Şimdi Ara

2004-2008 Model Z4 Sizce Nasıldır Kullanan Varmı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
6.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar öncelikler herkezi selamlıyorum . Bmw Z4 almayı düşünüyorum daha önce hiç bmw'em olmadı ama cok sürdüm o yuzden nasıl gider muhabbeti yapmicam ama bilgisinide kimse paylaşmamazlık yapmasın . benim takıldım konu malum istanbul trafiginde otomatik viteste 2.5 litretlik motor secenegi var 2.2 litrelik zaten hiç denk gelmedim 2.0 da manuel var yeni kasa almicam o yuzden 2004 ila 2008 arasında beni ürküten 2.5 litrelik motor yakıtı uzun yolda ve en önemlisi şehir içinde ne olur .. sahsen ilk arabam değil su anda passat 1.6 fsı kullanıyorum araba 100 km yi gectimmi yakıtı yakmaya başlıyor tahminimce 350 bine kadar cıkıyor yakıtı ama geçenler Doruluk derecesi kac bilmiyorum ama bmw 2.5 kmde bassan bile 350 bin gecmiyo diyolar neden diye sordumda ise arabanın kilosu hafif diye cevap aldım ne derece dogrudur acaba. ? Yardımlarınız ve Bilgi Paylasımlarınız İçin Çok Teşekkür Ederim eger daha önceden böyle bi topic oluşturulduysa aradım ama bulamadım link atarsanız memnun olurum.. Herkeze Kazasız Belasız Sürüşler..

• passat 1.6 fsi motorun çok yakması gayet normal.. o kasaya o motor anlamsız zaten..

diğer duyduklarınız ise doğru.. araç zaten hafif olduğu için çok yakmacaktır..
  • benim aldıgım zaman bu kadar cok secenek yoktu tsı vs 2.0 lıklarda 70 80 bin tl arasındaydı o parayı passata vermek anlamsız geldi.. motor olarak zorlansada bagırsada cagırsada hızlanıyo:):) ama spor bi arac'a karar verdim kesinlikle z4 alcam ama hangi motor seçeneği alcam. Onun daha kararını veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.4citamm

benim aldıgım zaman bu kadar cok secenek yoktu tsı vs 2.0 lıklarda 70 80 bin tl arasındaydı o parayı passata vermek anlamsız geldi.. motor olarak zorlansada bagırsada cagırsada hızlanıyo:):) ama spor bi arac'a karar verdim kesinlikle z4 alcam ama hangi motor seçeneği alcam. Onun daha kararını veremedim.

2.0'ını alın.. nasılsa kasa hafif olduğu için istediğiniz performansı verecektir..
  • düz vitesten bıktım be arkadasım .. istanbul trafiginde hiç çekilmiyo haftasonu aracı olarak almıyorumm. devamlı bincem peki siz bmw kullanıcısı olarak 2.5 lik gazliya gazliya kullansak max kac yakar.
  • bilmez miyim istanbul trafiğini.. ben ankara'da yaşıyorum ama istanbulda da evimiz var ve çok sık istanbul'a gidip gelirim.. otomatiğin verdiği keyif ve rahatlık bambaşka..

2.5 gazlaya gazlaya şu kdr yakar diyemem çünkü gazlamadan gazlamaya fark var.. ışıkta kalkmak, hızlanmak veya keyif olsun diye sürekli dip gaz yaparsanız gerçekten çok yakar.. ama trafikte sakinimdir, tepem attımı ya da canım sıkıldımı gazlarım derseniz haliyle daha az yakar.. tamamiyle ayağınızın ayarına bağlı o iş..
  • yaa tabikide z4 alıyorum kalkışıda yaparız dip gazıda koyarız aslında s2000 düşünüyodum ama cok atıyo araç dengeleme sistemini ya iyi yapamamışlar yada bilerek atsın diye öğle yapmıslar .. benim beklentim bassamda yırtsamda devamlı dip gazda gitsem 400 krş geçmemesi lazım diye düşünüyorum çünki araç nerdeyse bi opel corsa agırlıgında mantiken 350 ila 400 yakması lazım ama tabi bmw bu belli olmaz birde.. siz şimdi cok yakar değince ne kadar istanbul trafiği olursa olsun 2.0 lık vazgeçilmez oluyo bir yerde:) beklentim şehir içi aşırı gazlasakta kalksakta 2.5 likte 100 kmde 8 litre yemesi hadi 10 litre yese arkadasım 2.0 lık bu araçta aslında daha cazip geliyo cünki ozmn 7 litreye her zaman basmam ama hafta sonları basarım ozmn buda demek oluyoki hafta içi aracım 6 litreye kadar iner buda demekki 300 - 350 krş da 2.0 lık yicek dorumuyum??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yaa tabikide z4 alıyorum kalkışıda yaparız dip gazıda koyarız aslında s2000 düşünüyodum ama cok atıyo araç dengeleme sistemini ya iyi yapamamışlar yada bilerek atsın diye öğle yapmıslar .. benim beklentim bassamda yırtsamda devamlı dip gazda gitsem 400 krş geçmemesi lazım diye düşünüyorum çünki araç nerdeyse bi opel corsa agırlıgında mantiken 350 ila 400 yakması lazım ama tabi bmw bu belli olmaz birde.. siz şimdi cok yakar değince ne kadar istanbul trafiği olursa olsun 2.0 lık vazgeçilmez oluyo bir yerde:) beklentim şehir içi aşırı gazlasakta kalksakta 2.5 likte 100 kmde 8 litre yemesi hadi 10 litre yese arkadasım 2.0 lık bu araçta aslında daha cazip geliyo cünki ozmn 7 litreye her zaman basmam ama hafta sonları basarım ozmn buda demek oluyoki hafta içi aracım 6 litreye kadar iner buda demekki 300 - 350 krş da 2.0 lık yicek dorumuyum??

