Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (509. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
715.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2005 model punto 1.3 Multijet aracıma 185.65.14 falken marka yaz lastiği taktirmayi düşünüyorum. Bu ebatlar bir sorun çıkarır mı, yardımci olabilir misiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: statovc

Merhaba, 2004 1.4 benzinli versiyonunu alalı 1 sene olmak üzere. İyi ve kötü yanları kullandıkça daha da belirginleşiyor, genel olarak memnunum ancak ufak tefek sorunlar dışında tabi. Aracı iyi bilen,"-şunu da yap ya da yapma" diyebilecek arkadaşların fikirlerini almak isterim.

Eksileri; Üzerinde 175/65/14 starmaxx lastik var ve müthiş konforsuz, zayıf olan izolasyonu iyice gürültülü bir hale getiriyor, virajlarda tedirgin edebiliyor ancak sanırım bunda lastiğin de fonksiyonu var, arka diz mesafesi pek tatmin edici değil. Sebebini bilemiyorum ancak depoyu doldururken tabanca çok çabuk atıyor. İmal yılı çok eski olmamasına rağmen boyasının neden çabuk yandığını anlayamadım. Çelik jant göbekleri sürekli düşüyor, sıkıldım artık kapaksız geziyorum.

Artıları; Performansı tatmin edici, 6000 devir çeviriyor sıkıntı yok, yakıt kullanımı konusunda şu an fabrika verilerini hemen hemen yakalamış durumdayım, city mod arada sırada arıza veriyor ancak aracı tekrar çalıştırdığımda düzeliyor. Çok keyifli bir kullanımı var, içi dışı şık, basit ve pratik. Ön takım haricinde henüz bir masrafım olmadı onu da geçen senenin fiyatlarıyla 4 amortisör + diskler + balatalar + işçilik 900'e hallettim. Isıtma, soğutma, aydınlanma konusunda bir problemi yok (şimdilik)

1-Silecek düğmesi belli kademelerde çalışmıyor, kronik midir yoksa pratik bir çözümü var mıdır ?
    2-Hava filtre kutusunun motora yakın olan bölümü yılların etkisiyle aşırı deforme olmuş, yenisi epey pahalı, tamirat şekli veya uygun bir metodu var mıdır ?
    3-Lpg uyumu konusunda çok karmaşık bilgiler var güvenemiyorum uygun mudur değil midir ?
    4-Farklı bir teyp kullanımında direksiyondan kullanımı için modifikasyon mümkün mü ?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
    Besyoali'ye teşekkürler. Silecek kolunun arızasını dost işi 50 tl'ye hallettik, hava filtre kutusunu plastik tamiri yapan bir kaportacıda tamir ettirdim o da 50 tl. Prins ecomax lpg montajlandı 3 ayda 7.000 km yapmışım şükür sorun yok. Bu fiyat aralığında bu modelde bence iyi bir alternatif punto.

• quote:

Orijinalden alıntı: BT42

Elimizde 2006 Shine Model Punto var. Arka hoparlörlerin ikisi de patlak ve değiştirmeyi düşünüyorum. Sanırım orijinallerini bulamam ki epey memnundum. Ustaya bırakmak istemiyorum. Ama orijinallerine yakın bir şey olması açısından sizce hangi marka ve model hoparör taktırmalıyım ? Bir diğer sorum klimanın gazı bitti. Aşağı yukarı ne kadara dolum yapıyorlar ? Bilinçli gitmem önemli yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    10 cm standart hoparlör, tabiki kalitelisi tavsiye.

• quote:

Besyoali'ye teşekkürler. Silecek kolunun arızasını dost işi 50 tl'ye hallettik, hava filtre kutusunu plastik tamiri yapan bir kaportacıda tamir ettirdim o da 50 tl. Prins ecomax lpg montajlandı 3 ayda 7.000 km yapmışım şükür sorun yok. Bu fiyat aralığında bu modelde bence iyi bir alternatif punto.

