Şimdi Ara

2004-2005 mazda 3 1.6 105 hp mi yoksa 2004-2005 vw bora 1.6 105 hp mi almalıyım kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
17.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikisininde artıları eksileri nelerdir kullananlar yorumlarını bildirsin borayı aslında biliyorum ama mazda da çok güzel duruyor ibreleri alfaya benziyor

selamlar

• http://www.sahibinden.com/memurdan_orjinal_2005_bora-46WQQaXQQ15208294WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/68000_km_de_2006_model_mazda_3-32WQQaXQQ19786014WQQpXQQdisplayitem
    ben kesinlikle mazda 3 diyorum boranın yüzü çok eskidi artık ilanlarada bakıldıgında mazda daha güzel duruyor bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILIÇ -- 27 Aralık 2009; 17:22:14 >

• Mazda'yı bilmem de Bora güzel araba,konforu falan gayet iyi.

Bir ara Mazda'ya LPG takılamıyor deniyordu,bu konuda bilgisi olan var mı?
  • mazda 3 lerin otomatiği 4 vites olarak biliyorum onun için manuel olmasını istiyorum her ikisininde otomatiği çok yakıyor deniliyor
  • lpg konusunda bir problemi yok sanki mazdanın takanlar nette çok fazla var
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatiht

ikisininde artıları eksileri nelerdir kullananlar yorumlarını bildirsin borayı aslında biliyorum ama mazda da çok güzel duruyor ibreleri alfaya benziyor

selamlar

Bence Bora Comfortlıne Al derim

İi yonleri
    1-ozellık fazla
    2-malzemesı kalıtelı
    3-saglam
    4-2.el piyasaları yuksek
    Kotu yonlerı
    1-Parçası pahalı
    2-Seri degıl
    3-Kılometresı dusuk bulmak zor
    4-yuzu eskıdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Fıraty

Bence Bora Comfortlıne Al derim

İi yonleri
    1-ozellık fazla
    2-malzemesı kalıtelı
    3-saglam
    4-2.el piyasaları yuksek

Özellikleri mi fazla? 2004 mazda 3'lerde esp, otomatik klima, direksiyondan kumandalı 6lı önden yüklemeli cd changer, sunroof, perde havayastıkları .... vs bulunmakta. Bora'da hangileri var? Malzeme kalitesi konusunda bir ayırım yapamam. Sağlamlıktan kastın sorunsuzluk ise vw'nin herhangi bir Japon karşısında en ufak şansı yok zaten. 2. el piyasasının yüksek olması da 0'nın aşırı pahalı olmasındandır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52FA4E8AC -- 27 Aralık 2009; 21:22:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle mazda 3
    bora tamam iyi araçtir ama sıfırı çıkmayan araba ile hiç uğraşma
  • Her iki aracada sahip olmuş biri olarak cevabım mazda3, orta segmentde sahip olabileceğin en kaliteli otomobil. Bora ile bu aracı kıyaslamak bile yanlış olur. Yeni kasa'ya dizel seçeneği 2010 ilk çeyrekte geliyor, sabırsızlıkla bekliyorum. Gönül rahatlığı ile alıp uzun süre sorunsuz kullanabileceğin bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter26

Her iki aracada sahip olmuş biri olarak cevabım mazda3, orta segmentde sahip olabileceğin en kaliteli otomobil. Bora ile bu aracı kıyaslamak bile yanlış olur. Yeni kasa'ya dizel seçeneği 2010 ilk çeyrekte geliyor, sabırsızlıkla bekliyorum. Gönül rahatlığı ile alıp uzun süre sorunsuz kullanabileceğin bir araç.

Her iki aracı kullandığınıza eminmisiniz.Ben mazda kullanmadım ama eski bir Bora sahibi olarak bence konfor ve kalite olarak VW bir adım önde diye düşünüyorum.Ayrıca yüzü eskidi diyenler için bence göreceli bir olay o.Hİç eski gibi gelmiyor bana.Hem ağır hem spor havası olan bir araç bora.LPG ye tam uyumlu motoruna LPG taktırırsan yakıt probleminide aza indirmiş olursun.Tabi gene gönlünüz neyi istiyorsa onu seçin.Mazda 3ün tipide güzel,spor bir havası var fakat yakıtından herkes şikayetçi.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdor

quote:

Her iki aracada sahip olmuş biri olarak cevabım mazda3, orta segmentde sahip olabileceğin en kaliteli otomobil. Bora ile bu aracı kıyaslamak bile yanlış olur. Yeni kasa'ya dizel seçeneği 2010 ilk çeyrekte geliyor, sabırsızlıkla bekliyorum. Gönül rahatlığı ile alıp uzun süre sorunsuz kullanabileceğin bir araç.

