Şimdi Ara

2004-2005 mazda 3 1.6 105 hp mi yoksa 2004-2005 vw bora 1.6 105 hp mi almalıyım kararsızım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
17.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bizde Bora adıyla satılırken mesela ABD'de Jetta diye satılıyordu.

bu msjı atana şok oldum yaa bora ile jetta aynıymış
    konuyu hortlattım ama bora ile jettanın arkadaşım alakası yoktur...
    bora 1999-2005 yılları arasında üretilen bi araçtır.
    jetta ise yanlış hatırlamıyorsam 1978 den başlıyor olması lazım.(yanlışım varsa düzeltin yıl olarak)

ayrıca yorumları okudum gerçekten zamanında çok abartılı yorumlar yapılmış hemde hiç araştırılmadan enteresan.
    mazda dediğiniz araba sağlamlık ve sorun çıkartmama konusunda başarılı ama 2. eli boraya göre çok zayıf.
    konfor dan bahsedilmiş emin olun boradan daha rahatsız.
    boraya hantal diyenler de mazdanın otomatik vitesli arabasına sanırım binmemişler.
    borayı kötüleyenlere gelince bende 2004 model bora sunrooflu pasifik var
    taraf tutarak söylemiyorum.
    bora kendi yaşındaki ve sınıfındaki arabalara göre 1 adım önde hem konfor hem sağlamlık açısından.
    borayı alacağım zaman çok araştırdım honda cıvıc, toyota corolla, ford focus ve mazda 3 arasından borayı seçtim.
    civic'in konsolu hoşuma gitmiyor ve değerinden fazla para istiyorlar ki hala öyle. ayrıca binenlerden içine motor sesini aldığını duydum.
    corolla boraya nazaran dar geldi bana ve tip olarakta pek hoşuma gitmedi. ama motorunun ve yakıtının boradan daha iyi olduğunu duydum.
    focusa gelince onda da civic gibi değerinden bi hayli fazla para istiyorlar ve kaporta olarak boradan sağlam değil. (kullandım)
    ve gelelim sizin mazda 3ünüze. en fazla tereddütte kaldığım araba oldu. içi dışı tip olarak çok hoşuma gidiyordu ki hala hoşuma gider.
    ama motor olarak zayıf kalıyor. tipinin verdiği spor görüntü performansta biraz zayıf kalıyor.
    bende borayı tercih ettim bu söylediğim modellerdeki arabaların hepsinden fiyatı daha uygun ve gerçekten çok konforlu bi araba yolda giderken kendinizi güvende hissediyorsunuz.
    alacağım zaman bora ağır dediler, gitmez dediler, dandik dediler, dediler... dediler... dediler...
    ama iyiki bora almışım diyorum...
    inadına bora
    aracım benzinli lpg yok (lpg karşıtıyım )
    gitmez diyenlere kapak olsun (ama tavsiye atmiyorum) arabayla hiç zorlanmadan 200 ü gördüm hani hantal ve ağır ya hani gitmez ya...
    ve inanın cesaret edipte ayağımı gazdan çekmeyip tam tersine bassam dahada gidiyordu.
    ama şunu belirtmeden geçemem yakıtı BENZİNDE gerçekten çok fazla lpg taktıranlar var düşüyor baya diyorlar ama dediğim gibi ben lpg ye karşı olduğum için taktırmıyorum.
    kısacası bora tam bir aile arabası.
    bora almayı düşünenlere ısrarla tavsiye ederim.
    bu arada sorunsuz bi günü geçmiyor diyen arkadaşlara (Allah nazarlardan saklasın) arabayı aldığım günden beri sadece akü (hala üstünde orjinal aküsü vardı 2004 den 2012ye) ve yağını değiştirdim başka hiçbir sorun yaşamadım.

fazla uzattıysam kusura bakmayın konu başlığı eski olsada bu denli haksızlıklara gelemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktay_251

Bora ile Jetta aynı şey.

