Değerli arkadaşlar , 2003 senesinden beri ailemizde olan Kia Carens Marka araçla dile kolay 390.000 km yol yapmışız... Bu süre zarfında sadece 2 kez o da yakıttan kaynaklı olarak bizi yolda bıraktı.. ikisi de cüzi masraflarla halledildi.... Bu araçta kia sportage motoru var 4 ileri otomatik vites.. 390.000 km boyunca şanzımanında da hiç bir bir problem yaşatmadı bize emektar Carens'imiz.... Bu paylaşımı yapmamdaki en büyük gaye genelde hepimizde olan araçların 100.000 km'den sonra dağılacağına , bozulacağına, inanılmaz masraflar çıkartacağına yönelik ön yargılarımız.. İşte somut örnek , bakımı düzenli yapılan her dizel veyahut benzinli araç bu kilometreleri çok rahat görecektir. Sırf kilometre sebebi ile araç değiştirip büyük paraları gömmek ne kadar akılcı takdiri siz arkadaşlarıma bırakıyorum.. Bu arada bu araç takasa alınıp üzerine bir miktar dah akonularak 2005 model 165.000 km'de yine ilk sahibinden Kia Sorento alındı... inşallah o araçta da aynı verimliliği yakalarız.... tüm forumdaşlara saygılar , selamlar....
100 binden sonra dağılacağının düşünülmesinin en büyük nedeni sürücüler.
Kişinin kendi aracı olsa insan gibi kullansa milyon km götürür.
Piyasada 300.000-400.000 km'de çok fazla araba var. Ama 2. veya 3. sahipleri onları 120.000-140.000 km'de sanıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
Piyasada 300.000-400.000 km'de çok fazla araba var. Ama 2. veya 3. sahipleri onları 120.000-140.000 km'de sanıyor.
[:D ince inceee
Hayırlı olsun,inşaallah Sorento da sizi üzmez.
quote:
Orijinalden alıntı: ersegun_beg
390bin o araç için az bile. Ben 540bin küsürde motoruna anahtar vurulmamış sadece baskı balata değişmiş olarak satılanını biliyorum. Araç bir akrabımızındı ve şirkette yönetici personellerin seyahati için hergün Edirne İstanbul Bursa arasında durmadan gider gelirdi. İçindeki koltuklar karşılıklı olacak şekilde dizayn edilmiş Tavana LCD Monitor falan takılmıştı yolda giderken Bilgisayarı bağlayıp sunumlar falan izlenirdi süper konforlu araçtı.
quote:
Orijinalden alıntı: eczman2000
Hayırlı olsun,inşaallah Sorento da sizi üzmez.
İnşallah , sağolun varolun.... Bende 2007 model Epica var , bu araç babamındı tabi bizim de çook hatıralarımız vardı kendisiyle :)
quote:
Orijinalden alıntı: AO
390bin o araç için az bile. Ben 540bin küsürde motoruna anahtar vurulmamış sadece baskı balata değişmiş olarak satılanını biliyorum. Araç bir akrabımızındı ve şirkette yönetici personellerin seyahati için hergün Edirne İstanbul Bursa arasında durmadan gider gelirdi. İçindeki koltuklar karşılıklı olacak şekilde dizayn edilmiş Tavana LCD Monitor falan takılmıştı yolda giderken Bilgisayarı bağlayıp sunumlar falan izlenirdi süper konforlu araçtı.
Sayın AO , acaba bahsettiğiniz araç Kia Carnival olabilir mi ?
quote:
Maşallah, hakkını vermişsiniz arabanın, yenisini de kazasız belasız kullanmanızı dilerim..
quote:
quote:
Sayın AO , acaba bahsettiğiniz araç Kia Carnival olabilir mi ?
Alıntıları Göster
valla olabilirde ama resimdekine çok benziyordu aradanda nerdeyse 2 yıl geçti ismi karıştırıyor olabilirim.
quote:
valla olabilirde ama resimdekine çok benziyordu aradanda nerdeyse 2 yıl geçti ismi karıştırıyor olabilirim.
Tahminen Carnival'dir zira bu araç da 7 kişilik ama Carnival ,Grand Voyuger segmentine daha yakın.. Bu araba daha çok Zafira , Grand C Max ayarında ...
quote:
quote:
Tahminen Carnival'dir zira bu araç da 7 kişilik ama Carnival ,Grand Voyuger segmentine daha yakın.. Bu araba daha çok Zafira , Grand C Max ayarında ...
Alıntıları Göster
Hayırlı olsun,umarım bu araç da sizi üzmez
quote:
Orijinalden alıntı: jack_daniel's
Hayırlı olsun,umarım bu araç da sizi üzmez
Alıntıları Göster
ÇOk teşekkürler arkadaşlar....
quote:
Alıntıları Göster
Böyle arabaya can kurban.
Yeni araç da hayırlı olsun.
quote:
Alıntıları Göster
Çok güzel bir deneyim olmuş.
Umarım yeni aracınızda sizi üzmez , güle güle kullanın :)
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Hayırlısı olsun 390.000 Km Dile kolay
Bir arac elden ele cok gezerse daha cabuk yipranir.1993 yilindan 2006 yilina kadar 365.000 km hilux kullandik hic masraf cikarmadi birgun adina mars basmamazlik yapmadi