Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (507. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 505506507508509
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bende de 2005 model bir punto dynamic multijet var. SONY DSX-A410BT teyp aldım. Arabanın orjinal hoparlörleri maalesef çok başarısız. Ben de değiştireyim diyorum. Orta kalite hoparlör alacağım. Ön kapı ve arka hoparlör ölçüleri tam olarak kaç olmalı? Yüksek ses ihtiyacım bulunmuyor; fakat berrak ses önemli. Bu aletin 4*55W güç çıkışı sağlıyor. Ayrıca bir amfi ihtiyacına gerek var mıdır?
  • selam puntocular,
    puntoyu satmıştım 25 bine
    yerine 2015 model
    1.6 dizel
    otomatik nissan qashqai tekna aldım
    renk inci beyazı
    lastikler sıfır sayılır
    2 yıl garantisi uzatılmış
    full yetkili servis bakımlı
    3. sahibinden
    kaza boya değişen yok

Artıları:
    otomatik olması çok konforlu bu saatten sonra manuele binilmez dedirtiyor vites geçişi hiç yok çok rahat bir sistem cvt xtronic
    virajlarda çok güven veriyor yatma savrulma falan yok esp devreye giriyor sanki bir el tutup arabayı düzlüyor çok şaşırtıcı
    düz yolda 100 e geliyorsun göstergede yazmasa inanmayacaksın neredeyse o derece konforlu
    PUNTOYLA 50-60 KM HIZLA VİRAJDA TAKLA ATAN ARKADAŞIM VAR PUNTO ZORLAMAYA GELMEZ ÖNDEN KAYMA EĞİLİMLİ DİYE İNCELEMESİNDE BİLE YAZIYOR
    euro ncap 5 yıldız daha güvenli
    yol sesi motor sesi daha az alıyor
    premium bir his veriyor gözler
    320 nm tork
    vb vb...

qashqai Eksileri:
    puntodaki konfor Amortisör konforu YOK
    amortisörler çok sert ve sarsıyor, puntosu olanlar ön arka amortisörleri değiştirmenizi şiddetle öneririm arabanız sınıf atlar özellikle arka amortisörler çok ucuz 110 lira mı ne monroe 23473 monroe 16306 uyuyor ön arka
    puntodaki sürüş keyfi yok direksiyon sert güya elektrikli diye aldık
    çevre görüş zayıf
    puntoda görüş çok ferahtı
    yakıt 1 litre kadar fazla otomatik konforu yanında çok da önemli değil ama
    servis bakımı pahalı 1000+ liralar: yok fren balata değiştik ver 260 tl gibi garanti ne işe yarıyorsa artık
    cvt şanzıman arıza yaparsa çok para 42 bin liralardan bahsediliyor dolar arttı daha da artmış olabilir istenen rakam
    ki benim arabanın şanzımanı turbosu garantiden değişmiş ALLAH a şükür garantisi var
    park ederken zorlanıyorsun araba vapur gibi ama park sensörleri var önde arkada
    alışması zaman alıyor o da var bir de

yani demem o ki punto fiyat performans oranı yüksek bir araba
    sürüş keyfi konforu ferahlığı ekonomisi var
    yol sesini çok alıyor ama
    amortisör lastik değiştirin kullanmaya devam edin derim
    amortisörleri mi değiştirsem kararsızım

• Merhaba Arkadaşlar, Bayram tatilinde uzunca bir yol yaptım punto ile, yakıt konusunda bazı tecrübelerimi paylaşmak istedim

1 sene önceye kadar bridgestone lastik kullanıyordum, uzun yolda (1000 gidiş 1000 dönüş şehir içi 500km) yakıt tüketimim ortalama 4,8 - 4,9lt civarlarındaydı

geçen sene ön 2 tekerlekleri yokohama ae01 model lastik ile değiştim, bu sene arka lastikleri değiştirip yine yokohama es32 (ae01 bulamadığımdan) lastik ile değiştirdim

yaptığım yol toplamda 3300km
    ortalama hız 61km/h
    yolda geçen zaman 53:14
    ortalama yakıt tüketimi 4,2lt
    Kullanılan yakıt Shell V-Power Dizel

evet sadece lastik değişimi yaparak 4,8 - 4,9lt olan tüketim 4,2lt civarına düştü
    bence lastik değiştirecekseniz bu lastiklere bakın derim, sadece bu yaptığım seyahatte 123tl (100kmde 0,6lt * 33 = 19,8lt yakıt tasarruf etmişim) civarında yakıt tasarrufu sağladım biraz pahalı ama yaptığınız yolu hesap edince diğer lastiklerle arasında fark varsa bunu çıkartır diye düşünüyorum

