Şimdi Ara

2002 Renault Clio 1.4 16V Hatchback nasıl bir arabadır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
15.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nasipse bayram sonrasi bir araba almayi dusunuyorum. Universite ogrencisiyim ve biriktirmis oldugum para ile sorunsuz bi otomobil almak istiyorum. 1 senedir Fiat Albea 1.6 16V sahibiydim ama beni sanayiden cikarmadi sag olsun. O yuzden artik motor sanziman ve yuruyen aksam konusunda sorun cikarmayan guvenilir bi arac ariyordum.

25.000 butcem var ve 2000-2004 model arasi hatchback renault clio’lara rastladim. 1.4 motor 8 valf ve 16 valf secenekleri varmis.
    Aracimda LPG olmali. Benzine para yetistiremem muhtemelen. 16valf olanlar daha iyi diyorlar, 98 beygirmis gucu de.

Aracta performans aramiyorum aslinda, benim icin en onemli konu sorunsuz olmasi. Ayda 2-3 kez sanayiye gidip para bayilmayayim artik. O yuzden bu hatchback cliolari onerenler cok oldu.
    Hatta sanirim en iyisi 1.4 16Valf hatchback RXT modeliymis.

Bu aractan daha once kullanan, artilarini eksilerini ve kronik sorunlarini bilen birileri var midir?
    Bu araci önerir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2002 Renault Clio 1.4 16V Hatchback: Kapsamlı Bir Kılavuz

2002 Renault Clio 1.4 16V Hatchback, Renault'nun en popüler modellerinden biri olan Clio'nun ikinci neslinde yer alan bir hatchback otomobildir. Clio'nun en çok tutulan modeli olan 1.4 16V, performans ve verimlilik arasında mükemmel bir denge sunar.

Motor ve Performans

Clio 1.4 16V, 98 beygir gücü ve 127 Nm tork üreten 1,4 litrelik 16 valf benzinli bir motora sahiptir. Bu motor, otomobile 0'dan 100 km/s hıza 11,3 saniyede ulaşma ve 188 km/s azami hıza ulaşma imkanı sunar.

Şanzıman ve Sürüş

Standart olarak 5 ileri manuel şanzımanla sunulan Clio 1.4 16V, isteğe bağlı olarak 4 ileri otomatik şanzımanla da donatılabilir. Otomobil, hassas direksiyon sistemi ve iyi dengelenmiş süspansiyonu sayesinde dinamik ve keyifli bir sürüş deneyimi sunar.

İç Mekan ve Özellikler

Clio 1.4 16V Hatchback, ferah ve iyi donanımlı bir iç mekana sahiptir. Standart özellikler arasında klima, elektrikli camlar ve uzaktan kumandalı merkezi kilitleme bulunur.

Güvenlik

Clio 1.4 16V, sürücü ve yolcular için güvenlik özelliklerine sahiptir. Bu özellikler arasında sürücü ve yolcu hava yastıkları, ABS frenler ve elektronik fren dağıtımı (EBD) bulunur.

Yakıt Tüketimi ve Emisyonlar

Clio 1.4 16V, şehir içi 8,7 litre/100 km, şehir dışı 5,5 litre/100 km ve ortalama 6,7 litre/100 km yakıt tüketimine sahiptir. Otomobil, 158 g/km CO2 emisyonu ile Avrupa'nın EURO 4 emisyon standartlarına uygundur.

Sonuç olarak, 2002 Renault Clio 1.4 16V Hatchback, dinamik performansı, verimli motoru, ferah iç mekanı ve iyi güvenlik özellikleri ile pratik ve keyifli bir şehir otomobilidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba,

8 valf olanını kullandık. Sanayiye gittik mi ? Gittik. Ancak masrafları çok düşüktü. Hele aileden falan bulursanız kaçırmayın derim. Ancak berber kalfası, tezgahtar gibi meslek sahibi genç arkadaşlar bu tip araçları alıp, masrafları yaptırmak yerine direk aracı elden çıkarmaya çalıştıkları için bu tip şahıslardan alacağın clio seni üzer.