Alıntıları Göster
    Yardimci olabildiysem ne mutlu bana.Yine her konuda danisabilirsiniz arac hakkinda.sök tak ustasi oldum artik

• cskndmrl C kullanıcısına yanıt
    o dönemlerde aydında parçacılarda bulabildim ama tanesine 150 tl demişlerdi. Almadım tabiki daha sonrada o şekilde sattım aracımı biraz gec oldu kusura bakmayın uzun zamandır girmiyordum.
  • Merhabalar arkadaşlar;
    Aracımızın bagaj pandizotunu nereden temin edebiliriz.
  • Herkese merhaba arkadaşlar ben kulübümüze yeni uyr oldum ancak punto ailesine katılmalı beş ay oldu araniza 2004 fiat punto dynamic 1.4 16v ile girdim.Benim size bir sorum olacak 1.4 16v benzinli motorlarda sibop ayarı yapiliyormu birkaç ustaya sordum bir kişi hariç sibop ayarı yapılması gerektiğini söylediler bilgisi olan varmi şimdiden herkese tsklr

• Herkese merhaba arkadaşlar ben kulübümüze yeni uyr oldum ancak punto ailesine katılmalı beş ay oldu araniza 2004 fiat punto dynamic 1.4 16v ile girdim.Benim size bir sorum olacak 1.4 16v benzinli motorlarda sibop ayarı yapiliyormu birkaç ustaya sordum bir kişi hariç sibop ayarı yapılması gerektiğini söylediler bilgisi olan varmi şimdiden herkese tsklr

• yaprakhisarlı Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben ağustos ayında izmirden ordu ya gittim 2004 fiat puntom var 1.4 16 v izmirden corum a gidene kadar klimayı hiç kapatmadım ve 3.devirde sabitti hiç bir sorun yaşamadım buz gibi soguttu.cok bir fikrim yok ama senin klimanla ilgili baska bir şeyden kaynaklı problemin olabilir

• quote:

10 cm standart hoparlör, tabiki kalitelisi tavsiye.

Alıntıları Göster
    sizdeki shine modelinde 6 hava yastığı mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FATSALI BİRKAN

Herkese merhaba arkadaşlar ben kulübümüze yeni uyr oldum ancak punto ailesine katılmalı beş ay oldu araniza 2004 fiat punto dynamic 1.4 16v ile girdim.Benim size bir sorum olacak 1.4 16v benzinli motorlarda sibop ayarı yapiliyormu birkaç ustaya sordum bir kişi hariç sibop ayarı yapılması gerektiğini söylediler bilgisi olan varmi şimdiden herkese tsklr
    Hoşgeldiniz
    Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum aynı aracı hiç sübap ayarı yaptırmadım otomatik die biliyorum hatta çoğu zaman servis kullanırım olsa söylerlerdi.
  • Araç ile uyumlu kokusuz paspas öneriniz var mı ?
  • FATSALI BİRKAN F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hayır usta.yapiliyor diyen ustanin dukkanindan uzaklaş

• BT42 B kullanıcısına yanıt
    Bire bir uyumlu paspas yok.ancak ben universal havuzlu paspas aldim kokusu yok 1 yildir kullaniyorum.Guzel sekilde kesilebilen yerlerden araca gore kestiginizde gayet kullaniali oluyor.bi soeun yasamadim ben simdiye kadar.siparis gecmisinden link bulabilirsem paylasacagim sizinle.

Bire bir uyumlu paspas yok.ancak ben universal havuzlu paspas aldim kokusu yok 1 yildir kullaniyorum.Guzel sekilde kesilebilen yerlerden araca gore kestiginizde gayet kullanışlı oluyor.bi sorun yasamadim ben simdiye kadar.siparis gecmisinden link bulabilirsem paylasacagim sizinle.

Bire bir uyumlu paspas yok.ancak ben universal havuzlu paspas aldim kokusu yok 1 yildir kullaniyorum.Guzel sekilde kesilebilen yerlerden araca gore kestiginizde gayet kullanışlı oluyor.bi sorun yasamadim ben simdiye kadar.siparis gecmisinden link bulabilirsem paylasacagim sizinle.

• quote:

Orijinalden alıntı: besyoali

Bire bir uyumlu paspas yok.ancak ben universal havuzlu paspas aldim kokusu yok 1 yildir kullaniyorum.Guzel sekilde kesilebilen yerlerden araca gore kestiginizde gayet kullaniali oluyor.bi soeun yasamadim ben simdiye kadar.siparis gecmisinden link bulabilirsem paylasacagim sizinle.
    Teşekkürler hocam :) Linki bekliyor olacağım.
  • xfantom kullanıcısına yanıt
    merhaba usta, aynı sorunlar bende de mevcut, 2 senedir donuyoruz ailecek araçta, bir türlü çıkma bulamadım. İzmir de ikamet ediyorum. izmirde bu sorunu çözen ustanın kim olduğunu bana yazabilirsen çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.