Diğer bir konuda Shell v-power ile shell fuelsave arasında, shell fuelsave dizel daha uzun mesafe yaptırıyor, diğer v-power ise performansı arttırıyor

şu an fuelsave almaya başladım

• mstf212 M kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/2003-2006-modeller-arasi-fiat-punto-kulubu--23574677-472

bu sayfayı inceleyin, detaylı anlatımı var
    benimde başıma geldi, iş yerinde hallettim 2 senedir sorunsuz kullanıyorum
  • arkadaşlar herkese merhaba,

2004 punto multijet aracımın jant göbeğinin kapağının biri düştü birininde içinde tırnağı kırıldı , bunları nereden ne nasıl temin edebiliriz bilgisi olan var mı acaba (renk:mavi)
     2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü
  • TheYengec1 kullanıcısına yanıt
    bulabildiniz mi?
  • Arkadaslar merhaba 2005 1.4 benzin/lpgli punto sahibiyim.Yaklasik 4 senedir arabami severek kullaniyorum. Arabayi satmaya karar verdim ama halletmem gereken birkac sorun var goruslerinizi almak istiyorum.

1-)arabam sabahlari benzinde calistiginda tekliyor,sarsintili calisiyor lpgye gecince hic sorun yok.3 senedir lpg ayari yaptirmadim bunhnla ilgisi olabilir mi?

2-)arabam da malesef direksiyon ariza isigi yaniyor zaman zaman ama direkiyonumda sertlesme yok.yaptirip mi satsam yoksa alan kisiye soyleyip fiyattan mi dussem sizce daha iyi olur.hakem direkiyonu aradim 960 tl fiyat verdi.

3-)arabamin hava filtre kutusu kirik hava filtresi konulan bölme curumus bir turlu han sanayi ya da cikma parca bulamadim orjinali 1000 tl cok pahali.bu parcayi bulabilevehim bir yer biliyor musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar benim 2005 1.4 puntom var sol ön gögsün içinden bozuk yola girince takırtı sesi geliyor neden olabilir acaba amartisör alt takım kontrol edildi bulamadılar gögsün içinde boşta bişey sallanıyormus gibi bu sorunu yasayan varmı aranızda acaba...

• mrb usta, baya uzun zaman olmuş ama benim araba içinde port bagaj araştırması yapıyordum ve sizin arabanızın bağlantıları sanırım benimki ile aynı. o kadar internette baktım modeli nedir bulamadım. sizden ricam o thule nin tavana monte olan yerlerin model kodlarınız yazabilirmisiniz. kolay gelsin. antalyadan kenan
  • slm usta. bende 1,2 tek kapılı 2000 model punto var. italyan plakalı gümrüğe terk ettik ihalesine girdim alamadım ama alan kişiden geri aldım arabamı. bende de direksiyon arıza ışığı vardı o yüzden eleman yaptırıcak biryer ve parçası da 2000tl gibi tutunca arabayı uyguna aldım. çok araştırdım ama çok şükür kendiliğinden düzeldi anlamadım. sahibine geri geldiği için mi ne bilmem. neyse usta bunun sıkıntısı, 1-direksiyon kutusundaki motorda bulunan rölelerin arızalanması (çok sık bozukmaz nadir bozulur) 2-direksiyon kutusu metal kare bir kutu(direksiyon beyni). direksiyonun tam altına geliyor. ben antalyadayım direkdiyon tamir için göstermeye gittim arızası için 50tl verdim. adamlarda 2 kutu vardı sadece 1 tanesini takınca düzeldi herşey. 800tl fiyat verince ve garanti olmayınca kalsın dedim. kendi kutusunu takınca direksiyon motor ve röle kendine geldi. denemende fayda var. direksiyon altındaki plastik kısmı sök ve metel kutu kodunu bul araştır. seneye kısmetse romanyaya gidicem. (eski eşim tarafı) ufaklıkla git gel işi. sadece direksiyon beyni 300tl gibi. motoruda 200tl gibi. istersen komple direksiyon simidi mili ..vs 500tl gibi fiyatlar. birkaç parça bulamadım aracın. zaten orada ucuz yedek parça bol. ön orjinal tamponda yok burada (önceki eleman onu da kırmış 2003 model tamponu takmış) yani vesselam 2000tl lik harcama ile cirlop gibi yaparım. orj. mercekli farlar benimki. romanyada tanesi 50-60tl gibi gerisini düşün yani. bendeki sıkıntı buydu anlşattım, umarım yardımcı olur 2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü

