Şimdi Ara

2005 Megane II kullanıcıları Kararan İç Dikiz Aynası ve Atermik Ön Camınız var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
10.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2004 Kasım ayında 2005 model megane II hatchback aldım. Daha sonra bir arkadaşımın uyarısı üzerine iç dikiz aynamın normal olduğunu (ben kararıyor diye şartlanmışım. Nerden bilelim ilk defa donanımlı bir arabamız oldu.) ve renaultu aramamdan sonra atermik camımın da olmadığını öğrendim. Ancak bana verilen katologda bu donanımlar mevcuttu.

Dilekçeler, tüketici hakları derneği, il hakem heyeti derken mahkemeye kadar geldik. Mais her türlü donanım değiştirme hakkımız var derken bilirkişi raporundan sonra artık biz müşteriye bildirdik demeye başladı.

Bu konular oldukça uzun esasında arkadaşlar.

Benim sorum şu. Elinde megane II sedan veya hb 2005 model bu donanımları olan arkadaşlar var mı?

Daha önce renault ile ilgili bir forumdan bulmuş tanışmıştım arkadaşlarla. Ama sizlere de sormak ve bilgilendirmek istedim. En azından şunu biliyorum. 2005 mart ayından galerileri arayıp bu donanımları sorduğumda şu an araçlarında olduğunu söylemişlerdi.

Esasında olay şu. Fiyat düşürme politikası altında bazı donanımları çıkarma yoluna gittiler. Bunu da gizli tuttular. Ben siyah almak istediğim için gemiden aracın gelmesini bekledim. Ancak satılamayan bazı araçlarda ise 2004 Kasımda ben aracımı almama rağmen 2005 mart ayında bu eksik donanımlar mevcuttu.

2005 model megane II sedan veya hb kullanıcıların ve diğer fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Ayrıca belirtmek isterim ki ben aracımdan ve renaultun gittiğim yetkili servisinden oldukça memnunum. Sadece davamın peşindeyim ve tüketici haklarının korunmasını savunuyorum.

• hatırladım sizi daha önce forumda baya mı konusması geçmişti....hala sonuçlanmamasına üzülmekle beraber ...bu haklı tepkinizi yılmadan sürdürmenizi tebrik ediyorum umarım yakın zamanda sonuçlarnır...

Sizin gibi çok kişi çıksa bir daha bu tür olaylar yaşanmaz....
    Aynı renonun esp yi meagnede getirmemesi gibi...kimse istemeyince getirmediler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

hatırladım sizi daha önce forumda baya mı konusması geçmişti....hala sonuçlanmamasına üzülmekle beraber ...bu haklı tepkinizi yılmadan sürdürmenizi tebrik ediyorum umarım yakın zamanda sonuçlarnır...

Sizin gibi çok kişi çıksa bir daha bu tür olaylar yaşanmaz....
    Aynı renonun esp yi meagnede getirmemesi gibi...kimse istemeyince getirmediler...
    2005 Marttan beri uğraşıyorum. 2 sene olacak. Renault gibi bir firmaya o zamanki fiyata göre 700-800 arası bir masraftan kaçınmak yakışmadı esasında.

Bu ay içersinde yeni bir duruşma var. Bakalım gideceğiz. Ama sıkıldım artık açıkçası. Maalesef bu kadar uzun sürünce insan yılıyor. Belki burada benim gibi mağdur birileri bulursam onlardan destek alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bogi

2005 Marttan beri uğraşıyorum. 2 sene olacak. Renault gibi bir firmaya o zamanki fiyata göre 700-800 arası bir masraftan kaçınmak yakışmadı esasında.

Bu ay içersinde yeni bir duruşma var. Bakalım gideceğiz. Ama sıkıldım artık açıkçası. Maalesef bu kadar uzun sürünce insan yılıyor. Belki burada benim gibi mağdur birileri bulursam onlardan destek alabilirim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Bogi

umarım kazanırsınız
    donanım çalan mais'e ders olur diğer davaların da önünü açarsınız

• Size hak ve destek veriyorum, Bence hala Renault Türkiye tüketiciyi yanlış bilgilendirmeye veya kandırmaya devam ediyor. 4 ay önce aldığım Renault Megane 2 (üstelik araç Privilege) Aracımda da atermik cam ve kararan dikiz aynası olmadığını gördüm. Üstelik bayilerden verilen araçla ilgili broşürlerde ve renault.com.tr sitesinde bu araçlarda hala bu donanımların mevcut olduğu söylenerek satış YAPILMASI DA HİÇ HOŞ DEĞİL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAMYAM07

Size hak ve destek veriyorum, Bence hala Renault Türkiye tüketiciyi yanlış bilgilendirmeye veya kandırmaya devam ediyor. 4 ay önce aldığım Renault Megane 2 (üstelik araç Privilege) Aracımda da atermik cam ve kararan dikiz aynası olmadığını gördüm. Üstelik bayilerden verilen araçla ilgili broşürlerde ve renault.com.tr sitesinde bu araçlarda hala bu donanımların mevcut olduğu söylenerek satış YAPILMASI DA HİÇ HOŞ DEĞİL.
    Siteyi emin olmak açısından kontrol ettim. Aynen dediğin gibi @yamyam07.

Bence hemen hakkını aramalısın. Bu kandırmaktan başka birşey değil.

2005 megane II kullanıcılarından maalesef bir ses çıkmadı hala...

