Şimdi Ara

Hyundai Accent Admire 1.5 CRDI Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, önceki aracımız olan 2004 model Renault Clio Sedan'ı sattık. 3 sene civarıdır kullanıyorduk. Alırken karşı tarafa güvenip arabayı ekspertize kontrol ettirmememiz sonucu motoru neredeyse bitik araba almışız. Motor ömrü ha bitti ha bitecek derken satışa koyduk ve piyasaya göre çok uygun fiyata vermek durumunda kaldık. (15bin TL)

Üste 2-3 bin TL eklemek koşuluyla yeni birkaç araç bakıyoruz yani bütçemiz 18.000TL denilebilir. Babamla ikimiz kullandığımız için ortak fikre göre hareket edeceğiz. Fakat babam biraz eski kafalıdır, araçların hep eski modellerini tercih eder, milletin dediğine inanır, ordan burdan bir şey duyar vazgeçer. Yok o satmıyormuş yok arabayı satacak olursak müşteri bulamayız vs. der.

Benim beğendiğim araç Hyundai Accent Admire 1.5 CRDI 2004 model. Aşağı yukarı 17.000 civarı fiyata bulunabiliyor. Km'leri genelde 150.000 üstü. Önceki arabamız dizel olduğundan ve haddinden fazla masraf çıkardığı için babamın aklına yerleşen düşünce " Dizel araba alınmaz çok masraflı olur." olduğu için arabayı ne yapsam da beğendiremedim. Yok 3 silindir, yok gürültülü çalışıyor, yok piyasası yok. Yani fikrinden döndürmem oldukça zor görünüyor.

Kendisi yine marka ve model olarak hyundai accent 1996 model 1.5GLS araca 16.000TL vermeyi kabul ediyor. Hatta beni aradı bugün gidin bakın gelin vs. dedi. Dedim dur bir önce ne alacağımıza karar verelim.

Ben şöyle düşünüyorum, yanlış düşünüyorsam belirtin lütfen:

1) Aracın dizel olmasının bir önemi yok, satın alırken ekspertiz kontrolü ve sıkı bir pazarlıkla güzel bir fiyata alınabilir.

2) Dizel motorların ömrünün az olduğu söyleniyor ama yine düzenli bakım vb. şeylerle bu sonuç düzeltilebilir.(Tabi eğer böyle bir sonuç var ise.)

3) 8 model fark olan araba için +1.000TL ödemeye değer ve sonuçta yeni sayılan bir kasa araca binmek insanın hoşuna gider.

Şimdi ben sizden öneri istiyorum, ne söyleyebilirim de babamın kafaya koyduğu düşünceden onu uzaklaştırabilirim? Ya da babam cidden 96 model arabaya 16.000 vermekte haklı mı?

Teşekkür ederim.

• Hyundai Accent Admire 1.5 CRDI 2004 modeli 17.000 liraya bulabilirseniz iyi bence ama sanki hyundai dizeller biraz daha pahalı sanki.

Babanızın bulduğu araba da çok para bence. O kadar etmez o araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasenger

Hyundai Accent Admire 1.5 CRDI 2004 modeli 17.000 liraya bulabilirseniz iyi bence ama sanki hyundai dizeller biraz daha pahalı sanki.

Babanızın bulduğu araba da çok para bence. O kadar etmez o araba.

17.500'e 170 bin KM'de bulduk hocam. Pazarlıkla 17'ye inilir. Satıcının dediğine göre lokal boyalar var ve motoru sağlam. Göstermemiz lazım bir yere.
  • 17'ye çok iyi Temiz olmasına gerke yok araba çok ölü değilse bile alınır.
  • O fiyata 2004 ve dizelse hemen alın bence. Tabii önemli bir kusuru yoksa
  • Bu kasa accentlerin dizel motorları 3 SİLİNDİRLİDİR fazla yakar fazla ses yapar eski teknolojidir.1.3 lpglisini alın daha iyi yada eski kasa 1.5 gls.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba galeriden olduğu için fiyat konusunda biz de tereddütte kaldık. Büyük ihtimal yarın ak kara ortaya çıkacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Accent Admire 1.6 alınırmı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dizel motorların ömrü tabi ki az olur, çünkü ülkemizde dizeli hakkıyla kullanabilen kişi sayısı çok az. Ancak bakımlı araç bulursanız dizel motor almak daha mantıklı. Önceki aracım dizeldi . ortalama 25 kuruş yakıyordu, şimdi benzinli aracım var ortalama 38 kuruş yakıyor. 1.5 kat daha fazla yakıt tüketimi beni zorluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.