1.4 8V olanını kullandık. Ancak 98 beygir değildi diye hatırlıyorum. 98 BG olanlar 1,6 otomatik olanlardı.

Ben 1.2 16 V olanları da şiddetle öneririm. Şuan şehir içi tüketimim 6,8 litre LPG (Ankara) Yürür ve motor aksamı bol ve ucuz. Hem de makyajlı kasa oluyor.
  • ExpForCuTT kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Kullandiginiz arac kac bin km’deydi ve siz ne kadar sure kullandiniz. Sanayi derken mesela ne gibi sorunlar cikardi ki, her ay goturdu mu sizi sanayiye yani

• 1.4 16v motoru Megane motoru olarak geçer. Yeni teknoloji motordur. Performansı ve yakıt tüketimi oldukça idealdir. Lpg ile sorunsuz çalışır. 1.4 rxt 16v modelleri ithal olduğu için işçilik ve iç koltuk döşemeleri vesaire iyidir. Tercih edilir ama klima , direksiyon kutusu gibi yürüyen aksamına iyice baktırın
  • 1.4 8v biraz zayıf kalıyor 1.2 16v da işkencedir aradığınız en iyi motor seçeneğidir 1.4 16v 98 hp nadir bulunur ama güzel motordur yakıtı azdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ayni sekilde 1.4 16V 98hp olanlardan ariyorum. Hatta RXT model ariyorum bir de.
    Yalniz anlamadigim bi nokta var;

Sahibindende gordugum bazi araclarin motorlarinda gri bi plastik kapak var, Renault 16V yaziyo sari yaziyla;
    Bazilarinin motorlari ise siyah motor blogu var sadece o kapaksiz acik motor gibi duruyo mesela.

Bu iki motor ayni mi ya? Ya da farki var mi ve eger farkliysa ben hangisini almaliyim?

• nahege270 kullanıcısına yanıt
    3-4 sene kullandık. Yakıtı aynı zamana göre benim motosikletimden daha azdı.(LPG ile)

Hidrolik direksiyon pompası yağ atıyordu. Revizyona 800 TL istedikleri için yağ ekleyerek biniyorduk.

Fan müşürü arızalandığı için hararet yaptı, silindir kapak contasını yaktı. en önemli arızası buydu.

fren diskleri yamulurdu sürekli.

teker bilyalarını dağıtmıştı bir kez de.

Ancak bunların hepsi (hararet hariç) bu araçlar için normal arızalar.

----------------

üstü gri kapaklı sarı yazılı olanların 1,2 olduğunu düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.4 16v 98 beygir çok keyifli arabadır. Atiktir baya. Parçası vs ucuz. Ustası bol. Sunroof varsa ses yapıyor sonra ama güzel bir şey sunroof olması. Tavsiye ederim.

• Valla hocam yukarida yazdiginiz sorunlar beni sasirtti.
    Baya sorun yapmis :)
    Ama 3-4 senede kac km yaptiginizi bilmiyorum elbette, belki yaşina ve kilometreye oranla bu sorunlar normaldir. Tabi hararet yapma olayi kabul edilebilir bisey degil, can yakar o olay..
    Kendim 1 sene fiat albea 1.6 16 valf arac kullandim, beni bitirdi resmen. Full motoe yaptik arabaya, yine fayda etmedi desem yeridir. En sonunda saldim gitti.
    O yuzden tekrar ayni dertten yanmak istemiyorum.

Bakalim dusuk kilometreli ve duzgun bi clio 2 bulursam hemen konacağım.

Araca daha hic binmedim hic kullanmadim ama bu kadar olumlu yorum olmasi beni heyecanlandirdi :)
    Youtube’dan videolarini falan izliyorum aracin 0-100 hizlanmasi 9.5 saniye civarı. Atmosferik 1.4 bi motor icin performansi da hosuma gitti acikcasi.

Sanirim su ana dek aradigim tum ozellikler bu aracta var ama umarim pisman olmam ve yanılmam.
    Yeri gelince sakin kullanimda az yakan, yeri gelince basti mi giden bi motoru var. Klimasi var. Hatchback kucuk ve sportif bi yumurta kasası var. Cok sorun cikaran bi arac gibi de degil.