• Evet bir avukatla görüşmek de fayda var, evet Renonun donanım değiştirme hakkı var eyvallah da kardeşim sen hem donanımı değiştir hem de ilanlarında-broşüründe de değiştir. BURDA BİR HİLE VAR,
  • Valla Reno 3-5 kuruş kazandığını zannediyor bu tür donanımları kaldırararak, bu tür hileleri yaparak ama bizleri de kaybeder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAMYAM07

Valla Reno 3-5 kuruş kazandığını zannediyor bu tür donanımları kaldırararak, bu tür hileleri yaparak ama bizleri de kaybeder.
    Bu maisin para kazanma politikası.

@yamyam07 ben hala inanamıyorum söylediklerine. Sitede Privilege modeli için kararan dikiz aynası gözüküyor. Sen direk haklısın kardeş. Ben geç farkettiğim için sitedeki sayfalar değişmişti. O yüzden delil olarak kullanamadım.

Ama sen delil olarak gösterebilirsin.
  • quote:

Bu maisin para kazanma politikası.

@yamyam07 ben hala inanamıyorum söylediklerine. Sitede Privilege modeli için kararan dikiz aynası gözüküyor. Sen direk haklısın kardeş. Ben geç farkettiğim için sitedeki sayfalar değişmişti. O yüzden delil olarak kullanamadım.

Ama sen delil olarak gösterebilirsin.

Alıntıları Göster
    evet bende hatırlıyorum bu kendiliğinden kararan iç dikiz aynası bir süreliğine getirilmemişti Türkiyeye bizimkisi 2004 model onda var kararan iç dikiz aynası

• quote:

Orijinalden alıntı: meganehb

evet bende hatırlıyorum bu kendiliğinden kararan iç dikiz aynası bir süreliğine getirilmemişti Türkiyeye bizimkisi 2004 model onda var kararan iç dikiz aynası

Alıntıları Göster
    Bir reno kullanıcısı olarak bu kadar büyük bir markanın bu kadar ufak meblalar peşinde koşması beni çok kızdırıyor.Umarım en kısa zamanda sorunun hallolur
  • quote:

Orijinalden alıntı: red_power

Bir reno kullanıcısı olarak bu kadar büyük bir markanın bu kadar ufak meblalar peşinde koşması beni çok kızdırıyor.Umarım en kısa zamanda sorunun hallolur

Alıntıları Göster
    Ben kazanacağıma inanıyorum. Her türlü donanım değiştirme hakkımız var demek ne demek bunu anlamıyorum.

Mesela
    değiştirdik artık 3 tekerli arabamız,
    değiştirdik artık teyp koymuyoruz,
    değiştirdik artık hava yastığı yok zaten ne zaman açılacağı belli olmuyor
    değiştirdik artık motoru 1000cc yaptık daha az yakıyor

vb....

Tabii bunları yaparken müşteriye bildirmek zorunda değiliz. Çünkü broşüre yazdık biz. Müşteriye bildirmeksizin donanım değiştirme hakkımız saklıdır diye.

Davam şu ki; istediğin donanımı değiştir kaldır. Bu alehimize veya lehimize olabilir. Ama bu değişikliklerden sonra bildir ki biz de ne aldığımızı bilelim.....

• quote:

Ben kazanacağıma inanıyorum. Her türlü donanım değiştirme hakkımız var demek ne demek bunu anlamıyorum.

Mesela

vb....

Tabii bunları yaparken müşteriye bildirmek zorunda değiliz. Çünkü broşüre yazdık biz. Müşteriye bildirmeksizin donanım değiştirme hakkımız saklıdır diye.

Davam şu ki; istediğin donanımı değiştir kaldır. Bu alehimize veya lehimize olabilir. Ama bu değişikliklerden sonra bildir ki biz de ne aldığımızı bilelim.....

Alıntıları Göster
    www.teamrenault.com/forum
    www.renaulttr.com adreslerine uğra dostum.birileri vardır belkide senin gibi..

• quote:

Mesela

vb....

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar ben daha dün aldım aracı privelege, bende kararan dikiz aynası var, kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: azad5361

ya arkadaşlar ben daha dün aldım aracı privelege, bende kararan dikiz aynası var, kesin.

Alıntıları Göster
    @aytacmetin hayırlı olsun. Kazasız belasız iyi günlerde bin.

@qntrl teşekkürler. Verdiğin adreslere de bir bakayım.
  • quote:

@aytacmetin hayırlı olsun. Kazasız belasız iyi günlerde bin.

@qntrl teşekkürler. Verdiğin adreslere de bir bakayım.

Alıntıları Göster
    2005 megane2 dci sedan sportwaylerde de var mı bunlar???
  • quote:

Orijinalden alıntı: azad5361

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aytacmetin

dikiz aynanın altında ufak delik yoksa büyük ihtimal yoktur hemen sevinme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deli_mi_ne

quote:

Alıntıları Göster
    dikiz aynasının altında he mi?? yarın bakiim hemen hiç haberim yoktu valla
    quote:

Orjinalden alıntı: Deli_mi_ne

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 7 Şubat 2007; 3:01:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stuka

dikiz aynasının altında he mi?? yarın bakiim hemen hiç haberim yoktu valla
    quote:

Orjinalden alıntı: Deli_mi_ne

quote:

Alıntıları Göster
    Aynanın altında mandal varsa değildir yoksa ışığa duyarlıdır.

• quote:

Aynanın altında mandal varsa değildir yoksa ışığa duyarlıdır.

Alıntıları Göster
    aynen o sensör aynada var. ayrıca boginin dediği gibi mandalda yok varsa zaten sensör olmaz ve doğal olarak kararmaz...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.