Şimdi Ara

2004 307 1.4 hdi esp asr

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 model 307 1.4 hdi xr modelinde esp ve asr mevcut mu

• kontağı açtığında panoda asr ve esp ışığı yanıyorsa vardır. Mesela ABS olduğu için abs ışığı kısa süre yanıp bir süre sonra sönüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdalt

2004 model 307 1.4 hdi xr modelinde esp ve asr mevcut mu

hayır esp ve asr bu aracta mevcut deil!!!
  • bende aynısı var 307 1,4 hdi xr asr yada esp yok sadece abs var
  • 1,4 xr de ABS,AFU,REF mevcuttur ve yol tutus denge cubuklarıyla yönetilmektedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __RaVe__® -- 10 Aralık 2006; 10:49:23 >
  • Peki 1,6 HDI 110Hp XS model için donanım özelliklerini nereden öğrenebiliriz? Ben sadece ABS, 6 Airbag, far sensörü, yağmursensörü olarak biliyorum.
  • 307 nin güvenlk için yaptıgı donanımlar

TEKERLEK KİTLENMESİNİ ÖNLEYİCİ (ABS)

ELEKTRONİK FREN DAGITICISI (REF)

ACİL FREN YARDIM SİSTEMİ (AFU)

ELEKTRONİK DENGE PROGRAMI (ESP)

TEKERLEK KAYMA ÖNLEYİCİ (ASR)

DİNAMİK DENGE SİSTEMİ (CDS)

Bu arada tahminimce senin aracında (XS) olan sistemler abs yle beraber afu ref dir... daha geniş bilgiyi peugeot sitesinden alabilirsin
  • benim 1.4 XR'de de var bu donanım ama bir işe yaradığını pek görmedim. fren destek sistemi sert frenlede, basma tepkinize oranla ayak gücünden ziyade hidrolik pompası vasıtasıyla pedala dokunsanız bile tekerleklere yeterli kuvveti yolluyor da; ESP olmayan araca fren dağıtıcısını koyunca ters tepki mi yapıyor nedir. geçenlerde acil bir iş neticesinde biraz süratli kullanıyordum ve virajlara süratli giriyordum, birisinde yavaşlamam gerekti, viraj içerisinde frene dokunmamla birlikte araba arkasını savurmaya yeltendi, viraj dışına kaydı. hop ne oluyoruz derken frenden çektim ayağımı, araba savrulmayı bıraktı.

bu araç ilk türkiye'ye geldiğinde, onno usta'nın testinden geçmişti. o da bahsetmişti zaten "hızlı virajlarda ve viraj içi fren eğilimlerinde araç dengesini korumakta zorlanıyor" diye.

+++
    selamlar
  • onun nedeni biliomusun aracın viraj içindeki çizgisini kaynettiren olay fren yaptıgında yüksek agırlık geçişlerinden dolayı yapıor 307 genelde iyi bir yol kararlılığı olmasına ragmen agır yük gecişleri arabaya savruluyor hissi veriyor ve viraj zorlamalarında savuruyor ama topluyor ben cok kaydım bide agır yük gecişleri sert tepkilerde direksiyona cok net tepki verior buda bence cok iyi bi artı yani arac kayarken bile kontrolünde kalıor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.