Her iki aracı kullandığınıza eminmisiniz.Ben mazda kullanmadım ama eski bir Bora sahibi olarak bence konfor ve kalite olarak VW bir adım önde diye düşünüyorum.Ayrıca yüzü eskidi diyenler için bence göreceli bir olay o.Hİç eski gibi gelmiyor bana.Hem ağır hem spor havası olan bir araç bora.LPG ye tam uyumlu motoruna LPG taktırırsan yakıt probleminide aza indirmiş olursun.Tabi gene gönlünüz neyi istiyorsa onu seçin.Mazda 3ün tipide güzel,spor bir havası var fakat yakıtından herkes şikayetçi.

Çok yaktığına nasıl şahit oldunuz bilemiyorum ama İst.içi kullanımda oto. 8.5-9 lt civarı yakar.Vw eşdeğer serilerinin bu ortalamaya ineceğini sanmıyorum.2006 Otom. jetta ile 2000km yaptım şehirler arası .Radara yakalanmamak için en süratli halim 110 idi.genelde 90-100Km arası ortalamam 8Lt/100km.

Siz aynı karşılaştırmayı nasıl yaptınız açıklarsanız memnun olurum.Aynı zamanda Mazda 3 Dynamic Model de arkadaşın dediği gibi Esp-Dijital Klima-8 airbag-sunroof standart, Bora'da bukadar donanım yok.

Bencede tercih Mazda olmalı.

• katkıda bulunan arkadaslara tesekkür ediyorum. daha fazla bilgi verecek arkadas varsa cevaplarını bekliyorum. kullanan arkadasların yorumları benim için önemli

saygılarımla
  • hasbel kadar arabadan anlayan biri olarak çevremde bu araçları kullananlardan edindiğim izlenimle sana bilgi vermek isterim.çok yakın arkadaşımda 2004 bora pasific vardı daha 24.000 deyken kendini bilmez bir bayan sürücü yüzünden araba pert oldu.Bora benimde sevdiğim bir araçtı fakat arkadaş bu aracı 15.000 de aldı ve yaklaşık 3 yıl kendisinde kaldı fazla km yapan biri değildi öğrenci adam zaten 2 defa saçma sapan nedenler yüzünden yolda bıraktı.1.si enjektör arızasından diğer 2. bi sorunda detayını tam olarak bilmediğim elektronik bi arızadandı. şimdi avensis aldı yine 2. el bunu sadec japonların sorunsuzlukları için söylüyorum bora ile karşılaştırılmaz bile saat gibi araçlar kolay kolay arıza yapmazlar.Ziraz bora yakıt tüketimi açısından hiç ekonomik bir araç değildi.8-9 litrenini altına inmiyordu tüketimi mazda da bu tüketimde fazla yakmayacaktır boradakinde çok daha iyi bir motora sahip benzer veya daha düşük tüketime sahip olacaktır.ayrıca bora yoltutuş ve güvenlik konusunda mazda 3 ün yanına yaklaşamaz bor bu konuda kendi dönemei ve sınıfı içerisinde en kötü araçlardan biridir.Bir diğer akrabamda da 2003 model vardı en son 180.000 de iken satmıştı tabi km de fazlaydı ama sanayiye gide gide benzmişti resmen abartmıyorum nerdeyse her hafta bi problem çıkartıyordu.Mazda nerdeyse bütün konularda boradan üstün bir araçtır gerek güvenlik gerek motor performansı gerke sğalamlık ve sorunsuzluk.Kaldı ki toyota alan arkadaşımla beraber uzun süre mazda takip ettik ama babasınında isteğiyle daha büyük aile için daha kullanışlı olması açısından ve çok temiz ve uygun fiyata düşürdüğümüz için toyota da karar kıldılar.Lafı fazla dolandırdım belki ama umarım azda olsa aydınlatabilmişimdir.Borayı mazda dan üstün gören arkadaşlar ya mazda hakkında bilgi sahibi değillerdir yada koyu vw cilerdir.vw ci arkadaşlar alınmasın üzerine

