Şimdi Ara

2005 1.6 At Lancer Yakıt Değerlerim (Lpg ile) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
10.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2004 model otomatik Lancer var bizim ailede de. %40 şehir içi, %60 şehir dışı kullanımda ortalama 19.8/20 krş yakıyor.Ben uzun yolda rampalarda biraz zorluyorum arabayı otomatik olduğundan dolayı.Keşke manuel olsa demeden edemiyorum ama rahatlığı da beni cezbediyor o ayrı.Bir de 120km/s hıza ulaşınca direksiyon sanki yerinden fırlayacakmış gibi oluyor, çok hafifliyor.Daha fazla basmaya korkuyorum.Bunun nedeni sizce ne olabilir?Direksiyon kutusundan kaynaklanabilir mi?Boşluk var gibi sanki.Rotlardan olacağını da pek sanmıyorum.Arabanın yol tutuşundan şüphe etmeye başladım son zamanlarda.Ama lastiklerin de değişme zamanı geldi, baya aşınmışlar ondan da kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

Bu arada balatalardan da sinir bozucu sesler geliyor.Geri giderken çok rahatsız ediyor.Balatalar değişti ama ses kesilmedi.Yalan söylüyor servisler.Kaliper civatalarını kontrol etmem gerektiğini öğrendim.Sorun büyük ölçüde bundan kaynaklanıyormuş, bilginize.Değişmeleri gerekiyormuş.Daha kontrol etme olanağım olmadı.Denerseniz deneyimlerinizi aktarmanızı rica edeceğim.Konuyu hortlattık hadi hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: s-topmark

2004 model otomatik Lancer var bizim ailede de. %40 şehir içi, %60 şehir dışı kullanımda ortalama 19.8/20 krş yakıyor.Ben uzun yolda rampalarda biraz zorluyorum arabayı otomatik olduğundan dolayı.Keşke manuel olsa demeden edemiyorum ama rahatlığı da beni cezbediyor o ayrı.Bir de 120km/s hıza ulaşınca direksiyon sanki yerinden fırlayacakmış gibi oluyor, çok hafifliyor.Daha fazla basmaya korkuyorum.Bunun nedeni sizce ne olabilir?Direksiyon kutusundan kaynaklanabilir mi?Boşluk var gibi sanki.Rotlardan olacağını da pek sanmıyorum.Arabanın yol tutuşundan şüphe etmeye başladım son zamanlarda.Ama lastiklerin de değişme zamanı geldi, baya aşınmışlar ondan da kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

Bu arada balatalardan da sinir bozucu sesler geliyor.Geri giderken çok rahatsız ediyor.Balatalar değişti ama ses kesilmedi.Yalan söylüyor servisler.Kaliper civatalarını kontrol etmem gerektiğini öğrendim.Sorun büyük ölçüde bundan kaynaklanıyormuş, bilginize.Değişmeleri gerekiyormuş.Daha kontrol etme olanağım olmadı.Denerseniz deneyimlerinizi aktarmanızı rica edeceğim.Konuyu hortlattık hadi hayırlısı.

Gazı kaç liradan alıyorsunuz?

• En son ölçüm yaptığımda 1.99-2.09 aralığındaydı.Geçen bayramdı.Lovato tüp var arabada onu yazmayı unutmuşum.Tüp ayarı için Lovato'nun bütün programlarını indirdim ancak kabloyla bağlantıyı yapmıyor.Kendi ayarlarımı yaptığımda bariz şekilde yakıtı düşürebiliyordum.Linea ve Marea'da kendime göre yaptığım ayarlarla agresif kullanımlarda 2.5L/100km yakıtı aşağıya çekebilmiştim.Harita değerleri, rölanti ayarı, enjektör ayarları çok önemli.Eğer imkanınız ve biraz da bilginiz varsa bu işlemleri kendiniz yapabilirsiniz.Tabi uygun kablo ve programı bulabilirseniz.

Yolda çoğu zaman rampalarda sport moduna alıp gaz pedalını paspasa yapıştırdığımı düşünürsek bence bu değerler idare eder.Ama daha da düşeceğinden eminim.Bu arada araçta 4 kişi var ve bagaj da ağzına kadar dolu.Malum bayram yolculuğu - şehir içi bayram alışverişi esnasında yapılan bir ölçüm.

edit:ayrıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s-topmark -- 15 Eylül 2012; 1:45:26 >

• konuyu hortlatmak gibi olmayımda bende 2005 model 1.6 at sahibiyim ve yaklaşık 6 aydır Allah kaza bela vermesin kullanıyorum.atiker marka lpg sistemi var.sürekli olarakta lpg aldığım zaman km maliyetini hesaplarım.ortalama şehirler arası 220 krş yakıyor.2.65 ten aldım.2.29 tl den litresini ankaradan ( şaşmaz sanayisinde benzinlikten ) aldığımda maliyet tabi düştü.213 krş yaktı.

lpg 2,88tl olduğu sıralarda sinop kayseri arası gittiğimdede hemen hemen 170-120 arasında bastığım halde 250 krş yakmıştı bundan yaklaşık 4 ay kadar önce.bence şu anda 220 krş yakması güzel.eğer çok yakıyorsa lpg ayarsız veya motor performansından kaynaklanabilir.babam ve amcamda aynı araçlar hemen hemen aynı model olduğu halde amcamın arabası daha fazla yakıyordu.durumu ustalarda anlamıyorlar.yakıt olayını etkileyen çok şey olabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.