Şimdi Ara

2005 Megane II kullanıcıları Kararan İç Dikiz Aynası ve Atermik Ön Camınız var mı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
10.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben Mart 2004'te MeganeII Dinamik aldım, hem kararan dikiz aynası hem de atermşk cam var.
  • arkadaşlar 2004 model megane larda var.hatta bende 2001 model megane vardı 1.6 rxt onlarda bile renkli ön cam vardı.mora rengi kaçıyodu.bende şimdi 2005 model megane sedan var ama zannedersem ön camı öyle değil!
  • aynısı bizdede var 2004 sonu aralık ayında 2005 model megane 2 sedan 1.5 dci dynamique aldık ancak ondada kararmalı dikiz aynası yok ancak atermik cam var galiba çünkü ışığa göre renk değiştiriyor
  • Babam 2005 hb sportway kullanıyor, onda bu donanımlar yok, zaten katalogda da görmemiştim. Sendeki expressionmu?
    Yalnız bu donanımlar paket paket sunuluyor, aldığın araçta sözkonusu paket mevcut değil ise bu konuda pek birşey yapabileceğini sanmıyorum..
  • @Thorax

Ağustos için 2005 olarak sattıklarını biliyorum. Galeride uzun süre duran aracı da eğer ağustosu geçerse bir sonraki seneye ait olarak satıyorlar. Aklıma gelmişti açıkcası ama sonuçta 2005 model olarak geçmesi gene de bana avantaj olarak lehime yarayabilir.

Benim araç hb. Biliyorsun hb üretimi yok türkiye de fransa dan geliyor. Siyah ellerinde yoktu. O yüzden bekledim.

@kürsad

Zannetmitorum dostum. Bence servisten teyit ettir. Bir de dışardan sağdan ve soldan bakarak mor pembe arası bir renk görmen lazım. Sıfır almadıysan bazen kaskodan ön cam değiştirirken atermik ayarlayabiliyorlar. Normalde orjinalinde atermik olması lazım değiştirirken atermik takmak için. Ancak camcıların da işine geliyor. O dönemde de yeni bir geçiş olduğu için belki de atermik takmış olabilirler. Yok sıfır aldıysan teyit etmen benim faydama olur. Güzel bir delil olur. Atermik camlı modellerde var diyerek kullanabiliriz.

@black swan

sportway, expression versiyonları ben aldığımda yoktu. Dinamik ve otantik vardı. Dinamikler için de ekstra iki paket daha alabiliyordun. Bahsettiğim donanımlar dinamik modelde standart olarak katologta gözüküyor. Elimde fotokopisi var kataloğun. Orjinalini mahkemeye verdim. Hakim istedi. Bilirkişi raporu için. Olmazsa bir resmini çeker koyarım buraya.....

@avarova

Daha önce kullandığına göre yandan bakışlardaki farkı bilirsin. Bu yandan bakış aracın dışından tabiiki arkadaşlar.... Ya da servise sormak lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bogi

@kürsad

Zannetmitorum dostum. Bence servisten teyit ettir. Bir de dışardan sağdan ve soldan bakarak mor pembe arası bir renk görmen lazım. Sıfır almadıysan bazen kaskodan ön cam değiştirirken atermik ayarlayabiliyorlar. Normalde orjinalinde atermik olması lazım değiştirirken atermik takmak için. Ancak camcıların da işine geliyor. O dönemde de yeni bir geçiş olduğu için belki de atermik takmış olabilirler. Yok sıfır aldıysan teyit etmen benim faydama olur. Güzel bir delil olur. Atermik camlı modellerde var diyerek kullanabiliriz.

arada bir değişik renkte görebiliyorsun aracı sıfır aldık ve hiç cam değişmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 2 Mart 2007; 20:39:29 >
  • quote:

2005 Marttan beri uğraşıyorum. 2 sene olacak. Renault gibi bir firmaya o zamanki fiyata göre 700-800 arası bir masraftan kaçınmak yakışmadı esasında.

Bu ay içersinde yeni bir duruşma var. Bakalım gideceğiz. Ama sıkıldım artık açıkçası. Maalesef bu kadar uzun sürünce insan yılıyor. Belki burada benim gibi mağdur birileri bulursam onlardan destek alabilirim.

BENCE ASLA YILMA.
    %99.99 DAVAYI KAZANACAKSIN.

benim asıl merak ettiğim bu kadar uğraş,zaman kaybı ve sinir bozulmasından sonra,dava kazanıldığında tüketicinin ayrıca şirket aleyhine bir tazminat davası açma hakkı var mıdır?

yoksa renault tamam hadi eksik donanımı takacağız diye olayı bitirecek midir?

çünkü tüketici durduk yerde ve bilgisi dışında başına gelen bu olay yüzünden açtığı davalarla zaman kaybına uğramıştır.masraf etmiştir.işinden geri kalmıştır,arabasını soğutmak için daha çok benzin tüketmiştir ve en önemlisi sinirleri yıpranmıştır.

ülkemiz standartlarına göre fazla mı iyimserim yoksa?

• Arkadaşlar,

Renault firmasının aracında isteği değişikliği yapma hakkı vardır ve para kazanmak adına tabii ki müşteri isteklerini de tartarak (ki bu işi MAIS yapar) bunu yapar. Yapılanlar da gizli değildir ve bayilerin haberi olur. Küçüğünden büyüğüne pretij otomobili üretenler hariç bütün markalarda bu uygulamalar vardır. Ancak satış noktasının size araçta olmayan bir özellik için var deme hakkı yoktur ve en kötü ihtimalle, isterseniz sözleşmeyi iptal etmesi gerekir. Sonuçta araçtan kaldırılmış olan bir donanımı yerine koyması da mümkün değildir.