çok kaba bir hesap.. tamamiyle varsayım.. ancak siz o söylenenlere aldanmayın.. fabrika verisi 8 litre der o söylenen 80 - 90 km sabit hızda, kaymak asfaltta, normal hava koşulları, en ideal lastik ve lastik ebatıyla belirtilmiş değerlerdir..

asarım, keserim derseniz 13 14 litreye çıkar o.. istediği kadar hafif araç olsun BMW bu..

ben mesela hergün evden okula okuldan eve 20km git 20km gel 40km yol yapıyorum, sabah a4'ü olan bir arkadaşımla kapıştım takribi 80kmlik yakıt uçtu gitti... o yüzden siz yinede Z4 alıp keyfini çıkararak kullanın..

• doru diyorsunuz yakıt konusunda 3.18d nin cok yakıcanı düşünmüyorum ama arkadasım düşüncelerim cok farklı yerlere kaydı 2.0 lik alıp otomatik'e bile cevirebilirim ama hersey bir yana bi tane buldum çamlıca taraflarında 2.0 lık bu gun test sürüşüne cıktım arac tatbikatlarımda altta 10.1 ltre 100 km gösterdi ki sert kullandım bagdat caddesınde. arac aşırı başarılı kalkış olrk kullandıgım s2000 yerini tutmuyo ama yanlaması vs aşırı başarılı amartösör kontrolü bmw nin ap ayrı gerçekten cumartesi günü 2.5 lik test etcem 2 saat falan. kesin olarak alcam z4 ama bu gun galericide bi adet slk vardı cok başarılı buldum tip bakımından olmasada 1.8 lik motor hacmiyle başarılıydı fiyat olarak model bakımdan daha cazip geldi siz ne düşünüyorsunuz.?

• quote:

yaa tabikide z4 alıyorum kalkışıda yaparız dip gazıda koyarız aslında s2000 düşünüyodum ama cok atıyo araç dengeleme sistemini ya iyi yapamamışlar yada bilerek atsın diye öğle yapmıslar .. benim beklentim bassamda yırtsamda devamlı dip gazda gitsem 400 krş geçmemesi lazım diye düşünüyorum çünki araç nerdeyse bi opel corsa agırlıgında mantiken 350 ila 400 yakması lazım ama tabi bmw bu belli olmaz birde.. siz şimdi cok yakar değince ne kadar istanbul trafiği olursa olsun 2.0 lık vazgeçilmez oluyo bir yerde:) beklentim şehir içi aşırı gazlasakta kalksakta 2.5 likte 100 kmde 8 litre yemesi hadi 10 litre yese arkadasım 2.0 lık bu araçta aslında daha cazip geliyo cünki ozmn 7 litreye her zaman basmam ama hafta sonları basarım ozmn buda demek oluyoki hafta içi aracım 6 litreye kadar iner buda demekki 300 - 350 krş da 2.0 lık yicek dorumuyum??

2.5i Z4 ile Istanbul sehiricinde o degerleri yakalamaniz biraz hayal. Hele basmaniz durumunda. Su an benim tuketimin 10-11 lt civarinda. Cok basmiyorum ve trafik Istanbul trafiginin yarisi bile degil, aracim manuel. 1.6 araclar bile biraz seri kullanimda 10 lt yi cok rahat geciyor. 2.5i icin bence en az 15 lt yi gozden cikarin seri kullanim+ Istanbul trafiginde. Sizin icin yine bir olcerim ne kadar yakiyor diye. Bir de 2.5i kitapciginda premium benzin kullanin yaziyor buradaki oktanlar farkli ama yani en pahali oluyor bu premium dedigi. 97 oktan kullanmaniz gerekebilir. Arac ile ilgili baska sorulariniz varsa cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 18 Haziran 2010; 6:53:29 >

• z4 hafta sonu arabasidir. surusu konforsuz, kontrolu kuvvetli olan motorlarda zor, ve son kasadan oncesi donanim olarak fakirdir. roadster tadinda surus zevki icin yaratilmis nefis bir arac olmakla beraber sehir ici olagan kullanimda sizi hem surus, hem konfor hem yakitta cok uzecektir.

gunluk kullanim icin onermiyorum. 2., hatta 3. araba olarak guzeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namessar -- 28 Temmuz 2010; 23:21:37 >
  • quote:

s2000i tavsiye ediyorum gerçekten çok kuvvetli motoru ve sürüş zevki var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.