Bizde Bora adıyla satılırken mesela ABD'de Jetta diye satılıyordu.

bu msjı atana şok oldum yaa bora ile jetta aynıymış
    konuyu hortlattım ama bora ile jettanın arkadaşım alakası yoktur...
    bora 1999-2005 yılları arasında üretilen bi araçtır.
    jetta ise yanlış hatırlamıyorsam 1978 den başlıyor olması lazım.(yanlışım varsa düzeltin yıl olarak)

ayrıca yorumları okudum gerçekten zamanında çok abartılı yorumlar yapılmış hemde hiç araştırılmadan enteresan.
    mazda dediğiniz araba sağlamlık ve sorun çıkartmama konusunda başarılı ama 2. eli boraya göre çok zayıf.
    konfor dan bahsedilmiş emin olun boradan daha rahatsız.
    boraya hantal diyenler de mazdanın otomatik vitesli arabasına sanırım binmemişler.
    borayı kötüleyenlere gelince bende 2004 model bora sunrooflu pasifik var
    taraf tutarak söylemiyorum.
    bora kendi yaşındaki ve sınıfındaki arabalara göre 1 adım önde hem konfor hem sağlamlık açısından.
    borayı alacağım zaman çok araştırdım honda cıvıc, toyota corolla, ford focus ve mazda 3 arasından borayı seçtim.
    civic'in konsolu hoşuma gitmiyor ve değerinden fazla para istiyorlar ki hala öyle. ayrıca binenlerden içine motor sesini aldığını duydum.
    corolla boraya nazaran dar geldi bana ve tip olarakta pek hoşuma gitmedi. ama motorunun ve yakıtının boradan daha iyi olduğunu duydum.
    focusa gelince onda da civic gibi değerinden bi hayli fazla para istiyorlar ve kaporta olarak boradan sağlam değil. (kullandım)
    ve gelelim sizin mazda 3ünüze. en fazla tereddütte kaldığım araba oldu. içi dışı tip olarak çok hoşuma gidiyordu ki hala hoşuma gider.
    ama motor olarak zayıf kalıyor. tipinin verdiği spor görüntü performansta biraz zayıf kalıyor.
    bende borayı tercih ettim bu söylediğim modellerdeki arabaların hepsinden fiyatı daha uygun ve gerçekten çok konforlu bi araba yolda giderken kendinizi güvende hissediyorsunuz.
    alacağım zaman bora ağır dediler, gitmez dediler, dandik dediler, dediler... dediler... dediler...
    ama iyiki bora almışım diyorum...
    inadına bora
    aracım benzinli lpg yok (lpg karşıtıyım )
    gitmez diyenlere kapak olsun (ama tavsiye atmiyorum) arabayla hiç zorlanmadan 200 ü gördüm hani hantal ve ağır ya hani gitmez ya...
    ve inanın cesaret edipte ayağımı gazdan çekmeyip tam tersine bassam dahada gidiyordu.
    ama şunu belirtmeden geçemem yakıtı BENZİNDE gerçekten çok fazla lpg taktıranlar var düşüyor baya diyorlar ama dediğim gibi ben lpg ye karşı olduğum için taktırmıyorum.
    kısacası bora tam bir aile arabası.
    bora almayı düşünenlere ısrarla tavsiye ederim.
    bu arada sorunsuz bi günü geçmiyor diyen arkadaşlara (Allah nazarlardan saklasın) arabayı aldığım günden beri sadece akü (hala üstünde orjinal aküsü vardı 2004 den 2012ye) ve yağını değiştirdim başka hiçbir sorun yaşamadım.

fazla uzattıysam kusura bakmayın konu başlığı eski olsada bu denli haksızlıklara gelemiyorum.

"motor olarak zayıf kalıyor. tipinin verdiği spor görüntü performansta biraz zayıf kalıyor. " Sözünüze katılmıyorum, Hali hazırda 4 ileri otomatik şanzıman kullanmasına ve 105 Hp olmasına rağmen Performans olarak birçok 115-130 hp avrupa ve japon otomobilden iyidir. Herkes 105 Hp takılır ama hemen hemen hepsini yola veriyor Mazda. Vw 'den başlarak değerleri bir karşılaştırın isterseniz. Donanım,Yol tutuş kabiliyeti ve güvenlik olarak sanırım Bora Mazda3 ile pek boy ölçüşemez. Ama Konfor olayına katılırım gerçektende. Klasik Japon olduğu için Yol ve Motor sesi avrupa araçlara göre daha fazla içeri girer, Spor kullanım ,yol tutuşu içinde sert bir yürüyene sahiptir. Muhtemelen siz zamanında Şu klasik Türk düşüncesine kapılıp ( Parçası Pahalı, Elinde Patlar Satamazsın) Bora aldınız

