araçları normal fiyatından 5-6 milyar ucuza veriyor. Bu firmalardan bulunduğun şehirde de olabilir, bunları da bir değerlendir istersen

Alıntıları Göster
    dostum daha yeni sordum 2006 model multijet 1.3 motor punto
    orjinal mp3 çalarlı, 16" orjinal çelik jantlı
    metalik siyah 30000 km de.. donanımı en yüksek olan model yani adını bilmiyorum..
    çok temiz bi araba 22.000 ytl.. o yuzden biraz pahalı senin baktıgın araba..

• quote:

Orijinalden alıntı: cmk

dostum daha yeni sordum 2006 model multijet 1.3 motor punto
    orjinal mp3 çalarlı, 16" orjinal çelik jantlı
    metalik siyah 30000 km de.. donanımı en yüksek olan model yani adını bilmiyorum..
    çok temiz bi araba 22.000 ytl.. o yuzden biraz pahalı senin baktıgın araba..

Alıntıları Göster
    verdiğiniz cevaplar doğrultusunda zaten herikisinidi almadım. Baktığım Ford Fiesta pahalıymış haklısınız. Grande Puntoya gelincede ses izolasyonun iyi olmadığını ve iç plastik kalitesinin çok düşük olduğunu ve kapıların kapanmasının aynı diger bidiğimiz Fiat grubu otomobiller gibi çarparak olduğunu görünce vazgectim. Bulunduğum yer taşra sayılır(Çanakkale) onun için öyle büyük 2.el satış yerleri yok. Ankara gerçi uzak ama neden olmasın öyle yerlerdende bakılabilir. Birde kafamda bir soru işareti daha kaldı.
    Ford Fiesta arka koltuklar parçalı halde(sanırım 1/3- 2/3) yatıyormu yoksa komplemi(1/1) yatıyor?
    şimdilik bukadar

• quote:

verdiğiniz cevaplar doğrultusunda zaten herikisinidi almadım. Baktığım Ford Fiesta pahalıymış haklısınız. Grande Puntoya gelincede ses izolasyonun iyi olmadığını ve iç plastik kalitesinin çok düşük olduğunu ve kapıların kapanmasının aynı diger bidiğimiz Fiat grubu otomobiller gibi çarparak olduğunu görünce vazgectim. Bulunduğum yer taşra sayılır(Çanakkale) onun için öyle büyük 2.el satış yerleri yok. Ankara gerçi uzak ama neden olmasın öyle yerlerdende bakılabilir. Birde kafamda bir soru işareti daha kaldı.
    Ford Fiesta arka koltuklar parçalı halde(sanırım 1/3- 2/3) yatıyormu yoksa komplemi(1/1) yatıyor?
    şimdilik bukadar

Alıntıları Göster

+ lar
    harika frenleri var
    çekişi iyi
    -ler

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    teypte sorun nedir?

• quote:

şimdilik bukadar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Monk

şimdilik bukadar

Fiesta'nın arka koltuklarınin hem tek kısmı hem ikili kısmı yatabiliyor. İstersen hepsini birden de yatırabilirsin. En azından 2006 ve 2007'lerde böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wireless -- 9 Ocak 2007; 1:31:55 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Monk

şimdilik bukadar

Fiesta'nın arka koltuklarınin hem tek kısmı hem ikili kısmı yatabiliyor. İstersen hepsini birden de yatırabilirsin. En azından 2006 ve 2007'lerde böyle.

Alıntıları Göster
    Öncelikle merhaba, bende kendi fiestamla iligili yorumları mı yazim yararlı olurum umarım.
    2005 kasım başı bayiden dizel fiesta aldım.
    İlk önce aracın çelik cantları bence arabaya biraz büyük, 195 50 15 orjinal lastik var üzerinde. Bence yanaklar çok ince biraz daha kalın olsa orjinalinden daha konforlu bir sürüş sağlar. Bu kışa girerken 185 55 15 kar lastiği taktırdım ki bu bile bence baya farkettirdi.
    Ben buraya problemlerimi yazim nasıl olsa arabayı övmeyi sana satmaya çalışan yapar.
    Öncelikle arka tarafından çok fazla gıcırtı geldi. Sanki bir kamyonla geçer gibi tümsek ve eğimli zeminde ses çıkartıyor, kasa taşıyormuşum gibi arkamda :) bunun için üç kere servise götürdüm her seferinde bunu onardılar, ama zamanla yine oluyor.
    Daha sonra 45 binde enjektörler mazot kaçırdı, kaçak mazotta motora aktığı içim sıcaklıktan dolayı buhar yaptı ama bunu da garantiden enjektör değişimiyle onardılar.
    Daha sonra 50 bine yaklaşırken klimaya giden çatal boru çatladı bunuda garantiden değiştirdim,
    bundan sonra da sürücü koltuğunu garantiden değiştireceğim zamanım olduğu zaman. Konuştum onuda servisle kabul ediyorlar. Hem çok fazla gıcırtı yapıyor hemde iki bacağımın arasında kalan bölgedeki sünger de deformasyon oldu. Tamam bene 100 kiloyum ama bunun olmaması gerekir. kesinlikle 3 yıl garanti öneririm ben daha sonra servisten satın almıştım 300 ytl'ye iyki almışım dedim zaman geçince :))
    Ama memnun musun derseniz memnunum sonuçta bu arabada kul yapısı, ve şans işi bir vida eksik sıkılmış olsa sorun olur. Şans baya önem kazanıyor. Kemikli araba, manevrası yolda duruşu gayet iyi son sürat biraz düüşük kaldı bende belki kullanımdan farkeder ama 170 km diyebilirim son süratine ama rampada asla tabi. bundan önce 99 focusum vardı çok rahat 200 görürdü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.