• Mazda 3 ile Bora yı kıyaslamanızı cahilliğinize veriyorum,beygir güçleri aynı diye mi esti bilmiyorum ama yanlıştır,haramdır,günahtır..kısacası Mazda 3 ün rakibi Bora değil Jetta'dır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdor

quote:

Keşke her iki aracı da kullandıktan sonra böy bir yorum yapsaydınız. O zaman fikriniz değişirdi bence. Hem konfor, hem kalite hem de yakıt konusunda...

• Tabiki mazda3 fazla söze gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Mazda 3 ile Bora yı kıyaslamanızı cahilliğinize veriyorum,beygir güçleri aynı diye mi esti bilmiyorum ama yanlıştır,haramdır,günahtır..kısacası Mazda 3 ün rakibi Bora değil Jetta'dır..

arkadas ikisininde modeli aynı olanları özellikle seçtim. jetta alacak olsam onu söylerdim. hem jettanın fiatı 25000 üstüne çok rahat çıkıyor. 2004 mazdayıda borayıda aynı fiatlara bulabiliyorum. lütfen kırıcı olmayalım. param olsa jetta neden olmasın. hem ikiside c sınıfı, aynı model, aynı motor, hemen hemen yakıtları bir, ben bu araçlarda karar kıldım. bunlar üstünde yorum bekliyorum. farklı araçları tartışmak istiyorsan konu açabilirsin. ....
  • İkisini de yan yana bir hayal et,iç tasarım,dış tasarım.Mazda3 dersin zaten..Bora mazda3e göre bir kaç yıl daha eski model diğer taraftan.
    Artılar; Bora'nın: Malzeme kalitesi,işçilik,konfor,daha yaygın servis ağı.
    Artılar;Mazda3'ün;Tasarım,yol tutuş,sorunsuzluk,donanım..
    Bence bu..
  • MAzda kullanamdım ama boranın kötü bir araç olmadığını söylüyorum.Kardeşim aracımızı pert etti ve arabanın iç kokbitinde hiç hasar yok yani sürücüye etki edecek ama gelin görünki dışında motor diye birşey kalmadı.Demek istediğim mazdayı bilmiyorum ama Vw güvenlik açısından daha üstün olduğunu bari kabul edin. Yakıt veya görsellik açısından demiyorum güvenlikde önde.Sağlamlığına kimse laf etmemeli bence.Eğer okadar iyi bir araba olsaydı mazda bence türkiyede daha çok piyasası ve hayran kitlesi olmalıydı.Konuyu açan arkadaş için söylüyorum bencede mazda alın görüntüsü daha güzel ve güncel.Belki bende şimdi bu araçlar arasında kalsam binici olsam 2-3yıl sonra satmayı düşünmeden mazdayı alabilirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mfatiht

quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Mazda 3 ile Bora yı kıyaslamanızı cahilliğinize veriyorum,beygir güçleri aynı diye mi esti bilmiyorum ama yanlıştır,haramdır,günahtır..kısacası Mazda 3 ün rakibi Bora değil Jetta'dır..

arkadas ikisininde modeli aynı olanları özellikle seçtim. jetta alacak olsam onu söylerdim. hem jettanın fiatı 25000 üstüne çok rahat çıkıyor. 2004 mazdayıda borayıda aynı fiatlara bulabiliyorum. lütfen kırıcı olmayalım. param olsa jetta neden olmasın. hem ikiside c sınıfı, aynı model, aynı motor, hemen hemen yakıtları bir, ben bu araçlarda karar kıldım. bunlar üstünde yorum bekliyorum. farklı araçları tartışmak istiyorsan konu açabilirsin. ....

Kırıcı olduysam özür dilerim ama neticede biraz araştırmanız gerektiğini düşünüyorum hadi Bora'yı herkes biliyorda Mazda 3 konusunda dahası Mazda konusunda da birazcık araştırma yapsanız Bora'yı tercih etme ihtimaliniz bana göre gerçekten "sıfır"

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.