2005 model Ford Fusion 1.4 TDCI aracımda hayalet bir sorunun peşine düştüm. Arabanın keyfine göre bir var bir yok. İşin aksi tarafı, her zaman yapmadığı için ustaya göstermesi de zor. Yarın ustaya gideceğim için gitmeden video çekeyim dedim. Fark edeceğiniz üzere onu da son anda yakaladım. Video varken sizinle de paylaşmanın iyi fikir olduğunu düşündüm.
Efenim şöyle başladı. Araç çekişten düşmeye başladığı için geçtiğimiz Eylül ayında enjektör pullarını değiştirtip enjektörleri temizlettim. Bir süre boyunca harikaydı. Çekişi düzeldi, sesi düzeldi. Daha sonra normal yolda giderken ara sıra videonun ilk 5 saniyesinde göreceğiniz sorunu çıkarmaya başladı. Videoda olduğu gibi, sorun ara sıra gelip gidiyor. Araç çekişten düşüyor ve inanılmaz sarsılıyor. 60 km/s i geçemiyor. Onun dışında normal seyrine devam ediyor.
Geçtiğimiz ay sanayiye götürmüştüm. Usta, iticilerde tortu olabilir dedi. Temizlik yapıp (yağa bir katkı maddesi koyup 10 dk çalıştırdı) yağı değiştirdi. İlk üç gün yapmaya devam etti. Sonra bir ay boyunca sorun çıkarmadı. Şimdi yeniden başladı.