Şimdi Ara

2002 - 2006 CRV Sahipleri Bilgi Paylaşımı (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
35
Favori
171.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinizden başka yazan da yok konuya, msn'de takılsanız daha canlı bir sohbet olma mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadoz5775

ha evet megaıurs plastix diye bir ürün bilirisn bizim araçların farın üst kısmı zamanla dıştan sararma yapıyor sadece üst kısmı 10 dk önceden ıslatmış olduğum 800 lük su zımparası ardından 1500 ve enson 2000 lik aslında 3000 lik olmalı ben bulamadım su zımparası ile zımparaladım sonra megaıurs plastix ürünü farın dışına komple üstlübü ile cilaladım sonuç gayet başarılı oldu eğer senin fardada dış kısmında sararma varsa tavsiye ederim

İyice çizmeyelim farları zımpara ile?
  • hayır çizilmez sadece farın o üst kısmındaki sararan yere zımparala ve dediğim gibi uygulama yaparsan sorun olmaz
  • Bende bu aracı alma aşamasındayım. Fakat CR-V II - Sportage - Son kasa Suziki arasında gidip geliyorum. Suzuki donanım açısından çok iyi fakat 3-4 bin TL fark var. Sportage'in de dizel olması bana cazip kılıyor.
  • hocam kıa sportage tavsiye etmem hem tipi çok çirkin hem 2. eli iyi değil hemde hp si yüksek değil suzuki nin yedek parçası hondaya göre pahalı sana tavsiyem gene honda crv olacak 2. el piyasasıda çok çok iyi
  • Cüneyt selam, başlığına aklıma gelenleri yazdım farklı birşey olursa sor çekinme...

• teşekürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

teşekürler.

bu arada cüneyt aykaç siz ne yaptınız 4x4 işini ne aldınız
  • Arkadaşlar merhaba...Yanlış yerlere yazıyormuşum...CRv ciler buradaymış :)

Genel bir sorum olacak önce. yaşım 30, tatillerde dağ bayır gezmeyi seviyorum. Özellikle karadeniz yaylalarını bilenler bilir...3000 rakıma kadar taşlı, çamurlu, toprakl yollarda gidersiniz...Her yıl en azından 2-3 hafta aracımı bu şekilde kullanacağım düşünülürse CRV mantıklı bir seçenek mi, cevap evet ise Crv II mi Crv III mü ? Bu iki kasa arasında yerden yükseklikleri bakımından bir fark var mı ? O yollarda arabalar yere çok alır...

Diğer bir sorum yaşımla ilgili :) Yaz tatili dışında arabayı istanbul şehir içinde kullanacağım...hastaneye gidip gelirken...Bizim yaş grubundakilerde SUV pek yok...Kıro demesinler bana sonra ? : )
  • Bir de kaskosuna ve vergisine ne kadar ödüyorsunuz ?
  • Valla Vw Tiguan forumu almış başını gidiyor...ona mı yönelsem yoksa...daha çok taliplisi var gibi :) Var mı karşılaştırma yapabilecek ?
  • selamlar virgaba öncelikle hoş geldin senin gibi bende sağlıkçıyım ankarada sağlık memuruyum yaş 34 ve 2003 model honda crv aracım var yılbaşından bu yana oldukça memnunum 35 tl ye almıştım uzun süre binmeyi düşünüyorum tüm konfor barındırıyor altıda oldukça yüksek yeni kasalar nerdeyse 2 katı pahalı ayrıca crvII nin kasası daha şık ve 4x4 havası var sizede tavsiye ederim sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin
  • sorunuza cevaben bende karadeniz sinopluyum bu hafta sonu sinopa ve yaylaya çıkacam performansını görecez bakalım 6 aylık vergisi 394 tl kaskosunuda axa da 600 tl ye yaptırdım yedek parçasıda gayet uygun japoncu yedek parçacılarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadoz5775

sorunuza cevaben bende karadeniz sinopluyum bu hafta sonu sinopa ve yaylaya çıkacam performansını görecez bakalım 6 aylık vergisi 394 tl kaskosunuda axa da 600 tl ye yaptırdım yedek parçasıda gayet uygun japoncu yedek parçacılarda