Bakalim nasipse alacagim araci da burada paylasacagim :) her gün ilan sitelerini yokluyorum

• 2003 model yani senin aradıgının bir üst kasasını uzun süre kullandım 1,4 16v lpgli otomatikti
    en ufak sorunla karsılasmadım o clionun sürüş keyfini sonra aldıgım megane 2 hb ve şuan kullandıgım 308 de bulamıyorum, yere yakınlıgı koltukların sarması uzun yolda yormaması vs.. bana cok keyifli geliyordu

gidiyormuydu gitmiyorudu :) lpg den dolayı motor artık miyadını doldurmak üzereydi benm aracta
    yol tutusu iyimiydi sınıfındaki araclarla standart seviyedeydi
    lastiklerimin kabak olmasından dolayı airbaglerin patladıgı bir kaza yaptım ancak içinden sag salim cıktım en ufak cizik yoktu bende yaptırdım yine bindim aractan en ufak soğumam olmadı

tavsiyem 2003 ve üzeri alman tabi bütçe yetiyorsa, makyajlı kasası daha yakışıklı
  • by_MuKa kullanıcısına yanıt
    Elbette makyajlisi cok daha yakışıklı ama bütçe yetmiyor gibi simdilik :)

Aracinizin kilometresi kacti hocam motor lpg’den dolayi yorgundu demissiniz ya ondan soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 6 Ağustos 2018; 14:54:19 >
  • Dayımda sedan 2008 expression plus vardı.

1.4 16v 98 bg sanayide filan megane motoru diyorlar. Motor güzel, şanzıman kısa, kasa hafif. Şehir içi kedi gibi arabaydı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam benimkisi 130 küsürlerdeydi ancak kmsi düşürülümüş benden alan galerici öyle demişti tabi ne kadar doğru ne kadar yanlis bilemem

ancak motorun çekişi baya kötüydü brc lpg takılıydı

Alirken exper raporu falan almadiniz mi hocam motor gucu kac hp cikti falan bakmadiniz mi hic peki?
    Acaba kac km’den dusuruldu merak ettim

expere soktum ancak motor raporu almadım cok inanmıyorum experlerin verdigi o rapora
    ortalama 250 binlerden 100 binlere yada daha azına düşürülmüş ben aldıgımda 112bindeydi 140a yakın ben sattım
    İste bu sebeple ben de kilometresi orijinal ve dusuk olan bi arac bakiyorum ama bu aralar bulamadim 1 haftadir. Bulsam da ya kazasi oluyor ya bi sorunu.

Bakalim umarim sorunsuz bi arac bulurum da ben de deneyimlemiş olurum bu kucuk efsaneyi :)

• Şuan bu arabalara 55 k yazıyorlar sarı sitede. Eder mi bu para hocam... 2001 model 1.4 16 valf clio 55k vereceksek işimiz var valla

• ririii kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu actigimda arac bakiyordum. Bir 2001 Polo 100.000km’de buldum ve onu satin aldim. 26.500’e alabildim. Bu hafta basinda da 66.500’e sattim. Daha dogrusu satmak zorunda kaldim cunku aslinda cok iyi bi aractı, clio bakarken Polo denk geldi. İyi ki de denk gelmis. 3 seneye yakin hic problem cikarmadi bana. Ben de ona gore bakimlarini onceden ve orijinal parcalarla yaptim.

Valla hocam arac fiyatlarini elestirebiliriz ama yapabilecegimiz hic bir sey yok. Sifir arac fiyatlari son 2 senede dovizden nasil etkilendi durum ortada. Su an Euro 10.30, 2017’de 3.8’di. Hâlimiz ortada.

Ben 26.500’e aldigim araci 66.500’e sattim, bu nasil olabiliyor, akil mantiga sigmaz di mi?

Sifirdan arac alacak olan arkadaslara hakikaten kolay gelsin.. Vaziyet cok kotu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.