Şimdi Ara

2005 1.6 At Lancer Yakıt Değerlerim (Lpg ile) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
10.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • komik bir soru ama 3lt yi nasıl hesapladınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LittleGreenMan

komik bir soru ama 3lt yi nasıl hesapladınız?

Test sürüşü öncesi otobana çıkmadan 1 km mesafede Totalgaz den depo full lendi otobana çıkılıp belirtilen devir ve hızda sabit sadece ogs gişede yavaşlanıp uzun yol kullanım koşulları oluşturuldu. Geri dönüp aynı benzin istasyonu ve aynı numaralı pompadan dolduruldu sonuç 3lt.
  • Süpermiş ince hesap :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

quote:

Orijinalden alıntı: LittleGreenMan

komik bir soru ama 3lt yi nasıl hesapladınız?

Test sürüşü öncesi otobana çıkmadan 1 km mesafede Totalgaz den depo full lendi otobana çıkılıp belirtilen devir ve hızda sabit sadece ogs gişede yavaşlanıp uzun yol kullanım koşulları oluşturuldu. Geri dönüp aynı benzin istasyonu ve aynı numaralı pompadan dolduruldu sonuç 3lt.

Tuketim cok dusuk cikmis insallah dogrudur.

Yani ayni pompa da olsa bu meret benzin gibi hep ayni oranda doldurmuyor depoyu.
  • @catalyst
    valla bana ustanın bu şekilde test etmemi istediği için yaptığım bir sürüştü. gereksiz bir 45 km açıkçası. bi veri için lazım dedi kendisi. ben ş.içinde farklı depolarda elde ettiğim farklı verileri (burada da paylaştığım değerler) söylediğimde, benim için onlar önemli değil bu sonuçla bana gel vs dedi artık neye lazım olacaksa orasını bilemem.
    ha aynı pompa aynı oranda basar basmaz bilmiyorum. ama fazla gaz basıpta benden az para aldıysa da Allah razı olsun ne diyeyim ben pompanın yalancısıyım. açıkçası ben önceki ş.içi değerlerime göre 4lt civarı bekliyordum ama 3 oldu şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 21 Aralık 2010; 18:18:03 >
  • 45 lt lık gaz deposunu Sesli ikaz verırken full doldurdum ve km yı 0 ladım tekrar seslı ıkaz verınce km 283 km

gosterıyordu,
    sadece sehır ıçınde kullandım
    2004 lancer at

bence z fazla yakmısım
  • Şehir içinde 9- 13 arası her değeri tüketebiliyor 2006 AT Lancer aracım.Uzun yol sakin kullanımla 8 litreyi asla geçmiyor tüketim.
  • arkadaşlar 2004-2005-2006 model lancer almayı düşünüyorum. bu modelleri kullananlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim

tavsiye edermisiniz yakıtı donanımı yol tutuşu konforu yedek parça fiyatı hakkında görüşleriniz nelerdir

????
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoer

arkadaşlar 2004-2005-2006 model lancer almayı düşünüyorum. bu modelleri kullananlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim

tavsiye edermisiniz yakıtı donanımı yol tutuşu konforu yedek parça fiyatı hakkında görüşleriniz nelerdir

????

Buradan da cevap verilir fakat bu forumda daha cok mitsu kullanicisi var. Uye olup sorabilirsiniz:

www.mitsubishiclubturkey.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoer

arkadaşlar 2004-2005-2006 model lancer almayı düşünüyorum. bu modelleri kullananlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim

????

öncelikle 2005e binmedim fakat 2004 ve 2006 arasında çok fark var. 2006 yı şiddetle tavsiye ederim hem yakıt tüketimi hem konforu hemde motor gücü çok yeterli. süratli virajlarda biraz yol tutuş sorunu var sadece. çok rahatlıkla 220 ye ulaşabileceğin 1.6 motor var üzerinde. birçok 1.6 dan önde kalktığını görebilirsin. servis masrafları uygun (kaza bela olmadığı sürece).
  • Motor aynı motor (4g18), şanzıman aynı, sadece gösterge paneli farklı, nasıl oluyor da aynı 98 beygirlik arabanın 2006 modli birçok 1.6 dan daha önde kalıyor onu anlamıyorum. Eğer sizin bilipte bizim bilmediğimiz bişey varsa açıkça yazarsanız sevinirim. Zira benim 2006 (otomatk gerçi ama) hem çok yakıyor, hem az kaçıyor hem de konforu, yol tutuşu vs açısından benim arkadaşımın 2004 ünden hiç bir farkı yok.
  • 2004 1.6 At Lancer sahibiyim. Aracı şehiriçi kullanıyorum. Yazlar elbette şehirlerarası yolculuklarda oluyor.

Şehiriçi 14 lt civarı tüketimim var. Kaç ustaya gittim çare bulamadılar sorun yok gözüküyor. Sizin bu dediğiniz değerler bana çok uçuk ve ulaşılamaz geliyor.

