Şimdi Ara

Opel Corsa 2007+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler sizden fikir almak istiyorum bu aracı kullanan elbetki vardır aranızda 2007 model ve üstü yani en son kasa tiplerinde corsa almayı planlıyorum bu yaza kadar araştırma yapacagım şu an altımda da zaten 98 model corsa var. Sizden söylemenizi istedigim en önemli şey bu 2007 ve sonrası modellerin 1.2 leri bayılıyormu motor yönünden sıkıntı çıkartır mı ve bu 1.2 1.4 vs. motorlarının twinport enjoy ne bileyim cdti enyoj vs. var bunlar arasındaki farklar ve fiyat aralıklarını söylerseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim cevap veren herkeze.

Ek olarak ortalama fiyat 26 bin civarı bir bütçem var bu fiyat aralığına önerebileceginiz araçlar nelerdir ben genel olarak baktım punto,corsa arasında çok kaldım özellikle chevrolet lacetti'leri de beğendim hatchback olan modellerini fakat chevrolet satışını türkiyeye durdurduğu için bu araca karşı pek sıcak bakmıyorum önerilerinizi de bekliyorum.

• otopark testi varhttps://www.youtube.com/watch?v=DfGLqKYjH1w

enjoy gayet dolu donanımlıdır,en dolusunu bulmak çok zor zaten çoğu yüksek kmlerde.1.2 motor ortalamalarda performans sunar.1.3 dizel piyasada en çok tutan motor seçeneği.ama 26 bine temizini bulmak zor.
  • araç hafif 1.2 yeterli performans veriyor, uçup kaçmaz tabiki ama normal bir kullanım için gayet iyi, aradığın rakama dizel zor biraz, bence dizeli zorlamayıp küçük benzinli motora daha dolu daha az yorulmuş bir corsa alman iyi olur, lacetti ye göre çok daha tok bir his veriyor bu arada corsa
  • ecotech motor hangilerinde yok?
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    aynen bende öyle düşünüyorum 1.4 motorlar hiç kuşku uyandırmıyor da 1.2 olunca açıkcası bilemiyorum uçup kaçması lazım değil zaten fiyata göre ama yokuşta bayılma sollamalarda seri kalkabilecek bir araç mı kullanıyorsanız yorumlarsanız sevinirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emretas205

aynen bende öyle düşünüyorum 1.4 motorlar hiç kuşku uyandırmıyor da 1.2 olunca açıkcası bilemiyorum uçup kaçması lazım değil zaten fiyata göre ama yokuşta bayılma sollamalarda seri kalkabilecek bir araç mı kullanıyorsanız yorumlarsanız sevinirim ?

corsa sahibi değilim de dönem dönem kullandım, yokuşta bayılma veya seri kalkmada problem olmaz, sollamalarda yüksek hızda tabiki güçlü arabaya karşı yetmez bu fiziksel bir gerçek, atmosferik benzinliye turbo dizel muamelesi yapmayıp yeri gelince yüksek devire çıkınca sıkıntı yaratmaz
    güçlü arabalara karşı değil kastettiğim mesela hafif yokuştasınız ve düşük hızla gidiyorsunuz önünüzde 50 ile giden bir araç var ve kısa sürede hızınızı 90 a çıkartmanız gerekiyor malesef benim altımdaki 1.4 corsa fakat yaşı itibariyle sanırım %85 motor verimi gözükse bile expertiz de seri kalkış gösteremiyor yokuşta bu araç 1.2 ve daha ağır bir araç motorunun yaşından dolayı bilemiyorum ne kadar seri kalkış gösterir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010-2014 Opel Corsa Otomatik
    7 yıl önce açıldı
    Opel corsa
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