• hayır yazımda dediğim gibi mazdayı tip olarak hala çok beğenirim ama ikisinede bindikten sonra boraya karar erdim. ayrıca satılmaz diye birşey yoktur işin aslı her malın bi alıcısı vardır. ama biraz öncede dediğim gibi bora bana daha konforlu geldi. ve inanın borada kendimi daha güvenli hissediyorum. donanım olarak mazdanın yanına yanaşamaz demişsiniz bora için doğrudur mazdanın boraya kıyasla + ları var. mesela hava yastığı,dijital klima vs.
    ayrıca klaik Türk düşüncesine kapılıpta araba almış olsam şahin - doğan alırdım volkswagen bora değil
  • Konu tekrardan hortlamiş olacak ama, esp siz bir otomobili olana tercih etmek biraz garip geliyor bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Onu geçtim arkadaş ferrarinin vwye ortak oldugunu söylemiş...

O kadar büyük bir ortaklık olacak da kimse bilmeyecek.

Nasılsa yazdıklarımızdan hesaba sorulmuyoruz diye desteksiz sallanmamalı...

• MAZDA 3
  • Benden bir alternatif.

Bu bütçeye uygun; tüketim, performans, iç hacim, lpg uyumu, sorunsuzluk, 2. eli için Honda Civic 1.6 VTEC LS öneririm.

Bu araçların ilanına bir göz atın isterseniz. Kolay kolay sorun çıkaracak bir araç değil 10bin bakımdan 10bin bakıma sanayiye gidersiniz o kadar. Motoru zaten konuşmaya ve tartışmaya gerek yok. 2. elde satarken karla satma durumunuz bile var.

Saydığınız araçlara nazaran tek eksi yönü içeriye biraz daha yol sesi alması onun dışında tüketim, performans, sorunsuzluk olarak daha iyi bir araç.
  • konuyu hortlatıyorum ama tam olarak aynı ikilemdeyim şu anda memkeletimden 2004 bora pasific buldum ama mazda 3 ü nereden bulacam belli değil onun için borayı da düşünüyorum ama mazda 3 bir aşk oldu bende aşkımdan vazgebileceğimi sanmıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdor

quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

ŞAKA YAPMIYORSUNUZ DEĞİL Mİ?

eğer ciddi iseniz lütfen bilgi erozyonunda bulunmayın.

Şakamyaptığım bir durum yok fikrimi ve tecrubemi yazdım.Bence sizde şaka yapmayın böyle bir konuda.

Almanya'da dahi mazdanin sorunsuzlugu ve guvenligi kanitlanmistir. Vosvos fani olabilirsiniz ama kullanmadiginiz bir otomobil hakkinda guvenli mi degil mi bilemezsiniz ki!

Mazda 3 her konuda boradan iyidir.

• Mazda

• mazda daha az yakar, ayrıca mazda dunyanın en guvenılır arıza yapmayan aracıdır
  • Boradaki kalite şimdiki c180lerde yok arkadaşim. Ne mazdasindan bahsediyorsunuz. Teneke fanatikleri sizi

• inanmasi cok guc 2005 mazda 3 dynamic sport otm. aracim var oncesinde bora'm vardi ne donanimi ne surus keyfi ne plastik kalitesi nede mazda 3 kadar gosterisi var... bora ile bir tutulmasi bile iki aracada binen birisi olarak inanin cok komik geliyor.İkinci ele gelirsek mazda ikinci elde cok daha guvenilirdir mazda'yi suren bilen alir (bu acidan bakimli ve temiz olur) bora'yi herkez alir satar alir satar :)) ne cikarsa bahtiniza.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer

Boradaki kalite şimdiki c180lerde yok arkadaşim. Ne mazdasindan bahsediyorsunuz. Teneke fanatikleri sizi

Sanıyorsa kendileri c 180 boradan kalitesiz demiş

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.