Yanlız işin garip tarafı şehirlerarası yani uzun yol giderken yakıt değerlerim bastığım halde inanılmaz düşüyor. Bu zamlardan sonra ölçmedim amma 9 lt civarında olduğunu söyleyebilirim. Bu muazzam farka anlam veremiyorum??

Hatta bu yüzden çok sevdiğim arabamı satmayı düşünüyorum. Bu arada kitim Atiker.

Otomotik olması mı bu kadar etkiliyor acaba???
  • quote:

Orijinalden alıntı: öfete

2004 1.6 At Lancer sahibiyim. Aracı şehiriçi kullanıyorum. Yazlar elbette şehirlerarası yolculuklarda oluyor.

Şehiriçi 14 lt civarı tüketimim var. Kaç ustaya gittim çare bulamadılar sorun yok gözüküyor. Sizin bu dediğiniz değerler bana çok uçuk ve ulaşılamaz geliyor.

Yanlız işin garip tarafı şehirlerarası yani uzun yol giderken yakıt değerlerim bastığım halde inanılmaz düşüyor. Bu zamlardan sonra ölçmedim amma 9 lt civarında olduğunu söyleyebilirim. Bu muazzam farka anlam veremiyorum??

Hatta bu yüzden çok sevdiğim arabamı satmayı düşünüyorum. Bu arada kitim Atiker.

Otomotik olması mı bu kadar etkiliyor acaba???

Otomatik olması en fazla %20 etkiler. Sürüş tarzı, kullandığınız güzergah, trafiğin yoğunluğu, hava durumu vs. herşey etkili oluyor. Sizin tüketimleriniz birebir benim araçla aynı. Şehir içi kısa mesafe kullanıyorum ve kışın 14 lt. civarı tüketiyor . İstanbul - ankara otobandan gidiş geliş 1000 km yolu 90 litre gazla 2 sefer tamamladım. Uzun yolda hiç yakmıyor ama şehir içinde maalesef içiyor mübarek :) Ama ben aracımdan memnunum ve satmayı da hiç düşünmüyorum.

• Aynı aracın aynı yakıt değerlerini vermesine sevindim doğrusu. Bende arabamda bir sorun var diye usta usta geziyordum.

Birde bu forumlardaki lpg değerlerini okuyorum benim değerlerle alakası yok iyice kafam karışıyordu:)

Aracımdam aslında çok memnunum amma bu lpg değerleri ile şehiriçi bu araç kullanılmaz.
  • Lpg yi hesaplarken arabanın benzinle kalktığını unutmayın, özellikle kış ayları günde 2 km ye yakın benzinde kullanıyoruz araçlarımızı, cebinizden çıkan para lpg+benzin oluyor her durumda
  • Herkese merhabalar, aracım 2004 lancer 1.6. öncelikle aracımdan çok memnun olduğumu belirterekten lancer ile ilgili ciddi bilgi sahibi oldugunu dusundugun sizlere bir kac sorum olacak
    1- ruhsatta motor gücü 84 kw yazıyor, yani bu araç 112 beygir midir?
    2- lovata sıralı sistem gaz taktırdım 1,5 ay kadar önce, sürekli istanbul şehir içi kullanıyorum bir depoda 35 lt gaz alıyor ve ben bırakın 300 km yi 280 km bile nadir görüyorum. 240-250-270 arası degisiyor rakamlar. bende bir kac ustaya sordum kışın normal yakar dediler. şimdi burda bir depo ile 350-400 km gider arkadaşlar bunu nasil başarıyorlar anlayamadım. tamam ben biraz seri kullanmayı severim gerektiğinde 4000-4500 devire cıkarım ufak tefek sollamalarda (kaldi ki istanbul trafiginde kimsenin tin tin giderek iş göreceğini herkes bilir) ama bu kadar yakıt farketmesi normal mi sizce? bu arada şehirler arası yolculukta da araçta 3 kişi varken ve ortalama 110-150 arası değişen, ortalama 135 km hızla ankara-istanbul yolunda yine 35 litre ile 290 km gitti. bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
    3-son olarak ön fren disk ve balatalarını değiştirdim. diskleri 140 tl aldım balatalar bosh marka, ve trafikte ağır ağır giderken frenler sürekli ötüyor, basınca ötme yok. usta diskler yan sanayi olduğundan bir milimlik sapma bile bu sekilde ses yapar, aşınana kadar sabredeceksin dedi, bununla ilgili arkadaslar biliryor ve ne dusunuyorsa paylasırlarsa sevinirim. simdiden teşekkür ediyorum.