güçlü arabalara karşı değil kastettiğim mesela hafif yokuştasınız ve düşük hızla gidiyorsunuz önünüzde 50 ile giden bir araç var ve kısa sürede hızınızı 90 a çıkartmanız gerekiyor malesef benim altımdaki 1.4 corsa fakat yaşı itibariyle sanırım %85 motor verimi gözükse bile expertiz de seri kalkış gösteremiyor yokuşta bu araç 1.2 ve daha ağır bir araç motorunun yaşından dolayı bilemiyorum ne kadar seri kalkış gösterir

düşük hacim araçlar 110-120 gibi hızlara aslında iyi çıkıyor denebilir, yüksek devir çevirince o araç da eğer çok yüklü değilse gidebiliyor, bence konfor iç hacim ve aracın özelliklerine önem verin, motor işinin sonu yok, araca alıştıktan sonra geçemiyeceği yeri bilir ona göre gerekirse beklersiniz, 1.2 motor benzinli olmasına rağmen dizele yakın bir ekonomi sunabiliyor yakıtta, bu da önemli, üstelik lpg ile hiçbir dizelin ulaşamayacağı rakamlara inilebiliyor

• Ecotech opelin motor grubu ailesinin adı.bütün motorlar yani.ama tavsiyem 100 binde olsun dizel olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler size son bir sorum olacak peki bu aracın 1.3cdti modelinin 150-160 bin civarı km'lerinde mi almak daha mantıklı yoksa 1.2 benzinli motorun(Lpg olabilir) 100 bin civarındaki km leri mi daha mantıklıdır? Dizel araçlar çok yüksek km lerde sıkıntı yaşattığını biliyoruz fakat opelin daha kaliteli bir araç olduğunu düşünerek soruyorum.
  • 1.2 ile 50den 90a yokuştaise bi de, 2ye taksan belki tatmin eder
  • quote:

Teşekkürler size son bir sorum olacak peki bu aracın 1.3cdti modelinin 150-160 bin civarı km'lerinde mi almak daha mantıklı yoksa 1.2 benzinli motorun(Lpg olabilir) 100 bin civarındaki km leri mi daha mantıklıdır? Dizel araçlar çok yüksek km lerde sıkıntı yaşattığını biliyoruz fakat opelin daha kaliteli bir araç olduğunu düşünerek soruyorum.

corsadaki dizel motor fiat ın motoru, gayet sıkıntısız olarak bilinen bir motor, arada 50 bin km fark olacaksa tabiki dizel daha avantajlı olabilir de düşük km lerde çok temiz olursa 1.2 yi tercih ederdim şahsen, 1.3 dizel de 1.2 ye göre güç farkı hissedilir bir araç değil, tek farkı turbo olduğundan düşük devirlerde daha güçlü hissettirmesi
  • 2007 corsa 1.4 twinport enjoy vardı bende çok yakıyordu ve gitmiyordu sattım. Ama seni 1.2 tatmin eder orasını bilemem 1.4 le ışıklarda symbol tokatlamıştı beni hiç unutmam. Bulabilirsen 1.3 cdti al.

• 1.3 CDTİ en iyi en performansı yüksek olan motor mu oluyor 1.4 benzinli motorun performansının daha yüksek olması gerekiyor ama
  • quote:

1.3 CDTİ en iyi en performansı yüksek olan motor mu oluyor 1.4 benzinli motorun performansının daha yüksek olması gerekiyor ama

Hocam dizel torku daha farklıdır turbolu sonuçta eski kasa 1.3 cdti vardı mesela geç hızlansa da 180 üzerini görüyordum bilmiyorum belki benim bildiğimde sorun vardı ama aklımda çok yakan hantal bir araba olarak kalmış 5 ay binmiştim.

• i20 1.2 ile corsa 1.2 yi kullananlar yakıt performans olarak kıyaslayabilirmi

• quote:

1.3 CDTİ en iyi en performansı yüksek olan motor mu oluyor 1.4 benzinli motorun performansının daha yüksek olması gerekiyor ama

1.4 benzinli 1.3 cdti dan daha güçlü bir motor, tek sıkıntısı benzinli olması yani fazla yakması o kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.