Şimdi Ara

2005 Ford Fusion 1.4 TDCI - Sarsıntı ve ses problemi [video]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2005 model Ford Fusion 1.4 TDCI aracımda hayalet bir sorunun peşine düştüm. Arabanın keyfine göre bir var bir yok. İşin aksi tarafı, her zaman yapmadığı için ustaya göstermesi de zor. Yarın ustaya gideceğim için gitmeden video çekeyim dedim. Fark edeceğiniz üzere onu da son anda yakaladım. Video varken sizinle de paylaşmanın iyi fikir olduğunu düşündüm.

Efenim şöyle başladı. Araç çekişten düşmeye başladığı için geçtiğimiz Eylül ayında enjektör pullarını değiştirtip enjektörleri temizlettim. Bir süre boyunca harikaydı. Çekişi düzeldi, sesi düzeldi. Daha sonra normal yolda giderken ara sıra videonun ilk 5 saniyesinde göreceğiniz sorunu çıkarmaya başladı. Videoda olduğu gibi, sorun ara sıra gelip gidiyor. Araç çekişten düşüyor ve inanılmaz sarsılıyor. 60 km/s i geçemiyor. Onun dışında normal seyrine devam ediyor.

Geçtiğimiz ay sanayiye götürmüştüm. Usta, iticilerde tortu olabilir dedi. Temizlik yapıp (yağa bir katkı maddesi koyup 10 dk çalıştırdı) yağı değiştirdi. İlk üç gün yapmaya devam etti. Sonra bir ay boyunca sorun çıkarmadı. Şimdi yeniden başladı.

2005 Ford Fusion 1.4 TDCI - Problem

Daha önce başına gelmiş olan birisi yardımcı olabilirse sevinirim. Neden yapar, ne kadara mal olabilir vb.

Şimdiden teşekkürler.

• bir vakum sesi geliyor,
    emme manifoldunda bir kaçak, ucu boşta olan bir şey var sanki

turbo besleme borusu,
    EVAP valfleri, hortumları,
    PCV valfi (karter havalandırma)
    bakmak yerinde olur..

biraz karışık ve değişik bir durum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.