• Arkadaşlar Merhaba,

Malum bu başlığı açtığımda ilk mesajda yazdığım değerler bir çok arkadaşımıza biraz mantık dışı gelmiş. Hemen güncel değerlerim ile konuyu biraz daha ateşlendireyim. Kış boyunca 35 lt lpg ile max. 380 km şehir içi yol yaptım. Son hafta itibari ile 80000 bakımlarımın ardından vede lpg 30000 bakımımın ardından 35 lt gaz ile 420-450 km arası bir yol yapıyorum. Bunda tabiki havaların biraz daha ısınması etkili çünkü yanlış bilmiyor isem kış şartlarında lpg tüketimi yaklaşık %10 luk bir artış yaşanıyor. Şimdi aracımdan ve kullanım şartlarımdan bir kez daha kısaca bahsedeyim. Aracım 2005 model tiptronic 1.6 plus modeli. Er300 lastiklerimi geçtiğimiz temmuzda satın almıştım şuan 25000km yi tamamladılar. Lastik havalarım ön ler ve arkalar 30 psi. Bulunduğum şehir izmir günlük yaptığım yol sadece işe git gel 50 km. ve aracımı gün içinde müşteri ziyaretlerinde de kullanıyorum bu da ortalamamı 75km. ye yükseltmekte. 5000 km de bir hava filtremi kendim değiştiririm. Lpg sistemim Zavolli yaklaşık 30000 km oldu haziran dan buyana takdıralı . 2 Kez bakım yaptırdım. Bu bilgiler eşliğinde 35 lt yi bölgesel olarak bulunduğunuz yerdeki lpg fiyatından hesaplarsanız sonucu kendiniz görmüş olursunuz.

Sevgili bekirkale,

1-84 kw bildiğim kadarı ile 98 Hb ye denk gelmekte
    2-Lpg sisteminiz i yeni takdırmışsınız ilk 1000 km sonrası bakımdan sonra gerçek değerler oturmakta. Ancak kullanım alışkanlıklarınız kesinlikle benimkiler ile aynı değil :) ben sürekli şehir içi ortlama 90 km max. 2500-2800 arası devirde kullanmaktayım aracımı. şehirler arası ve çok yoğun olmayan trafikde ise aracımı manual modda kullanmakta istediğim hıza otomatik den biraz daha hızlı yani yüksek devirde gelip o hızda sabit kalmak için özen gösteririm. Bu değerlere bu şekilde ulaşmak mümkün.
    3- 1 hafta önce bende ön fren lerimi değiştirdim aynı ses bende de var ama sadece frenleme esnasında ancak takmıyorum kafama çünkü biraz aşındığı zaman bu ses kesilecek . Ben frenleri 20 tl ye kendi ustamda değiştirdim.

Aracınızla güvenli sürüşler dilerim .

• değerli kardeşim cevabın için teşekkür ederim. gazı taktıralı 1.5 ay oldu dedim ama 1000 km yi 10 gunden deviren birisiyim. yani bahsettiğim ayarları yaptılar. 90 km hızla kullanıyosan helal olsun derim. sabırlıymışsın. ama izmirdeki trafık durumu nedir bilemiyorum tabi. istanbulda dur kalk çok fazla.

diğer arkadaşlarda yakıt değerlerini ve düşüncelerini paylaşırsa memnun olurum.
  • 2004 lancer AT aracım Şehir içinde full depo 300 km zor goruyorum,
    Ama uzunyolda gerçehten az yakıyor,

kısacası aracınızda bır problem yok bu araçlar şehir içinde yakıyor ama karşılığınıda almıyormusun hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redzola -- 14 Nisan 2011; 10:11:44 >
  • tekrar merhaba, bayadır girememiştim. lpg sistemim landi renzo 2006 model lancer manuel vites şu an 69 bin oldu kmsi. yakıt değerleri ve kalkışlardaki serilik ile ilgili ankara da olan varsa merak eden olursa buluşup karşılaştırabiliriz araçları (sadece bilgilenmek ve paylaşım için).

2004 araçların bazılarında 1.5 motor olduğunu biliyorum ve o motoru kaputu açtığınızda fark edebilirsiniz tipi biraz değişik ayrıca içeriye çok ses alıyor 2004 lerde izolasyon farklı 2005-6 ve 7 ye göre.

LPG'de 10 litreyi geçmedim ortalama daha hiç, tabi 3500 devirin üzerinde seyredince farklı değerlerde seyrediyor.

1.4 TSI olan vw grubunda geride kalıyorum..

1.3 cdti corsa lar ile hemen hemen aynı kalkıyorum fakat 120 den sonra lancer öne geçiyor

1.6 golf, bora, passat ile denemelerimiz oldu lancer önde kalkıyor

otomatik vites çoğu 1.6 araçtan önde kalkıyor, vs..

bilmediğiniz birşey mi var demişsiniz, tabiki yoktur fakat 2004 bazı lancer larda 1.5 motor olduğunu belki fark etmemiş olabilirsiniz. birde şu var, otomatik lancerlar gerçekten yavaş... arkadaşım 180 i geçemiyor. ben diğer bir sayfada 210 ile foto koydum üzerine de çıktım ama her zaman çekilmiyor.

bu arada lancer yol tutuş hiç memnun değilim, 3.5 yay, flanş, kule gergisi gibi sistemler sizce etkili olur mu tek tek veya hepsi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.