• Selam arkadaşlar 5 ay önce 2004 punto aldım tofas tan sonra araç mercedes gibi geldi oldukça konforlu yanlız bir bi problemim var eski araçtan kalan 13 jant sıfır kış lastiklerini bu araca 13 jant alıp Kullana bilir miyim araştırdım orjinal jant in max.1 derece büyük ve küçük jant larla değiştire bilirsiniz deniyor deneyen arkadaş varmı acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • marazfati M kullanıcısına yanıt
    Jant bijon araligi tutarsa kullanirsiniz.9 yildir eski kasa punto kullaniyorum bi sorun oldugunda yardimci olurum.heralde bu kadar uzun sure kullanan yoktur bu kasa puntoyu:)

• besyoali B kullanıcısına yanıt
    araç orjinal 14 jant jantla fren merkezi arasına 1 parmak zor giriyor 13 jant takarsam sürtme ihtimali varmı?

4x98 bijon aralığı 13 jant buldum uymaz diye riskede giremiyorum lastikçilerin çoğu %90 sürter diyor deneyen varmı? yardımcı olursanız sevinirim yoksa 0 kış lastiğini öldü fiyatına okutmak zorunda kalacam
  • Tanidik lastikcin varsa bi git 13 jant illa vardir.bi taktir denettir ona gore hareket et.ben surtecegini zannetmiyorum

• Merhabalar.

Kısmet olursa aşağıda ilandaki aracı almayı düşünüyorum. Genellikle eşim kullanacak. Ancak sizlerden de fikir almak istiyorum. Aracı yakından görme imkanı henüz bulamadım ancak satıcının dürüst ve güvenilir olduğunu biliyorum. Sizlerden gelecek cevaplara göre bakmaya gideceğim. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

EKLEME:
    İlanda yazılanlara göre;

1- Bu fiyata bu araç alınır mı?
    2- Satıcının söylediğine göre direksiyon simidi üzerinde bulunan tahribat kornaya çok basılmasından dolayı oluşmuş. Ne derece doğruluk payı bulunuyor?
    3- Aracın genel olarak kronik bir sorunu var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuthankhamon -- 26 Kasım 2018; 13:30:3 >

• Km baya varmış ben temmuz ayinda 125bin deki aracı 26 ya aldım sadece bagaj değişmiş önden kazası olmadığı sürece km düşüklere bak derim araç çok konforlu ve oldukça az yakıyor ideal bayan arabasi

• Slm arkadaşlar grupta ve forumda yeniyim. 2004 1.4 punto aracımın yakıt deposu kapağı kilitlenmiyor, bu konuda ne yapabilirim, tamir olur mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay ayyıldız

Slm arkadaşlar grupta ve forumda yeniyim. 2004 1.4 punto aracımın yakıt deposu kapağı kilitlenmiyor, bu konuda ne yapabilirim, tamir olur mu acaba?
    Değiştir Doblonun uyabilir
  • turkay ayyıldız T kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Yakit deposu kilitlenmemem sorunu benimde basima geldi.Yapacaginiz sey depo kapagini sokup bir anahtarciya gitmek.buyuk sanayilerdeki anahtarcilara giderseniz dhaa iyi olur.icini acip minik bir parcayi degistiriyorlar.ortalama masrafi 15-20 tl.Ankaradaysaniz yardimci da olabilirim

• besyoali B kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Şamandıra arızasından bahsetmişsiniz, depoda daha çok ya da daha az mı benzin bulunması gerekiyor anlamadım ?
  • 
Sayfa: önceki 505506507508509
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.