2005 Hundai Accent 1.6 admire arabamı yeni aldım. Arabam 20.000 klometrede çok güzel bir araba yanlız benzin dayandıramıyorum. Lpg taktırmayı düşünüyorum. Hundai ler için sıralı otogazlar da en iyi çözüm nedir hangi markaları tavsiye edersiniz. Bir de motora zarar verdiği söyleniyor hundailer in sıralı otogaza uygun olmadığına dair olumsuz yazılar da okumuştum. Bir de maliyetleri ne kadar sıralı otogaz ların. Benzin çok yaktığı için fazla binemiyorum arabama motorsikletle geziyorum. Arabama ne kadar tasarruf sağlarım. Yaklaşık yılda 10.000- 15.000 klometre yaparım işimden dolayı motorla o kadar geziyorum çünkü. Sıralı otogaz taktırmaya değer mi sizce. Bu konuda fikrlerinizi almak istiyorum.
Ben taktırmayı düşünüyodum vazçgeçtim..Neden diye sorarsan, günde 30 kilometre yapıyorum şehir içi.. Bunun 6-8 km si mecburen ilk çalıştırma sonrası gidelecek yol olduğu için benzinle gidilicek.. Geri kalanı gaza geçiçcek.. Ortalama bir sıralı sistem 1250+250-300 TL Ruhsata işletme muayene vs. 1500 TL.. BU hesapla benim aylık tüpe geçtiğim için karım 70 TL, ve sıralı sisteme harcadığım aprayı ancak 22 ayda amorti edebiliyorum.. Yaklaşık 2 sene..
O nedenle vazgeçtim..Ama çoğunlukla şehir dışı için otomobiline binen biriyseniz taktırın..
Marka oalrakta, Önce BRC, sonra Stefanelli, son olarakta Aldesa veya Atikeri öneririm. bÜtçenize göre.. 1700 TL, 1250 TL, 1000 TL, 990 TL.