Şimdi Ara

2003 Yılındaki Fiyat Listesi (Toyota İçerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
1
Favori
5.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde 2003 eylül ayından kalma Toyota'nın fiyat listesi var paylaşayım dedim.

Buraya dikkat:

1.6 için ÖTV: %27 (şimdi %40)
    1.6-2.0 için ÖTV: %46 (şimdi %80)
    2.0 ve üstü için ÖTV: %50 (şimdi %130)

Bu arada o zaman dolar 1.4 TL idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 4 Ekim 2013; 9:58:27 >

• Nerden nereye...
  • Hey gidi Avensis 2.0 ex. elegant...
  • benzinli full corolla 35 binmiş ($25.000) şimdi 67 bin tl($33.500)

dolar kuru o zaman 1.4 tl, şimdi 2 tl.
  • iyi bir nostalji oldu.
  • Ne kadar kazıklandığımızı tokat gibi yüzümüze çarpıyor şu resimler.
  • 6 tane 0'ı çıkınca o zamanda toyotanın pahalı olduğunu görüyoruz

Benzinli en full corolla 35.000 tl bence hayatta etmez

ÖTV KDV ıvır zıvırı şimdiye göre ayarlasan zaten kafadan 40,000 ediyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu işin sonu varmı, nereye kadar daha dayanıcaz ne olacak yani 3, sınıf ülkeler gibi millet sonunda motorsiklet ve 3 tekerli sütçü beygirine mahkum kalacak bu nedir ya?
  • araçların vergisiz fiyatlarını hesaplarsak aşağı yukarı:

2003: 35.000/1.18/1.27= 23.355 tl ($16.682)

2013: 67.000/1.18/1.40= 40.555 tl ($20.277)

aslında bakıldığında çok da fazla fiyat farkı yok. yani 10 yıl önceki corollanın donanımıyla şimdiki arasında dağlar kadar fark var. bunu göz önüne alınca fiyatlar normal gibi duruyor.
  • Demek ki neymiş, bazılarının empoze ettiği gibi TL'den 6 sıfır attık, enflasyonu sıfırladık, onu bunu yaptık, dünyanın bilmem kaçıncı ekonomisi olduk gibi birşey yokmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorbay

Bu işin sonu varmı, nereye kadar daha dayanıcaz ne olacak yani 3, sınıf ülkeler gibi millet sonunda motorsiklet ve 3 tekerli sütçü beygirine mahkum kalacak bu nedir ya?

Sonu yok hocam. Senin benim bişeyler yapmasıyla olmuyor. Maalesef halkın cogunda sıfır tepki var. Benzin 10 lira olsun diyen bile var
  • ah be avrupa birliğine girebilsek harcadığımız ve kazandığımız euro bazında olsaydı ... olacakları düşünemiyorum
  • güzel paylaşım
  • aslında bu konudan çıkartılması gereken sonuç çok basit. Herkes şu anda kullandığı aracın değerini bile efendi efendi kullanmaya devam etsin.

Yok yeni kasası çıkmış, yok motor çekmiyormuş, yok hanım otomatik vites istiyormuş, arabamdan sıkıldım gibi sudan bahanelerle zırt pırt araba değiştirirseniz her zaman siz kaybedersiniz.

Şu liste yayınladığında sıfır kilometre corolla alan insan 10 sene boyunca binip şimdi satmaya kalksa tl bazında aynı paraya satıyor olacak. Ama çoğu kişi arabası 3 yaşına geldiğinde satıp yenisini alsa sonra onuda 3 yaşında satıp 2009da bir araba alsa şimdi onuda satıp yenisini almaya çalışacak. Bu al satlardan zararını düşündünüzde ettiği zararı siz düşünün. Bir de bu araçları kredi ile satın aldı ise eyvah eyvah.

Siz siz olun aracınız değerini iyi bilin hele ki şu an ki fahiş fiyatlardan araç almayın, 2008 krizinde ağlayan ama şimdi talep vardı fahiş karlarla araç satan firmaları zengin etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

aslında bu konudan çıkartılması gereken sonuç çok basit. Herkes şu anda kullandığı aracın değerini bile efendi efendi kullanmaya devam etsin.

Yok yeni kasası çıkmış, yok motor çekmiyormuş, yok hanım otomatik vites istiyormuş, arabamdan sıkıldım gibi sudan bahanelerle zırt pırt araba değiştirirseniz her zaman siz kaybedersiniz.

Şu liste yayınladığında sıfır kilometre corolla alan insan 10 sene boyunca binip şimdi satmaya kalksa tl bazında aynı paraya satıyor olacak. Ama çoğu kişi arabası 3 yaşına geldiğinde satıp yenisini alsa sonra onuda 3 yaşında satıp 2009da bir araba alsa şimdi onuda satıp yenisini almaya çalışacak. Bu al satlardan zararını düşündünüzde ettiği zararı siz düşünün. Bir de bu araçları kredi ile satın aldı ise eyvah eyvah.

Siz siz olun aracınız değerini iyi bilin hele ki şu an ki fahiş fiyatlardan araç almayın, 2008 krizinde ağlayan ama şimdi talep vardı fahiş karlarla araç satan firmaları zengin etmeyin.

+1

• Yemin ediyorum kendimden utandım, elimden bişey gelmediği için.
  • Camry 3.0 AT 47.000 Avro.
    Land Cruiser 100VX 79.000 Avro.

Bence ÖTV'de ek bir dilim daha oluşturulmalı. 1.0 lt altına %40, 1.0 lt ile 1.6 lt arası %80, 1.6 lt ile 2 lt arası %120 diye gitmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

aslında bu konudan çıkartılması gereken sonuç çok basit. Herkes şu anda kullandığı aracın değerini bile efendi efendi kullanmaya devam etsin.

+1
    Su tuketim cilginligindan,en yenisi bende olsun mantigindan bi kurtulmamiz lazim.Daha sonra her sey sirayla gelir gibime geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Corolla Sedan 1.4 Terra 26984 TL
    Şu an 2004 modelinin ikinci eli 22-23 arası

Vay anasını al 9 sene kullan sıfır fiyatından 3-4 lira aşağı sat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorbay

Bu işin sonu varmı, nereye kadar daha dayanıcaz ne olacak yani 3, sınıf ülkeler gibi millet sonunda motorsiklet ve 3 tekerli sütçü beygirine mahkum kalacak bu nedir ya?

Sen önce zihniyetini değiştir. Motosiklet bir sosyal statü vermez kazandırmaz da, sadece bir ulaşım aracıdır. Motosiklet kullanımı yüksek ülkelere belli bir sınıflandırma getirmek yanlış. Hem açıklayın bunlar hangi ülkelermiş ve o ülkeler 3.sınıfsa biz kaçıncı sınıf ülkeyiz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.