Şimdi Ara

2004 CİVİC OTOMATİK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR HERKEZE SELAM.YAKLAŞIK İKİ HAFTA ÖNCE FİAT PALİO 2004 1.2 16 V EL ARACIMI SATTIM VE AYLARDIR İSTEDİĞİM ARACI ALDIM.2004 CİVİC ES OTOMATİK.ŞİMDİ SİZLERE BİR SORUM VAR.BİLEN VEYA TEST EDEN VARSA LÜTFEN Bİ CEVAP VERSİN.PALİO Ş.İÇİ ÇOK YAKARDI YAKLAŞIK 250 LİRA FALAN.BANA HEP OTOMATİK CİVİC AZ YAKAR AZ YAKARA ONDAN AL DEDİLER BENDE ZATEN İSTİYORDUM.ARABAYI ALDIKTAN SONRA IŞIK YANDIĞINDA HEMEN GİDİP 60 YTL LİK BENZİM ALDIM VE 212 KM DE TEKRAR IŞIK YANDI.KLİMA SADECE BİR KEZ AÇTIM VE HEP Ş.İÇİ YAPTIM.SİZCE BU DEĞER İYİMİ.YANİ YAKLAŞIK 280 LİRA FALAN YAKTI.BANA SÖYLENİLENLERE GÖRE ÇOK YAKTI.EĞER FAZLA DİYORSANIZ SERVİSE GÖTÜRÜP Bİ BAKTIRCAM.CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.HERKEZE HAYIRLI GÜNLER.

• Son benzin fiyatlari ile bilmiyorum, aylardir hesap yapmiyorum çünkü.
    Ama Civic 1.6'nin 2004 Palio 1.2'den fazla yokmasi anormal degil bence. Endiselenecek bir durum yok kanimca.
  • araban zaten oto. vites 1.6 motor ve 1.6 ların eniyisi denebilecek kadar guclu 280 bin yakmıs zaten bundan iyisi şamda kayısı ve 1.2 16 v bile 250 yakıyor bunu daha sen hesap et
  • 2004 CİVİC ES OTOMATİK Vites
    1.6 110 Hp 152 Nm tork olan bir aractir.

100 km de
    Sehir icinde en fazla 10 litre , en az da 8 litre benzin yakar.Bu degerler bu siniftaki otomatik araclar icinde en iyileridir.
    Sehirlerarasi yolda sabit hizda yaklasik 6+0.5 litre benzin yakar.

Depo da 8 litre benzin kaldiginda uyari lambasi yanar.50 litre deposu vardir.

Sizin yaktiginiz deger 10 litre olmus.
    Sakin kullanimda sehir icinde isik yanmadan 500 km nin ustunde deger alabilirsin.Arac D4 de olacak ve roketleme yapilmayacak tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi code -- 22 Eylül 2006; 19:14:33 >
  • çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için
  • Bence araç fazla yakmamış, sen fazla yaktırmışsın gibime geliyor. Bende de aynı araçtan var. Zamanında 10 lt yakıyordum şehir içinde. Şimdi aynı yolda 8-9 lt aralığında yakıyorum.
    En önemli şey, aracın hangi şartlarda nasıl vites değiştirdiğini anlaman. Bunu anladıktan sonra zaten kendin istediğin devirde vites değiştirmesini sağlayabilirsin. Yakıtın 1-1,5 lt daha düşer.
    Benim eski aracım da 1.4 Sienaydı. Civic hem uzun yol hem de şehir içi ondan çok daha az yakıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ayan7

ARKADAŞLAR HERKEZE SELAM.YAKLAŞIK İKİ HAFTA ÖNCE FİAT PALİO 2004 1.2 16 V EL ARACIMI SATTIM VE AYLARDIR İSTEDİĞİM ARACI ALDIM.2004 CİVİC ES OTOMATİK.ŞİMDİ SİZLERE BİR SORUM VAR.BİLEN VEYA TEST EDEN VARSA LÜTFEN Bİ CEVAP VERSİN.PALİO Ş.İÇİ ÇOK YAKARDI YAKLAŞIK 250 LİRA FALAN.BANA HEP OTOMATİK CİVİC AZ YAKAR AZ YAKARA ONDAN AL DEDİLER BENDE ZATEN İSTİYORDUM.ARABAYI ALDIKTAN SONRA IŞIK YANDIĞINDA HEMEN GİDİP 60 YTL LİK BENZİM ALDIM VE 212 KM DE TEKRAR IŞIK YANDI.KLİMA SADECE BİR KEZ AÇTIM VE HEP Ş.İÇİ YAPTIM.SİZCE BU DEĞER İYİMİ.YANİ YAKLAŞIK 280 LİRA FALAN YAKTI.BANA SÖYLENİLENLERE GÖRE ÇOK YAKTI.EĞER FAZLA DİYORSANIZ SERVİSE GÖTÜRÜP Bİ BAKTIRCAM.CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.HERKEZE HAYIRLI GÜNLER.

• Fazla yakmamış bendede 2005 i var yaklaşık bu değerlerde bi tüketim yapıyorum. Ama uzun yolda bambaşka!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Ceed 2010 sw Otomatik dizel
    12 yıl önce açıldı
    2001 Clio Otomatik HB Problem
    3 yıl önce açıldı
    2010-2014 Opel Corsa Otomatik
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki yakıtın 8 lt ye düşmesi tamamen vites değiştirmeylemi ilgili? Sonuçta araç otomatik vites..
  • honda lar cok rahat super arabalar
  • Tam olmasada ilgili. Otomatikte gaza nasıl basacağın çok önemli. Çünkü o, tamamen ayak hareketlerine göre vites değiştiriyor. Az yakmak istiyorsan düşük devirde vites değiştirtmen lazım. Bazen öyle olur ki 3000-3500 devirde değiştirir, bazen de 2000- 2500 de. Baktın ki 3500 devirlere gidiyor, gazı biraz daha yumuşatırsan hemen vites yükseltir. Mümkün olduğunca aşırı vites küçülttürme. 3. viteste 50-60 ile giderken, gaza biraz daha basarsan anında 2 ye alır. Bu tür hareketler yakıtı etkiler.
    Kullandıkça sen de aracının dilinden anlayacaksın.

quote:

Orjinalden alıntı: ayan7

peki yakıtın 8 lt ye düşmesi tamamen vites değiştirmeylemi ilgili? Sonuçta araç otomatik vites..
  • sağol
  • yakaladığın değerler bence gayet normal tabi zamanla ayağın alışır ve yakıt tüketimin biraz daha düşebilir 250-280 bu aralarda gezebilir endişelencek bi durum yokk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.