Ben o bayinin yerine olsam size aracı almamak gibi bir seçenek sunar veya olmayan donanımdan ötürü fiyat indirimi teklif ederdim ama nerede Türkiye'de öyle esnaf.
  • Arkadaşlar, babama 2003 aralıkta, banada mayıs 2004 de birer megane II aldık. Daha sonra benimkinde Atermit cam olmadığı gibi bir hisse kapıldım. Çünki babamın aracında kendini çok belli ediyordu. MAİS'e mail attım. Gelen cevapta Temmuz 2004 den sonra üretilen araçlarda bu camı kaldırdıkları yazıyordu. Sonradan bende de olduğunu ama tonunun farklı olduğunu anladım.
  • arkadaşlar bende 2006 megane priv. var. Bildiğim kadarıyla 2006 modellerde de kararan ayna standarttı ama aynam mandallı. camdan ise emin olamadım. privilege modeli en üst donanım olması lazım. cruse ve cd çalar var. aracımı ikinci el aldığım için ne yapmalıyım bilemiyorum. siz ne yapmamı tavsiye edersiniz?
  • İyice modeller birbirine karıştı zaten.

Benim dava devam ediyor arkadaşlar. Bugün ekbilirkişi raporu için dosya istanbula gitti. Bir tüketici davasının ayıbı işte. 2,5 seneyi geçti hala uğraşıyoruz. Daha sonra da haklarımızı aramalıyız diyoruz. Arıyoruz da ne oluyor. Neyseki birkaç arkadaş burada destek çıkıyor teşekkürler....
  • bizim arabanın ön camı çatladı.camı kaskodan değiştireceğiz.ben hala bizim arabanın camının atermik olduğunu düşünüyorum bunu değiştirirken ne diyeceğiz. aracın standart donanım olarak atermik olduğunu söyleyecekmiyiz yoksa kaskodakilermi inceleyecek
  • dostum 2004 megane dinamic modellerden sonra atermik öncam yok kasko şirketin servis dışında bir camcıya yönledirirse zaten adamlar normal cam takacaklardır ama aracın 2004 model dinamic se ve serviste değişim yaptırıyorsan atermik ön cam taktırabilirsin(ancak dikkat et serviste normal cam takmaya çalışıyor)
    quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

bizim arabanın ön camı çatladı.camı kaskodan değiştireceğiz.ben hala bizim arabanın camının atermik olduğunu düşünüyorum bunu değiştirirken ne diyeceğiz. aracın standart donanım olarak atermik olduğunu söyleyecekmiyiz yoksa kaskodakilermi inceleyecek
  • Öyle bir hal aldıki bu piyasa malasef dişini gösteren istediğini yaptırıyor.

Kesinlikle atermik camdı diye ısrar edeceksin. Hoş çatlayan camdan anlaşılır. Yani hiçbir parçası olmadan mı gideceksin servise? Serviste fotoğrafını falan çekiyorlar. Benim eski arabada öyle yapılmıştı şimdi durum nedir bilmiyorum.

Bence bakıp karar verileceği için neyse şu anki ondan takılır.

İlk atermik cam değişimi mağduru olduğumda camı çatlatıp yenisini taktırmak aklımdan geçmişti. Cam firmaları bile bilmiyordu böyle bir durum olduğunu. Bırakın cam firmalarını Renault şubeleri bilmiyordu. Sonra neden renaultun cezasını kaskoya ödetiyim diyerek vazgeçtim. Doğrusunu yaptım ama işler o kadar rezil yürüyorki ara sıra pişman olmuyor da değilim.
  • benimkinde ön cam pembe gibi bir renk atermik o mu oluyor?
  • quote:

Öyle bir hal aldıki bu piyasa malasef dişini gösteren istediğini yaptırıyor.

Kesinlikle atermik camdı diye ısrar edeceksin. Hoş çatlayan camdan anlaşılır. Yani hiçbir parçası olmadan mı gideceksin servise? Serviste fotoğrafını falan çekiyorlar. Benim eski arabada öyle yapılmıştı şimdi durum nedir bilmiyorum.

Bence bakıp karar verileceği için neyse şu anki ondan takılır.

İlk atermik cam değişimi mağduru olduğumda camı çatlatıp yenisini taktırmak aklımdan geçmişti. Cam firmaları bile bilmiyordu böyle bir durum olduğunu. Bırakın cam firmalarını Renault şubeleri bilmiyordu. Sonra neden renaultun cezasını kaskoya ödetiyim diyerek vazgeçtim. Doğrusunu yaptım ama işler o kadar rezil yürüyorki ara sıra pişman olmuyor da değilim.

sen kaskonun parasını öderken senin arabanın standart donanımları göz önüne alınıyor bu yüzden sen atermik camında parasını kaskoya ödüyorsun

• Pembemsi bir renk atermik cam olduğunu gösteriyor ama emin olmak için olmayan bir araba ile karşılaştırmanda fayda var. Sadece kendi camına bakmak yanıltabiliyor.

Kaskoda senede bir ön cam değiştirme hakkım var. Bildiğim kadarıyla tüm kaskolarda bu var. Arabayı aldığım dönemde satıcı firmalar bile bu değişiklikten haberdar olmadığına göre ne kasko şirketleri ne de anlaşmalı camcıların bundan haberi yoktur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.