Merakla bekliyorum performans değerlendirmenizi...ben Crv ile tiguan arasındaym şimdilik...biraz daha okuyup sonra harekete geçmeyi düşünüyorum...sorum olursa tekrar rahatısz ederim..teşekküre ederim...aslında SUV araca binmek şehir içinde tuhaf kaçar mı diye çok soruyorum kendime...
  • rica ederim kesinlikle tuhaf kaçmaz artık suv moda şimdi herkes bu araçlara yöneliyor kango doblo caddy tarzı araçlara esnaflar biniyor şimdi suv zamanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadoz5775

rica ederim kesinlikle tuhaf kaçmaz artık suv moda şimdi herkes bu araçlara yöneliyor kango doblo caddy tarzı araçlara esnaflar biniyor şimdi suv zamanı

Açtım zaten o konuda bir anket..ateşli gidiyor :)
  • Selamlar virgaba,

yazınızı şimdi gördüm, ilk fırsatta detaylı yanıtlayacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: virgaba

Açtım zaten o konuda bir anket..ateşli gidiyor :)

Öncelikle kasko ve vergi: 2003 model aracımın vergisi yıllık 396 TL x 2. Yaklaşık 800 TL yani.

Kasko ise kasko bedeli, hasarsızlık indiriminize ve poliçe kapsamına göre normal bir otomobil kadar.

4 x 4 e özel bir uygulama söz konusu değil.

CR-V fazla geniş ve uzun bir SUV değil, yinede sınıfının en geniş iç hacimlerinden birine sahip. Bu da şehir içinde sedan bir araç kadar yer ihtiyacı demek. Yani park, manevra vs. gibi durumlarda bir dezavantaj söz konusu değil. Aksine bozuk satıh ve yüksek yerlere park gibi avantajları var. Şehiriçinde SUV u kullanan kimsenin (arabayı kötü modifiye edip şeklini bozmadıktan ve altındaki arabanın bilincinde bir şekilde kullandıktan sonra) herhangi bir önyargı ile karşılaşacağını düşünmüyorum.

Artık aileler ya Ticari ya MVP ya SUV alıyorlar.

Tiguanı herhalde CR-V 3 e rakip olarak saydınız, zira bizimki ile muadil bir araç değil. Yinede benim tercihim imkanım olsa CR-V 3 olurdu. Japon sorunsuzluğuna alıştım bir kere, ayrıca yanılmıyor isem hacim olarak Tiguan dan yine büyük CR-V

Kendi aracım için konuşursak yeni yoldan geldim, 1 haftada yaklaşık 1200 km yaptım. Bu sırada gerek yol olmayan patikalara, kıyılara indim, gerek kaz dağlarına tırmandım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Zorlu arazi şartlarına girmediği sürece aracımın ile sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

Bütün kış boyunca her hafta ülkemizin Kartalkaya, uludağ ve Kartepe gibi dağlarına her türlü hava koşulunda (elbette kar lastikleri ile) sorunsuz çıkıp indiğimide eklemeliyim.

Deneyimlerim sonucu bütçem dahilindeki bir CR-V i (artık hangi kasaya yetiyor ise) tercih ederim her şartta. Kesinlikle diğer marka veya modelleri kötülemek adına değil, tecrübem itibariyle yazıyorum bunları.

• Bigilendirme için teşekkürler crash...Muadili dğeil derken tam olarak ne kastettiniz...Öyle arabalar konusnda çok bilgili değilimdir aslında...her ne kadar 6 yıllık kullanıcı olsam da...

Tiguan ın avantajları :

* yerden CRV den daha yüksek olması...Arazide avantajdır diye düşünüyorum
    * 1.4 motor olması ile sıfır araçlarda MTV de belirgin avantaj
    * İç hacim olarak ise gözlerim beni yaıltmıyorsa daha geniş olması...

CRV nin avantajları

* Benzinlide otomatik vites avantajı tiguan da yok
    * Dış görünüş olarak, tiguan kadar hacimli olmaması şehir içine daha uyumlu yapıyor olması

diye düşünüyorum ben...ilk izlenimlerim bunlar...
  • Bizim 2 Jenerasyon CR-V nin muadili olamaz fiyatı itibariyle demek istedim. Yoksa elbette CR-V 3 ün muadili kabul edilebilir.

İç hacmi bir araştırmak lazım, özellikle bagaj hacmini, net rakamlar olmadan birşey söylemek doğru olmaz.

Ama arka taraf için konuşursak CR-V nin arka koltuklar arasında çıkıntı olmaması özellikle 5 kişilik yolculuklar için büyük bir avantaj.

Vergi avantajı konusunda haklısınız. 1.4 gerçekten müthiş vergi avantajı sağlıyor.

Tamamen zevkinize kalmış aslında ve tabi ihtiyaçlarınıza VW ninde araçları son derece kaliteli.

Mutlak surette alacağınız aracı görün, deneme sürüşü yapın derim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.